FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Ieri uriași, azi pitici » Gigi Becali pune serios umărul la decăderea unui mare club: de la Ienei și Iordănescu la Teja și Bogdan Andone!

Anghel Iordănescu și Emerich Ienei +3   FOTO
Anghel Iordănescu și Emerich Ienei

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iunie 2019 10:58

Gigi Becali a pus serios umărul la decăderea unui mare club din perspectiva brandurilor antrenorilor pe care i-a avut.

„Steaua nu se refuză”. Așa suna pe vremuri unul dintre cel mai des întâlnite clișee din fotbalul românesc. Dar era o realitate a vremurilor respective. Inclusiv marele Mircea Lucescu a recunoscut că și-ar fi dorit să ajungă antrenor la Steaua. Chiar și după Revoluție, Steaua a continuat să fie o atracție irezistibilă pentru antrenori și aproape an de an, echipa avea pe bancă nume legendare.

Anii '90 au însemnat cea mai mare dominație pe plan intern, dar și atingerea sferturilor de finală în Cupa Cupelor. Antrenorii cu care s-au reușit aceste rezultate au fost nume grandioase: Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Dumitru Dumitriu. Chiar și perioada de tranziție, de la minister la club privat, inclusiv preluarea clubului de către Becali, nu a abătut echipa de la strategia de a numi antrenori de top. În prima jumătate a anilor 2000, când Becali încă nu avea nivelul de imixtiune precum cel de astăzi, Steaua/ FCSB a continuat să fie antrenată de tehnicieni de top. Exemple: Pițurcă, Olăroiu, Zenga, Protasov, Hagi.

Odată cu implicarea tot mai mare a lui Becali, echipa a început să-și piardă din atractivitate, iar refuzurile antrenorilor importanți au început să se înmulțească. Primul pe această listă a fost Dan Petrescu, urmat de Pițurcă, fostul selecționer nemaivrând, după ce preluase echipa în 2010, să continue din cauza declarațiilor publice ale patronului la adresa jucătorilor. Tocmai pentru că n-a mai avut la îndemână variante spectaculoase, Becali a început să coboare nivelul și așa s-a ajuns ca în ultimii 4 ani să apeleze la nume obscure în ale antrenoratului: Rădoi, Dică, Teja și, acum, Bogdan Andone!

Tehnicieni din perioada 1993-2007

Anghel Iordănescu
Emeric Ienei
Dumitru Dumitriu
Victor Pițurcă
Cosmin Olăroiu
Oleg Protasov
Gheorghe Hagi

Tehnicieni din perioada 2007-2019

Mihai Stoichiță
Massimo Pedrazzini
Ilie Stan
Mirel Rădoi
Nicolae Dică
Mihai Teja
Bogdan Andone

„Ce s-a întâmplat cu mine, dar și înaintea mea, sper să se termine odată! Pentru binele Stelei! Am trăit momente penibile. Să primești telefon de sus, pe bancă, să mi se spună cine intră... Eu am rămas mut”
Gheorge Hagi, septembrie 2007

„În ritmul ăsta, Steaua se distruge. Gigi Becali nu este și nu va fi niciodată Steaua. Am încercat să-l educ, dar nu am avut pe cine”
Victor Pițurcă, iulie 2010

„Nu se poate să ți se ia mintea, personalitatea, demnitatea! Sper ca acest lucru să fie un exemplu la un moment dat, se ridică un mare semn de întrebare. Relația antrenor-conducător la Steaua trebuie reglată”
Gheorghe Hagi, septembrie 2007

VEZI ȘI:

FCSB, Dinamo și Craiova, antrenori cu zero trofee! Cele 3 mari branduri propun pe bancă tehnicieni care nu au în palmares nici măcar o cupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  05 Iunie 2019, 17:21

La capitolul "nume obscure în ale antrenoratului" trebuie trecut si Hagi care a fost antrenor la nationala si la Steaua fara a avea rezultate anterioare ca antrenor. Piturca a incercat sa-l ajute prin furarea echipei care insa a esuat. In rest, correct articolul.

886757651689852
Andreea Claudia  •  05 Iunie 2019, 14:31
Postat de Eugen Qy pe 05 Iunie 2019, 13:53

In sfarsit ati ajuns la vorbele mele : "Gigi Becali pune serios umărul la decăderea unui mare club", chiar daca nu era vorba decat de sectia de fotbal a unui Club URIAS, nu sunteti prea departe de ADEVAR ! Acest sinistru personaj, gb, nu numai STELEI i-a facut rau ci INTREG FOTBALULUI ROMANESC ! Din cauza cupiditatii sale nemasurat de mare, a facut rau atat Cluburilor de la care a luat jucatori, care in alte conditii ar fi putut creste valoric tare de tot, dar si fotbalului romanesc fiindca a influentat indirect rezultatele din Cupele europene ale echipelor romanesti. Amintiti-va va ror de parcursul fara greseala al fc fecesebeului pana cand gb a hotarat ca trebuie sa vanda jucatori si astfel inloc sa termina grupa pe primul loc din ultimele 2 jcuri a terminat pe 2 si deci a avut parte de un adversar mult mai tare si asta e doar unul dintre exemple !!!

Ma bucur sa vad ca mai exista si oameni care n-au neuronii arsi. Oierul este groparul unui club gigant din Europa de Est. Cand eram copila, vizionam cu emotii meciurile Stelei din cupele europene, acum de cele mai multe ori nici nu mai deschid televizorul, iar la stadion, am renuntat sa mai merg. Acest club nu mai are nimic in comun cu fosta echipa.

886757651689852
Andreea Claudia  •  05 Iunie 2019, 14:17
Postat de Vasi Mar pe 05 Iunie 2019, 13:18

FCSB este Steaua ...asta pt frustrati!

Doamne feri! Tu chiar existi sau esti doar clona de internet? Tipic fcsbist gigist, parca a tunat si v-a adunat langa oier :D

Vezi toate comentariile (21)
Comentează