FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ionuț Luțu la FCSB?! Becali trebuie să mai aștepte doar două luni

Articol de , - Publicat miercuri, 29 mai 2019 09:26

IONUȚ LUȚU. FCSB încă n-are antrenor și Edi Iordănescu tot amână un răspuns final, dar în iulie, favoritul principal al lui Becali devine eligibil pentru a prelua echipa: Luțu dă examenul pentru obținerea licenței Pro.

Mihai Stoica a anunțat că FCSB va avea antrenor principal, înlocuitor al lui Teja, pe 3 iunie. Dacă vicecampioana ar mai avea răbdare în jur de două luni, atunci l-ar putea numi pe cel pe care Gigi Becali îl are primul pe listă de ceva timp.

Numele lui: Ionuț Luțu, omul cel mai de încredere din anturajul patronului roș-albaștrilor.

De ce abia în iulie-august Luțu va putea antrena FCSB?

Fiindcă abia atunci are prima șansă de a intra în legalitate din punctul de vedere al regulamentelor pe care trebuie să le respecte un antrenor. Luțu va susține peste două luni examenul pentru obținerea Licenței Pro. A terminat cursurile și va fi nevoit să treacă testul pentru a intra în locurile rezervate de FRF pentru acest an.

Casa Fotbalului pune la bătaie 20 de diplome pentru Licența Pro, iar pe lista virtuală a candidaților sunt în jur de 70 de nume. Luțu ar urma să se dueleze cu alți foști fotbaliști importanți pe care i-a avut România în ultimii 15-20 de ani. Exemple: Florin Bratu, Mutu, Rădoi, Dorin Goian, Dănciulescu, Bilașco.

Dacă Luțu va trece examenul și va obține un punctaj care să fie între primii 20, atunci va primi Licența Pro și FCSB îl va putea avea antrenor cu acte în regulă.

Gazeta Sporturilor a anunțat încă din primăvara lui 2018 că Luțu va ajunge să antreneze FCSB în momentul în care va avea și diploma, iar informația a fost confirmată fără rezerve, la momentul respectiv, de Becali.

"Da, Luțu va fi, la un moment dat, antrenor la FCSB, de-asta să fiți siguri. Dar până atunci trebuie să-și ia licențele pe care le are de luat. Luțu e un băiat extrem de serios și o să vedeți că va ajunge mare antrenor"  Gigi Becali

44 de aniva împlini Ionuț Luțu în luna august, când ar putea să dețină și Licența Pro de antrenor

În ce constă examenul la Licența Pro

Luțu va fi nevoit să susțină două probe în vară.

Testul teoretic și cel practic. Primul va fi, cel mai probabil, sub forma unui test grilă, iar la cel de-al doilea, participanții vor primi o anumită temă, o situație de joc fictivă, și vor fi nevoiți să explice ce ar face în calitate de antrenor. Un exemplu de subiect la proba practică: "echipa ta rămâne în inferioritate numerică, e minutul 70, scorul e 1-1 și ai nevoie să câștigi pentru a atinge obiectivul. Adversarul joacă în 4-3-3, mai ai la dispoziție o singură schimbare. Cum abordezi tactic ultimele 20 de minute?".

"De ce îl voi pune pe Luțu antrenor la un moment dat? Fiindcă am o ambiţie, să demonstrez că el va fi cel mai mare antrenor al României. Asta e strategia mea, aşa o să fac și o să vă demonstrez că așa va fi"
Gigi Becali

"E singurul de la FCSB care știe fotbal"

Cornel Dinu, care a criticat în termeni duri în ultimii ani ceea ce se petrece la FCSB pe axa patron-antrenor, l-a indicat pe Ionuț Luțu ca fiind salvarea clubului condus de Gigi Becali.

"Îl văd stând la meciuri întotdeauna lângă Becali, păcat că nu e ascultat fiindcă e singurul de acolo, chiar și peste antrenor, dar și peste manager, care știe fotbal. Vă spun eu că Luțu e foarte capabil și dacă l-ar asculta pe el, atunci Steaua ar arăta mult mai bine", a declarat Dinu.

galca

Carieră exotică de fotbalist

Luțu a fost unul dintre cele mai mari talente pe care fotbalul românesc le-a avut în a doua jumătate a anilor '90 și, apoi, în anii 2000. S-a afirmat mai întâi la Craiova, între 1996 și 1998, suficient cât să-i încânte pe cei de la Galatasaray, care l-au transferat.

Viața lui extrasportivă agitată nu l-a ajutat însă, mai ales în experiențele din străinătate. A bifat destinații dintre cele mai excentrice: Coreea, Kazahstan, Iordania. Are o selecție în națională, dar și 10 trofee, dintre care majoritatea cucerite în Coreea, la Suwon Bluewings.

Terim, Piți, Cârțu, Alesanco

Luțu a avut posibilitatea ca în cariera de fotbalist să lucreze cu mulți antrenori de top, de la care a avut lucruri importante de învățat și pe care le-ar putea pune și el în practică atunci când va profesa. Printre cei cu care a lucrat se regăsesc Fatih Terim, la Galatasaray, Victor Pițurcă și Emeric Ienei, la Steaua, Cârțu la Craiova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
risc_mix
risc_mix  •  29 Mai 2019, 18:30

Păi dacă are licență PRO de ce n-ar fi bun.? Știe și el ce știu toți ceilalți deținători de licență. Mai ales că la fcsb nu contează pregătirea profesională. Acolo singurul antrenor este viitorul călugăr nea gigi. Antrenorul are doar un rol decorativ .Și apoi, dacă antrenorul e pus acolo de decor, doar să execute niște ordine, mai contează cum îl cheamă?

invinctus
invinctus  •  29 Mai 2019, 16:06

La ce circ e acolo l ati avut pe banca si pe manelistul ala piti talent de ce sa nu fie lutu ha ha ha

zagna
zagna  •  29 Mai 2019, 15:50

Cati dintre voi il cunoasteti pe Lutu ? Cu ce ii este superior un (debutant) Sumudica, Teja, Reghe, Miriuta, Neagoe ? Cu #nimic ! Terminati cu rautatile in necunostinta de cauza !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează