FOTBAL  »  Superliga  »  FINANCIAR

Deficit URIAȘ la o echipă din SuperLiga » Patronul spune tot: „Să vă prezint informațiile”

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a făcut publică situația financiară a clubului. El susține că „lanterna roșie” din SuperLiga are un deficit de 5 milioane de euro în ultimii doi ani/ foto Imago Images
Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a făcut publică situația financiară a clubului. El susține că „lanterna roșie” din SuperLiga are un deficit de 5 milioane de euro în ultimii doi ani/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 11:43 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 12:26

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a făcut publică situația financiară a clubului. El susține că „lanterna roșie” din SuperLiga are un deficit de 5 milioane de euro în ultimii doi ani.

„Fac toate eforturile să mergem mai departe! Deficit de 5 milioane de euro la FC Botoșani în ultimii doi ani. Nu vând că vreau eu și nu aduc jucători cu origini africane că doar ăștia îmi plac! Eu și asociații mei investim banii noștri ca să nu dispară fotbalul din Botoșani, iar pentru asta ajungem să fim înjurați”, a transmis Valeriu Iftime, pe pagina lui de Facebook.

Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”
REACȚIE
Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”

Iftime: „Eu și asociații mei am plătit 5 milioane de euro”

Mesajul amplu al lui Iftime, în care expune situația clubului, a continuat. „Pentru o bună informare a celor care iubesc fotbalul și care cred eu că respectă măcar un pic efortul pe care l-am făcut împreună cu asociații mei la Botoșani, vă spun doar următoarele informații:

În ultimii doi ani, eu și asociații mei am plătit la FC Botoșani 5 milioane de euro. Cinci milioane de euro! Acesta a fost deficitul dintre banii cheltuiți și banii primiți din: drepturi TV, 300.000 de euro de la primărie, bilete vândute și alte surse de venit. Iar acest deficit apare în condițiile în care jucătorii noștri au un plafon salarial de 5.000, maxim 6.000 de euro”, a transmis Iftime.

Iftime: „Niciun jucător român cât de cât valoros nu vine la Botoșani”

Iftime a vorbit apoi și despre startegia de transferuri de la FC Botoșani: „Ceea ce trebuie să știe fiecare suporter din Botoșani - și trebuie să fim realiști când judecăm lucrul ăsta! - este că niciun jucător român cât de cât valoros, bun de Liga 1, nu vine la Botoșani. 

Când ia în mână și compară oferta de la Botoșani cu cele din orașe precum Cluj, Sibiu, Voluntari sau chiar Iași, în care sunt bani, în care salariul este măcar de 7-8.000 de euro (și știu asta foarte bine!), toate fiind orașe mari sau apropiate de orașe mari, e clar că nu ne va alege pe noi. 

De ce ar veni la Botoșani un jucător român bun, când îi dau maxim 4-5.000 de euro și când ar trebui să facă 1.000 de kilometri ca să joace un meci, că atât facem dus-întors până la București, ca să nu mai zic de Craiova, Constanța, Arad și alte locuri din țară”.

Iftime: „Dawa și Edjouma au plecat la FCSB pentru că altfel îi pierdeam gratis”

„Altă chestiune: de ce vin jucători străini care au o problemă? E adevărat, așa se întâmplă, am avut rețeta asta! Iar ei vin pentru că vor să-i pun eu pe picioare. Ei vin la Botoșani pentru că am creat un istoric prin care transmit un mesaj clar: «Domnule, dacă vine un jucător străin la Botoșani și face un sezon bun, îi dau drumul!». 

Asta este rețeta la Botoșani. De asta vin. Iar ei nu pleacă de aici că-i vând eu. Ei pleacă oricum după doi ani, gratis, dacă eu nu reușesc să iau niște bani pentru ei până atunci. Că nu semnează niciunul un contract pentru mai mult de doi ani, maxim doi ani și jumătate, cu FC Botoșani. Că nu semnează! 

Și, dacă nu semnează pe mai mult, eu trebuie să mă grăbesc să iau un 2-300.000 de euro, pentru a reduce din deficit și a putea merge mai departe. Așa s-a întâmplat cu jucători precum Dawa sau Edjouma, plecați la FCSB pentru că altfel deveneau liberi de contract și nu mai luam nimic pe ei

Deci nu vând că vreau eu și nu aduc jucători cu origini africane că doar ăștia îmi plac! Vând pentru că, dacă nu-i vând, pleacă gratis și iau jucători cu origini africane pentru că ăștia vin!”, a mai comunicat Iftime.

Iftime: „Județul Botoșani nu a produs suficienți fotbaliști buni”

„Nu cred că noi, ca județ, am generat vreodată suficienți fotbaliști buni. Uitați-vă în istoricul nostru, că avem trei-patru jucători născuți în Botoșani care au devenit fotbaliști: frații Bordeianu, Patache sau Acsinte. Atât! Iar acum avem chiar un efort deosebit pe care îl facem la academie, cu cheltuieli mari, cu profesori, cu muncă extraordinară.

Și tot nu ies fotbaliști. Uitați-vă la ce avem anul ăsta, trei juniori de la Botoșani, și vedeți care dintre cei trei juniori sunt titularii noștri!”, a mai scris Iftime.

Iftime: „Sigur că te simți rău când FCSB îți dă gol acasă și vezi că jumătate de public aplaudă”

„Și lucrurile s-au adunat: fără un stadion bun, fără o susținere măcar a academiei de către autoritatea locală, adică de către primărie, nu cred că cineva mai are curaj (nici vorbă de vreo obligație!) de a ține fotbalul. 

Eu o fac din respect față de oamenii din Botoșani și nicidecum dintr-o plăcere masochistă de a-mi cheltui, eu și asociații mei, banii pentru ca unii dintre cei de pe stadion să mă admonesteze sau chiar mai rău! Sigur că te simți rău când FCSB îți dă gol acasă și vezi că jumătate de public aplaudă”, a mai transmis patronul de la FC Botoșani.

Citește și:

Ionuț Lupescu, incisiv la adresa lui Nicolae Badea: „Dinamo din Liga 4 e o glumă proastă”
DINAMO
Ionuț Lupescu, incisiv la adresa lui Nicolae Badea: „Dinamo din Liga 4 e o glumă proastă”
Ilie Dumitrescu, surprins de ce s-a întâmplat la Rapid: „Mi s-a părut ireal”
RAPID
Ilie Dumitrescu, surprins de ce s-a întâmplat la Rapid: „Mi s-a părut ireal”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  20 Octombrie 2023, 16:40

Adica o sa retrogradeze. Asta e scuza pt retrogradare.

popescu.dzn
popescu.dzn  •  20 Octombrie 2023, 15:24
Postat de cj666 pe 20 Octombrie 2023, 12:56

Pai sa-i dea jijel! Daca iftimica cere 1000 de euro pentru fiecare punct dat lui jijel prin circ fara bani, salveaza si echipa si ii raman bani si de o casa de-a lu buzatu.

Dacă i-ar da CFR lui Sepsi ar rezolva tot deficitul Ungariei. Cu primăriile din Mioveni, Argeș, Pitești, Voluntari, Târgoviște a rezolvat mai ușor. Ai văzut cum s-au dus aia de la CFR cu valizele la Chindia? L-au pus pe Miriuta. Au ajuns târziu dar rezolva Dancu pana la urma.

paolo12
paolo12  •  20 Octombrie 2023, 13:38
Postat de Burunicolae69 pe 20 Octombrie 2023, 12:50

Hai sitir ,cîți bani ti-a băgat Gigi valiză în buzunar......

Pentru ce?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close