LIGA 1  ·  ASTRA

Ioan Niculae, decizie inedită! » Vinde un combinat chimic ca să o readucă pe Astra în lupta pentru titlu

Alibec, 28 de ani, e fotbalistul în jurul căruia speră Niculae să construiască o echipă de titlu
Alibec, 28 de ani, e fotbalistul în jurul căruia speră Niculae să construiască o echipă de titlu

Articol de — , Luni, 03 Iunie 2019

Ioan Niculae încearcă s-o transforme iar pe Astra într-o forță a campionatului, după un sezon în care nu și-a plătit jucătorii. A vândut un combinat chimic și le-a transmis conducătorilor clubului că le va aloca 3 milioane de euro.

Cum de s-a apucat Astra să-l oferteze pe Marius Șumudică, după un sezon în care giurgiuvenilor li s-a pus ștampila „rău-platnici”?

Ioan Niculae a vândut combinatul chimic din Săvinești și investește în fotbal o parte din suma pe care a încasat-o, susțin surse din club. Niculae le-a promis colaboratorilor că o să vireze 3 milioane de euro în contul Astrei!

La suma asta s-ar adăuga drepturile TV, încasări de la sponsori. Niculae crede că în acest fel va fi în stare să creeze o echipă capabilă să lupte pentru câștigarea campionatului în sezonul următor. Astra ar ajunge la un buget în jurul a 6 milioane de euro. Giurgiuvenii ar trebui să-și găsească antrenor pentru titlu, în primul rând. 

Oferta pentru Șumudică are șanse mici să-și atingă ținta. „E mai probabil să merg în Turcia”, anunță antrenorul eliberat recent de la Al Shabab, din Arabia Saudită. Șumi are deja o propunere din Turcia, e dorit de Malatyaspor, una dintre surprizele sezonului, formație calificată în Europa League. Ar constitui un progres pentru el, după ce a mai condus-o în Turcia pe Kayserispor, cu care a atins obiectivul pe care-l fixase conducerea, clasarea la mijlocul ierarhiei, pe o poziție ferită de emoțiile retrogradării. 

3 aniau trecut de la singurul titlu de campioană pe care l-a câștigat Astra. Cu Șumudică pe bancă, giurgiuvenii s-au impus în 2016 în concurența cu FCSB

Cinci încearcă să scape

Giurgiuvenii au întârziat aproape o jumătate de an plata salariilor fotbaliștilor și unii oameni importanți au depus memorii pentru a deveni liberi de contracte: Butean, Cestor, Zoua, Romario Moise și David Lazar. Primii doi sunt doriți de CFR Cluj și vor semna imediat cu campioana în cazul în care vor reuși să câștige litigiul cu Astra și să scape de contracte. Cestor și Zoua au povestit la DigiSport cum au rezistat la Giurgiu în ultimele luni fără salarii și fără să le mai fie plătită măcar chiria apartamentelor. Șefii Astrei sunt și ei dezamăgiți de reacția fotbaliștilor, cărora le pretindeau să reziste și să aștepte plățile. Zoua, 27 de ani, a fost adus ca o vedetă astă-vară și a încasat un bonus de 30.000 de euro la semnarea contractului. 

Citește și:

EXCLUSIV Denis Alibec nu se duce la CFR Cluj din fidelitate: „Nu-l trădez pe Ioan Niculae!” + 5 nume pe lista de transferuri a campioaneiCine e Florin Cîțu, noul premier desemnat al României! Ce a pățit la o ședință în Parlament: „Chiparosule! După ce că ești urât...„

Libertatea

Comentarii (1)

ray51  •  03 Iunie 2019, 12:45

Ha, ha, ha ! Din 3 milioane (asa zise), 1 milion se duce pe restante la salarii, datorii la terti (imprumuturi, utilitati, majorari)...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1