FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De ce sunt importante dezvăluirile lui Dinu? CFR Cluj făcea același lucru pentru care era condamnat Gigi Becali!

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 17:44

Cornel Dinu a povestit la GSP LIVE cum Dinamo a primit bani de la CFR Cluj, 400.000 de euro, pentru a o bate pe Steaua în 2007, an în care clujenii au câștigat campionatul.

Meciul la care face referire Cornel Dinu s-a jucat în 4 mai 2008, pe finalul sezonului când Steaua și CFR mergeau cap la cap. Dinamo s-a impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Ionel Dănciulescu și Florin Bratu, respectiv Sorin Ghionea.

Partida s-a jucat în etapa 33, penultima, iar datorită victoriei, CFR Cluj a devenit favorită la titlu. Pe care și l-a și adjudecat, cu o victorie în ultima etapă, cu U Cluj.

De ce e important?

Gigi Becali a fost condamnat în dosarul Valiza pentru exact aceeași speță pe care o dezvăluie Cornel Dinu cu CFR-ul. Becali a fost condamnat la 3 ani de pușcărie cu executare, fiindcă a alergat cu o valiză de bani ca să îi „premieze” pe cei de la U Cluj, în ultima etapă, în speranța că o va împiedica pe CFR Cluj să ia titlul.

Practic, cu o singură etapă înainte, CFR Cluj apela la exact aceeași practică, însă cazul nu a fost făcut niciodată public până azi. Conducerea CFR-ului era formată atunci din Iuliu Mureșn, președinte, și Arpad Paszkany, finanțator.

Dinu spune că a fost sunat de George Maior, pe atunci director al SRI, ca Dinamo să își apere corect șansele contra Stelei. În paralel, CFR trimitea bani la București, iar conform spuselor lui Dinu, procurorii erau pregătiți în stadion să efectueze arestări.

În același an, 2008, finanțatorul Arpad Paszkany, de la CFR Cluj, a donat un milion de lei pentru campania electorală a partidului de guvernământ, PDL. Cu un an înainte, Paszkany îi scrisese personal președintelui Băsescu un memoriu pe care acesta i l-a înmânat mai departe Laurei Codruța Kovesi, șefa Parchetului General.

Citește și:

VIDEO Dinu dezvăluie blatul făcut de Borcea la Dinamo: „A trecut peste mine și Lupescu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
854605894625108
Silviu Apostol  •  30 Martie 2019, 13:09

"De ce sunt importante dezvăluirile lui Dinu?" Ca sa vada tot prostul ca politicul mafiot roman "lucreaza" si in sport !

para.para
para.para  •  30 Martie 2019, 11:06

Deci Maior l-a sunat pe Dinu sa-i zica ca Dinamo sa-si apere sansele. Dinu ce calitate oficiala avea la Dinamo? Bagator de seama? Acum sa divagam si intrebarea gesepista "De ce e important." Este important ambalatorilor de guvizi pentru ca idolul vostru fiind prins cu mita si condamnat, fecesebeul vostru de suflet trebuia retrogradata imediat, incepand cu acea etapa. Dar cum in romanica curge *** prin venele tuturor, va meritati soarta pe care v-o ofera Dragnea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1763887750508605
Calin Francu  •  30 Martie 2019, 08:47

Toti au dat bani grei ca sa ia campionatul dar numai Becali a facut puscarie. Asta e defapt adevarul. Si Becali dadea bani ca prima nu ca alti spaga in meciurile directe cum a fost u cluj -cfr . Toate erau stiute de cei de la sri dar au arestat doar pe Becali . De ce sa retras Paskany de cinstit ce a fost . Se stie ca era mina in mina cu pdl-ul lui Boc de la Cluj . Cind a vazut ca sint arestati cei din dosarul transferurilor , fratele lui Basescu si altii la cuprins frica de puscarie si s-a retras. Chiar au fost ceva cercetari cu ceva offsoruri prin Malta unde erau inregistrati jucatorii pentru a nu plati taxe la stat (evaziune fiscala ) dar s-au oprit la comanda tot a servicilor sau a altor persoane politice. I s-a spus retragete si scapi. Si acum se mai dau bani dar mai cu perdea si mai bine camuflati. ***. Totul e o mizerie facuta cu sprijinul celor din servicii si politicienii aflati la conducrerea tarii. Iar asta cu fcsb - astra e strigator la cer . Cind dinamo a facut blat pe fata cu astra chiar Rednic declarind asta nu s-a sesizat frf. Cind sapunaru isi dade-a autogoluri cu viitorul sau oltenii astia ,corecti ,, jucau cu juniorii nu era nici o problema sau reciprocitatile viitorului cu cfr . Steaua de cind a inceput pkay-offul asta ( un sistem corupt ) e facuta praf , an de an ceilalti se unesc impotriva ei si fac blaturi. Si toate astea cu acordul frf .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează