FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Debut cu stângul! Răzvan face preselecţie

Deac (stînga) mai are destul pînă să atingă forma optimă la Rapid
Deac (stînga) mai are destul pînă să atingă forma optimă la Rapid

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 22:23

Lucescu şi-a testat aproape tot lotul în primul amical al verii şi a pierdut cu Karpatî, 1-2. Cît a folosit echipa bună, o repriză, a fost 0-0 şi nimeni n-a avut ocazii.

Sigur, rezultatul nu conta. Jocul i-a arătat fostului selecţioner din ce punct pleacă în al doilea mandat al său printre giuleşteni. Semnul cel mai bun: achiziţiile nu arată deloc ciudat în tricourile alb-vişinii. Oros, Deac, Apostol, Burcă nu par nou-veniţi. Ajutaţi şi de experienţă, şi de faptul că se ştiau cu majoritatea colegilor pe care îi au la Rapid ei s-au integrat deja în echipă, se înţeleg cu restul lotului fără probleme.

Apărare kamikaze
Faţă de perioada trecută în care i-a antrenat pe vişinii, Lucescu a schimbat şi sistemul, şi stilul. Echipa joacă 4-3-3 în loc de 3-4-3 şi nu mai plimbă mingea, caută la fiecare atac extremele, care la începutul jocului de aseară au fost Roman şi Deac. Şi joacă foarte sus.

Contra lui Karpatî Lvov, Rapid a ţinut fundaşii aproape de centrul terenului chiar şi cînd ucrainenii atacau. Majoritatea ieşirilor la ofsaid au fost bune. Dar şi cînd n-au fost, Coman s-a trezit pe post de portar-libero, responsabil să măture mingile care le scăpau lui Marcos Antonio şi lui Oros. Şi lui Creţu. Fundaşul dreapta venit din Liga a doua nu e Rui Duarte. Ca şi Şumudică în primăvară, Răzvan are motive să-l aştepte cu sufletul la gură pe portughez să-şi încheie vacanţa.

Bătuţi în ultima fază

Prima repriză, cea relevantă, a fost spectaculoasă doar pentru pasionaţii de K1-fotbal, un sport pe care amîndouă echipele s-au chinuit să-l practice, adică intrări tari, mingi aruncate special pentru luptă, dueluri la cap multe. Cînd au început schimbările, s-au dat şi trei goluri, primul al ucrainenilor, al doilea marcat de Ciolacu, un atacant tînăr pe care Şumudică l-a debutat în sezonul trecut. "Verzii" l-au bătut pe Lucescu în ultimul minut, gol Fedeţki. Eşecul n-ar fi o problemă pentru Răzvan. Grija lui e că are un puzzle abia început şi puţin timp să-l termine, pînă începe campionatul.

Accidentaţii revin curînd
Lucescu nu i-a avut nici rezerve pe Pancu şi pe Filipe Teixeira. Amîndoi atacanţii au rămas în tribună, chinuiţi de accidentări. Românul îşi reia antrenamentele peste două zile, iar portughezul de luni. Pancu a fost atracţia celor 20 de români prezenţi în tribună, cu care s-a fotografiat.

"Să redevenim protagonişti!"
Răzvan Lucescu s-a referit după amicalul de ieri cu ucrainenii la obiectivul echipei şi nu exclude ca după primul stagiu din Austria la echipă să mai sosească întăriri. "Voi decide după acest turneu dacă mai am nevoie de transferuri. Deocamdată, aştept să am tot lotul valid, să-i aduc pe toţi la acelaşi nivel de pregătire. Nu mă interesează cine ne vede favoriţi la titlu! Principalul nostru obiectiv e să redevenim protagonişti, să cîştigăm cît mai multe jocuri", a spus antrenorul rapidist la DigiSport.

"Răzvan cere perfecţiunea"
Dani Coman crede că noul Rapid poate depăşi parcursul european din 2006, cînd echipa a atins sferturile UEFA. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să putem depăşi performanţa făcută anterior în Europa. Răzvan nu e schimbat deloc. E la fel ca şi înainte, un antrenor foarte bun care cere perfecţiunea", a spus "Robocop" la GSP TV. Portarul regretă despărţirile de Marius Constantin şi Lazăr: "Erau doi fotbalişti importanţi, care au făcut performanţă la Rapid. Păcat că nu ne mai sînt alături!".

Cisovsky, în locul lui Glauber?
George Copos spune că i-a găsit deja înlocuitor brazilianului Glauber, fotbalist care refuză să se prezinte la pregătiri pentru că nu e de acord cu termenii în care giuleştenii îl pun să semneze prelungirea contractului. "Dacă nu acceptă ceea ce-i oferim noi, e liber să plece! S-a terminat perioada cu bani la Rapid! Negociem cu încă un fundaş central de picior stîng din Liga I, care nu cere un salariu aşa de mare ca şi Glauber", a declarat patronul Rapidului conform Adevărul. Rapidiştii îl vor pe Marian Cisovsky (31 de ani), stoper slovac care şi-a reziliat de curînd contractul cu Timişoara.

Cum s-au mişcat achiziţiile la debut:
»» Creţu - Omul adus să-l concureze pe Rui Duarte s-a remarcat prin cîteva alunecări decisive pe faza defensivă. Fundaşul dreapta adus de la Chiajna a pierdut însă destule mingi cînd a încercat să participe la atac;
»» Oros - Bun în jocul aerian. A jucat cît mai simplu, l-a dublat cu brio pe Marcos Antonio şi s-a coordonat bine cu restul colegilor din apărare la ieşirile la ofsaid. Cît a fost pe teren, pînă în minutul 69, scorul a rămas 0-0;
»» Deac - Extrema stîngă a resimţit cele 2-3 kilograme peste greutatea optimă, mai ales că linia de trei din atac a avut misiune de la Răzvan să facă mereu pressing sus. A încercat să fie cît mai prezent în joc, a făcut deseori schimb de locuri cu Roman însă fără vreo realizare în faţa porţii;
»» Burcă - introdus după pauză în locul lui Marcos Antonio, n-a reuşit să suplinească absenţa căpitanului. Destul de greoi, de cînd a intrat el defensiva rapidistă şi-a pierdut siguranţa. S-a poziţionat defectuos împreună cu Dăescu la faza golui doi al ucrainenilor.
»» I. Apostol - din minutul 46, de cînd a intrat pe teren, a devenit responsabil cu executarea fazelor fixe. A bătut cîteva cornere şi s-a mulţumit cu atît.

"Sînt mulţumit, am făcut un antrenament tare. Dacă s-ar fi terminat 1-1 eram şi mai mulţumit. Un gol în minutul 90 nu pică bine" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

Inbox:
»» Deac s-a prezentat la prima apariţie în alb-vişiniu cu tricoul cu numărul 7, care i-a aparţinut în sezonul trecut lui Cesinha. Oros a jucat cu 15, fostul echipament al lui Lazăr, Burcă în tricoul cu 16, Creţu cu 17, iar Apostol şi-a ales numărul 32.
»» Răzvan Lucescu despre Rui Duarte: "Conducerea m-a informat că el va veni pe 24 iunie la pregătire. Sper că nu va întîrzia, îl aştept".
»» "Am simţit încă de la înfrîngerea cu Poli Timişoara că voi fi îndepărtat de la echipă. Cei de la club mi-au spus acum că nu fac parte din noua echipă. Sînt prieten cu Coman, dar la Rapid n-a fost o concurenţă corectă", a declarat Bornescu la GSP TV.
»» Spadacio a scăzut din pretenţiile financiare iniţiale şi va sosi la finalul săptămînii în Portugalia pentru a semna pe trei ani cu Vitoria Guimaraes. "Sînt fotbalist liber de contract, întotdeauna dreptatea a fost de partea mea", a spus mijlocaşul în cotidianul lusitan O Jogo.

Rapid - Karpatî Lvov 1-2 (0-0)
Au marcat: Ciolacu (86) / Lucas Martinez (84), Fedeţki (90)
Rapid: D. Coman (46 Straton) - V. Creţu, Marcos Antonio (46 Burcă), Oros, Ezequias (46 Bozovici) - Grigorie (46 I. Apostol), N. Grigore, Herea (63 Ioniţă) - M. Roman (75 Ciolacu), Sburlea (75 Cassio), Deac (63 Dobroiu)
Antrenor: Răzvan Lucescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
madridpytyc
madridpytyc  •  24 Iunie 2011, 20:07

cum vretri sa castygam un meci cu 30 de juca rapidisti in teren ma refer la schimbari...a fost un joc de verificare cu siguranta in urm 2 partide isi va alege un prim 11 dupa putem sa constati dc avety ce...adica sigur vety avea...ca asa e la noi

tenescu
tenescu  •  24 Iunie 2011, 12:16

an legatura cu SARKOZY,am o antrebare[nu sant fan anrait al rapidului dar raspunde mi te rog ]an urma cu ceva vreme am fost pe ghencea la meciul celor doua echipe si sustinatorii echipei gazda ne anjurau de mama focului si ne faceau ciori,cioroi si ne aratau cu degetul,m am uitat an stanga m am uitat an dreapta m am uitat cam peste tot unde erau ai nostri ,cu mici exceptii colo colo cate unul cu tenul mai anchis. dar!scuzama mam uitat si la cei ce aratau cu degetul spre noi[adica voi care vorbiti de SARKOZY ]majoritatea sunteti mai negri decat cei de la rapid.cand te mai duci la un meci al echipei tale te tog priveste an jur iar daca nu ti dai seama anseamna ca:esti mai negru decat pari.

panik
panik  •  24 Iunie 2011, 10:35

sa jucam pro.st e mai nou o injuratura? jurnalisti de 2 bani...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează