FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Decizie de criză la Viitorul, în ciuda supercontractului de sponsorizare cu OMV + Prima reacție: „Este o decizie comercială care aparține în exclusivitate clubului”

Gică Hagi a câștigat campionatul cu Viitorul în sezonul 2016-2017
Gică Hagi a câștigat campionatul cu Viitorul în sezonul 2016-2017

Articol de GSP - Publicat marti, 16 iunie 2020 16:36 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 19:23

Viitorul a ales să nu mai tipărească revista clubului. Cel mai probabil, decizia a fost luată sub influența crizei provocată de pandemia de coronavirus.

UPDATE: Clubul Viitorul Constanța a reacționat, anunțându-și fanii că va continua proiectul, dar a recunoscut că ia în calcul și publicarea doar în mediul online. „FC Viitorul Constanța dorește să-și informeze suporterii din întreaga țară că va continua proiectul început în luna februarie a acestui an de a edita o revistă a clubului. Modul în care informațiile referitoare la clubul nostru vor fi reflectate în paginile revistei "Viitorul" va fi mereu doar cu acceptul și în termenii stabiliți de FC Viitorul Constanța ! Astfel, decizia de a printa, a publica doar on-line sau a modifica tirajul este o decizie comercială care aparține în exclusivitate clubului”, au informa cei de la Viitorul.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Daniel Nanu pe Facebook: „Deși au semnat un contract important de sponsorizare, circa 1 milion de euro anual, Academia Hagi și Clubul Viitorul au ales să nu mai tipărească revista”.

Decizie de criză la Viitorul, în ciuda supercontractului de sponsorizare cu OMV + Prima reacție: „Este o decizie comercială care aparține în exclusivitate clubului”

Revista „Viitorul” a fost lansată în data de 9 februarie 2020, cu scopul „de a fi cât mai aproape de suporteri prin prezența de noi amănunte din viața echipei constănțene”, așa cum informa gruparea condusă de Gică Hagi la începutul anului.

Proiectul a fost gândit chiar de Daniel Nanu, care părea încrezător în luna februarie. „Costul de producție ajunge la câteva mii de euro pe lună, dar este un buget asumat de club”, spunea Nanu pentru paginademedia.ro.

Decizie de criză la Viitorul, în ciuda supercontractului de sponsorizare cu OMV + Prima reacție: „Este o decizie comercială care aparține în exclusivitate clubului”

OMV, sponsor principal la Viitorul

1.000.000 de euro e valoarea contractului de sponsorizare semnat în plină pandemie de Viitorul cu OMV, compania care a realizat în 2019 cel mai mare profit în România, aproape 750 de milioane de euro. 

Colaborarea dintre cele două mari branduri, OMV și Hagi, se întinde pe 3 ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi, iar suma e una extrem de ridicată. În jur de 1.000.000 de euro va încasa Viitorul în fiecare sezon, adică în jur de 10% din bugetul pe care clubul de la Ovidiu l-a avut în 2019 - mai multe detalii, AICI.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Un fost campion cu Dinamo sare la gâtul lui Negoiță: „Asta nu e escrocherie?”

Adi Popa a reacționat după articolul publicat în GSP: „Mașina mea are un preț de peste 6 cifre, nu cât ați scris voi” ;)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
matchpoint
matchpoint  •  16 Iunie 2020, 17:42

” În jur de 1.000.000 de euro va încasa Viitorul în fiecare sezon, adică în jur de 10% din bugetul pe care clubul de la Ovidiu l-a avut în 2019” Adică Viitorul a avut un buget de 10 milioane de euro sezonul trecut?

sibman
sibman  •  16 Iunie 2020, 17:11

Big deal, alte cluburi nici nu au asa ceva.

clujcampion
clujcampion  •  16 Iunie 2020, 17:05

Probabil mega contractul de sponsorizare are ceva clauze, ca si mega contractul ciobanului cu city-insurance. Contract din care ciobanul se alege cu praful de pe toba. Genul asta de contracte facute cu echipe fara vizibilitate sunt fie sifonare de bani, fie au clauze ca suma sa fie 0.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează