FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Denis Alibec nu se duce la CFR Cluj din fidelitate: „Nu-l trădez pe Ioan Niculae!” + 5 nume pe lista de transferuri a campioanei

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 mai 2019 11:14

Transferul lui Alibec în Gruia, despre care GSP.ro a scris luni seară în premieră, s-a blocat în momentul în care campioana l-a așteptat să depună un memoriu prin care să ceară rezilierea contractului cu Astra. Clujul ia alt atacant, pe Rondon, s-a înțeles și cu Aurelio, tot de la Gaz, și mai are doi giurgiuveni pe listă: Butean și Cestor

Cea mai surprinzătoare afacere a verii în Liga 1 e greu de realizat, din cauza loialității lui Alibec. Loialitate față de un patron care și-a ținut jucătorii neplătiți cu lunile! CFR s-a interesat dacă l-ar putea lua pe Denis liber de contract. Întrucât s-au adunat mai mult de trei luni de întârziere a salariilor, atacantul ar putea să le solicite comisiilor FRF să-l declare liber de contract.

Nu se transferă din fidelitate

Acesta era scenariul pe care-l urmărea Clujul, să-l înregimenteze pe Alibec gratis, după rezilierea acordului dintre fotbalist și Astra. Denis a avut o reacție stranie: „Nu depun memoriu, că nu pot să-mi bat joc de Niculae! A dat bani mulți pe mine și m-a ajutat de-a lungul timpului”.

În condițiile astea, atacantul rămâne blocat la Giurgiu, fiindcă nu există vreo ofertă bună pentru el. Interes mai există doar din Turcia, de la un club care ar oferi o sumă mică acum, în jur de o sută de mii de euro, pentru un împrumut pe un sezon cu opțiunea transferului definitiv în vara anului următor. N-ar fi convenabil nici așa pentru Astra!

Alibec îi rămâne fidel lui Ioan Niculae, așadar, chiar dacă patronul a acumulat datorii la Denis și la colegii lui, care au apelat la grevă de câteva ori ca să preseze conducerea să mai plătească din restanțe.

Vârful în vârstă de 28 de ani va face un RMN în zilele următoare și va afla cât de gravă e accidentarea pe care a suferit-o în finala Cupei, cu Viitorul. În cazul cel mai fericit e vorba despre o întindere. Varianta proastă: ruptură la inghinali și o pauză de cel puțin o lună, deci ratează pregătirea din vara asta și anulează toate șansele unui transfer!

Ținte proaspete

CFR folosește „metoda Alibec” și cu alți fotbaliști ai Astrei: Mihai Butean și Mike Cestor. Diferența e că ei doi cer să devină liberi fiindcă n-au fost plătiți, spre deosebire de colegul lor Denis. Butean, fundaș dreapta crescut la U Cluj, ar semna imediat cu rivala din Gruia a „șepcilor roșii”. Cestor, fundaș central francez, e și el în atenția campioanei, cu condiția să câștige litigiul cu clubul din Giurgiu, să fie gratis.

5 Nume pe lista campioanei

1. Mario Rondon, 33 de ani
- atacant venezuelean, 8 goluri în 17 meciuri la Gaz Metan
- a acceptat oferta Clujului, a mai rămas doar să semneze contractul

2. Luis Aurelio, 30 de ani
- mijlocaș defensiv portughez, 35 de partide și un gol la Gaz Metan
- și cu el s-au încheiat negocierile, semnarea contractului cu CFR e pasul următor

3. Mihai Butean, 22 de ani
- fundaș sau mijlocaș dreapta, internațional U21, 24 de apariții și două goluri la Astra
- e de acord să treacă la CFR, a mai rămas doar să rezilieze în instanțele sportive contractul cu giurgiuvenii

4. Mike Cestor, 27 de ani
- fundaș central francez, 28 de jocuri și un gol la Astra
- ca și în cazul lui Butean, trebuie să rupă întâi actul care-l leagă de clubul lui Ioan Niculae

5. Denis Alibec, 28 de ani
- atacant, 6 goluri în 26 de partide bifate la Astra
- a refuzat să depună memoriu pentru a deveni liber. Ar mai exista varianta unui împrumut al său la CFR, dar șansele de realizare a unei asemenea mutări sunt mici

E greu la Astra, dar și mai greu e-n alte părți

Alibec nu forțează transferul lui la CFR și pentru că are 20.000 de euro lunar la Astra, unul dintre cele mai mari salarii din campionat. Denis e plătit la Giurgiu ca Dan Petrescu la Cluj! E drept că nu încasează salariul la timp, lună de lună, dar tot e plătit până la urmă, deși cu întârziere, altfel clubul din Giurgiu ar risca sancțiuni, până la pierderea licenței pentru prima ligă în viitor. Mrzljak, tot de la Astra, se plânsese recent:

„Nu mai avem bani nici de benzină!”. Curtat de Dinamo, croatul le-a transmis "câinilor" că nici nu intră în negocieri, din cauza ofertei de pornire prea mici, 8.000 de euro pe lună. El are 12.000 de euro lunar la Giurgiu.

5 au depus memorii

Problemele la Astra sunt departe de a se încheia. Cinci dintre fotbaliștii giurgiuvenilor și-au depus deja memorii pentru a deveni liberi de contract. Este vorba despre Mike Cestor (fundaș central - 27 de ani), Mihai Butean (fundaș - 22 de ani), Jacques Zoua (atacant - 27 de ani), Romario Moise (mijlocaș ofensiv - 22 de ani) și David Lazar (portar - 27 de ani).

Dintre cei 5, Lazar și Butean au primul termen chiar azi. Ambii au cerut atât plata salariilor restante, dar și încheierea contractelor cu Astra.

Citește și:

Ionuț Luțu la FCSB?! Becali trebuie să mai aștepte doar două luni

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (9)
nenea007
nenea007  •  29 Mai 2019, 15:48
Postat de Yuri Firsov pe 29 Mai 2019, 12:23

DEOARECE CEI DE LA CFR AU FOST ""PAROLISTI""SI AU DAT ""PESCHESUL""LUI BURLEANU(oare ce pazeste politia si procuratura????)ACUM TOT CU STIREA LUI ""CIURLI-BURLI""VROIAU SA FACA TRANSFERUL LUI ALIBEC TOT ""GRATIS""SI SA PLAREASCA DOAR ""PESCH$ESUL""TOT LUI BURLEANU!!!!SA VEDETI CA CEI DE CARE SUNT INTERESATI CFR SI DEPUN MEMORII VOR FI DECLARATI...LIBERI!!!POATE SE GANDESTE CINEVA SA-L LEGE PE BURLEANU PENTU ""LUARE DE PESCHESURI""REPETATE!!!INFRACTIUNE DE 7-9ANI BULAU!!!!

...:D...Ce tragi pe nas, sa stim si noi... Ce legatura are *** cu prefectura?! Oamenii au depus pe buna dreptate memorii, ce-i asa greu de priceput?! Gandirea ta pe model becaliot te face de ras.... Franarii au fost adevarati maestri sa-si construiasca de-a lungul timpului echipe cu jucatori de valoare pe care au dat bani putini sau deloc.... Baribalul de Muresan a fost poate cel mai bun presedinte de club de fotbal din ultimii douazeci de ani...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

103798407052226
 •  29 Mai 2019, 15:16

ma uit si ma crucesc,cu exceptia unui ganditor,toti turmaci !!! nu vine ca ie putoare,ca e lenes !!! dar ca cfr aduna numa jucatori de certa valoare GRATIS,asta nu e o stire ??? care e liber de contract repede la cfr.pai dinamo nu mai este o solutie,ca si acolo tot gratis se vrea jucatori ?! ce au in comun cfr si dinamo ?! pai acu vreo 2 ani au jucat in ultima etapa cu titlul pe masa,in stare de insolventa !!! nu era frumos campioana romaniei insolventu dinamo,sau insolventu cfr ??? a trecut vremea valizelor pline cu euroi,e vremea dosarelor !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  29 Mai 2019, 15:10

LIGA trebuie sa pretinda salariile jucatorilor la inceputul campionatului + garantie ! Si sa tina delicentierea clşubului pentru noul sezon !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează