FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL CAMPIOANA ROMÂNIEI

Denis Alibec, definitiv în istoria fotbalului românesc » Performanța UNICĂ atinsă după titlul câștigat cu Farul

Denis Alibec, 32 de ani, atacantul Farului, a devenit primul jucător din istoria Ligii 1 care câștigă titlul cu 3 echipe din provincie. +38   FOTO
Denis Alibec, 32 de ani, atacantul Farului, a devenit primul jucător din istoria Ligii 1 care câștigă titlul cu 3 echipe din provincie.

Articol de , - Publicat duminica, 21 mai 2023 23:43 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 23:54

Denis Alibec, 32 de ani, atacantul Farului, a devenit primul jucător din istoria Ligii 1 care câștigă titlul cu 3 echipe din provincie. Și-a adjudecat al treilea campionat din palmares, după ce constănțenii au obținut victoria decisivă cu FCSB, scor 3-2.

Rebelul fotbalului românesc și-a câștigat definitiv locul printre jucătorii care au scris istorie în campionatul intern. A pus mâna pe cel de-al treilea titlu din carieră în Liga 1 și a realizat o performanță unică.

Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB
Farul, campioana României
Farul e NOUA CAMPIOANĂ a României, după un comeback LEGENDAR! Puștii lui Hagi au insistat și au atacat până au dezintegrat-o pe FCSB

Denis Alibec, primul jucător din Liga 1 campion cu 3 echipe din provincie

Alibec a devenit primul jucător din istorie care câștigă titlul cu 3 echipe din provincie. Toate sub conducerea unor antrenori de top:

  • 2015/16 - campion cu Astra Giurgiu, alături de Marius Șumudică;
  • 2021/22 - campion cu CFR Cluj, alături de Dan Petrescu;
  • 2022/23 - campion cu Farul Constanța, alături de Gică Hagi. 

Atacantul născut la Mangalia mai are în palmares Cupa și două Supercupe cu Astra și 4 trofee uriașe cu Inter Milano, campionatul, Cupa italiei, Supercupa Italiei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Alibec a fost desemnat Jucătorul Român al Anului 2016 în cadrul prestigioasei Anchete realizate de Gazeta Sporturilor.

Salvat de Hagi de două ori

Alibec a renăscut în acest sezon la Farul, unde a marcat 14 goluri în 31 de meciuri, fiind principalul motor al constănțenilor în drumul spre titlu. După două sezoane ratate în care a schimbat 4 echipe și a marcat două goluri, atacantul a revenit sub comanda lui Hagi, care l-a repus pe picioare.

Și nu e prima dată când o face. „Regele” a fost cel care, în 2012, a insistat pentru împrumutul său de la Inter Milano și a reușit să-i relanseze cariera. După sezonul petrecut la Constanța, atacantul a trecut pentru o scurtă perioadă la Bologna, iar apoi a evoluat la Astra și FCSB.

Citește mai multe știri de la Farul - FCSB 3-2:

Gică Popescu, „la cald”, după victoria magistrală carei i-a adus titlul Farului: „Au fost senzaționali! Merităm trofeul”
FARUL CAMPIOANA ROMÂNIEI
Gică Popescu, „la cald”, după victoria magistrală carei i-a adus titlul Farului: „Au fost senzaționali! Merităm trofeul”
Denis Alibec plângea după golul care a declanșat nebunia la Ovidiu, în timp ce Gică Hagi a avut o reacție surprinzătoare la final
FARUL CAMPIOANA ROMÂNIEI
Denis Alibec plângea după golul care a declanșat nebunia la Ovidiu, în timp ce Gică Hagi a avut o reacție surprinzătoare la final

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
VanBasten
VanBasten  •  22 Mai 2023, 10:29

"Alibec a devenit primul jucător din istorie care câștigă titlul cu 3 echipe din provincie. Toate sub conducerea unor antrenori de top." E necesara o corectie: Ninel Sumudica nu este un antrenor de top. Sau nu in top antrenori. Mai degraba top dansuri din buric.

rottwailer
rottwailer  •  22 Mai 2023, 08:45

Noroc ca n-a jucat aseara Alibec! E cel mai bun dirijor din tara! Fara el a fost mai bine pentru Farul. S-a putut exprima fara sa-i certe nimeni!

ali.bec
ali.bec  •  22 Mai 2023, 08:31

Denis, the Brave!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close