FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

Delegare cu scandal la meciul de baraj european! Kyros Vassaras l-a trimis la Cluj pe călăul CFR-ului » „Varga a vrut să scoată echipa de pe teren”

Articol de , - Publicat miercuri, 31 mai 2023 18:57 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 22:45

Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de grecul Kyros Vassaras (57 de ani), a anunțat că arbitrul Istvan Kovacs (38 de ani) va conduce de la centru barajul pentru cupele europene dintre CFR Cluj și FCU Craiova.

  • CFR Cluj - FCU Craiova se joacă joi, 1 iunie, de la ora 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1

„Centralul” din Carei va fi ajutat la cele două tușe de Neacșu George Florin, din Câmpulung Muscel, și de Ferencz Tunyogi, din Zalău. Arbitru VAR va fi Cătălin Popa, din Pitești, în timp ce asistent VAR a fost delegat Romică Bîrdeș, tot din Pitești.

„Altă nenorocire e Cătălin Popa la VAR!”

Delegarea lui Kovacs, unul dintre gafeurii actualei ediții de Liga 1, l-a enervat la culme pe patronul celor de la FCU, Adrian Mititelu.

„Pentru mine asta e vestea proastă! Eu unul am o repulsie când mă arbitrează acest băiat. Tot timpul am avut… eu nu zic că a vrut să ne facă rău, dar n-a fost inspirat. Mi-aduc aminte la ultimul meci când am făcut cadou echipei lui Mihai Rotaru, că de acum așa îi spun”, a spus Mititelu la Fanatik.

Mai mult, Mititelu și-a adus aminte și perioada în care Kovacs era considerat arbitrul de casă al ardelenilor:

„Când era mai tânăr și jucam cu CFR-ul prin 2007-2008, tot timpul când ne arbitra comitea niște erori în favoarea celor de la CFR. A fost cândva un arbitru foarte bun, dar știți cum este: părerea mea e că se putea o delegare mult mai echilibrată. Iar dup-aia, altă nenorocire e Cătălin Popa la VAR! E aceeași brigadă care a fost la meciul cu CSU și a dat două penalty-uri aiurea”.

Petrescu, primele declarații după ieșirea necontrolată de la finalul meciului cu Farul: „E clar că am greșit. Mi-am cerut scuze” + Ce spune despre plecarea de la CFR Cluj
CFR CLUJ
Petrescu, primele declarații după ieșirea necontrolată de la finalul meciului cu Farul: „E clar că am greșit. Mi-am cerut scuze” + Ce spune despre plecarea de la CFR Cluj

Popa a distrus Rapid - CFR Cluj

Dacă oltenii contestă puternic delegarea lui Istvan Kovacs, CFR-ul e nemulțumit de Catalin Popa, arbitrul din camera VAR. În acest sezon, argeseanul a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri în jurul arbitrajelor. Cu decizii contra clujenilor!

E vorba despre meciul Rapid - CFR 2-1, care a avut loc în prima etapă din returul sezonul regular. Atunci, toate deciziile eronate ale oficialului piteștean au fost în avantajul Rapidului:

  • în minutul 36 a acordat greșit penalty pentru gazde, din care s-a marcat golul de 1-0, deși inițial Yuri fusese faultat
  • în minutul 64 nu l-a eliminat pe Kait, care l-a faultat pe Ciprian Deac, aflat în poziție iminentă de a marca
  • în minutul 70 a dictat greșit penalty pentru Rapid, la un duel în care Burcă și Dugandzic s-au ținut reciproc

Pentru prestația din acel meci, Cătălin Popa a primit doar nota 3 din partea Gazetei Sporturilor, iar ulterior el a fost oprit de la delegări de Kyros Vassaras. Tot în urma acelui joc, oficialii clujeni au avut declarații violente la adresa arbitrajului.

Varga a ordonat scoaterea echipei de pe teren

Atunci patronul Nelu Varga și-a sunat colaboratorii și-a ordonat scoaterea echipei de pe teren.

Pe sănătatea mea nu face nimeni experimente cu asemenea arbitri, dar ceea ce mă deranjează este că eu nu accept să mai fiu furat. În Giulești a fost furt pe față. Eu am dat ordin, văzând cum suntem furați, să scoatem echipa de pe teren. Data viitoare când o să mai fim furați, vă promit că retrag echipa, iar eu voi ieși definitiv din fotbal
Nelu Varga, patron CFR Cluj

Meciul de mâine este primul pe care Popa îl are cu CFR Cluj pe teren după dezastrul din Giulești.

Popa e și președintele AJF Argeș

În iulie 2021, Popa a decis să candideze la președinția AJF și a câștigat. Arbitrul nu a renunțat, însă, la funcția de conducător în clubul primăriei. La scurt timp după alegerea sa, forul care gestionează fotbalul din județul Argeș a obținut o finanțare de 70.000 de lei din partea Consiliului Județean Argeș condus de pesedistul Ion Mînzână.

Fiind consilier public, Cătălin Popa a fost nevoit să își completeze declarația de avere. În iunie 2020, data ultimei fișe actualizate, arbitrul a declarat un venit anual de 18.200 de lei de pe urma funcției de la CSM Pitești. Alți 12.500 de lei i-au venit din salariile obținute în calitatea de director la trei firme private. În fine, Popa a declarat 90.912 lei la veniturile realizate din arbitraj.

El și soția sa, Andreea Popa, dețineau șase terenuri în comuna Ștefănești, cu o suprafață totală de 8400 de metri pătrați, și un apartament de 100 de metri pătrați în Pitești.

Popa a mai declarat un cont bancar în valoare de 296.086 de lei la Banca Transilvania, un altul de 3970 de lei la BRD, dar și un credit ipotecar cu Prima Casă pentru 41.300 de euro.

Citește și:

Mititelu anunță că Napoli va pleca cu o avere de la Craiova, după 7 luni de mandat: „Nu l-am umilit, nu l-am batjocorit”
FCU CRAIOVA
Mititelu anunță că Napoli va pleca cu o avere de la Craiova, după 7 luni de mandat: „Nu l-am umilit, nu l-am batjocorit”
Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!
CFR CLUJ
Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
Marcel1966
Marcel1966  •  02 Iunie 2023, 09:56

La cum arbitreaza acest arbitru Istvan Kovacs nu pot fi decat doua explicatii. Sau este un arbitruar mediocru sau se adevereste zvonul ca are recompense de la echipele ajutate de zeci de mi de euro. Ati vazut ca face greseli la 80% dintre meciurile arbitrate. In Cluj am inteles ca anumite persoane au pariat zeci de mi pe calificarea echipei CFR.O persoana aveapostate ieri pe Facebook bilete in valoare de 200 000 lei.(douasutemilei

Marcel1966
Marcel1966  •  02 Iunie 2023, 09:44

La cum arbitreaza acest arbitru Istvan Kovacs nu pot fi decat doua explicatii. Sau este un arbitruar mediocru sau se adevereste zvonul ca are recompense de la echipele ajutate de zeci de mi de euro. Ati vazut ca face greseli la 80% dintre meciurile arbitrate. In Cluj am inteles ca anumite persoane au pariat zeci de mi pe calificarea echipei CFR.O persoana aveapostate ieri pe Facebook bilete in valoare de 200 000 lei.(douasutemilei)

mr90
mr90  •  01 Iunie 2023, 19:22

"Director la trei firme private" ??? Cum naiba e posibil ???

Vezi toate comentariile (27)
Comentează