FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Dennis Man e UNICAT! Domeniul-cheie în care a sprintat pe lângă Ianis Hagi sau George Pușcaș

Dennis Man, atacantul FCSB, e singurul dintre tinerii fotbaliști români, din generația '96-'98, ultimele două ale naționalei U21, care a avut un progres continuu în ultimii 5 ani
Dennis Man, atacantul FCSB, e singurul dintre tinerii fotbaliști români, din generația '96-'98, ultimele două ale naționalei U21, care a avut un progres continuu în ultimii 5 ani

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 decembrie 2020 09:16 / Actualizat miercuri, 30 decembrie 2020 09:56

Dennis Man, atacantul FCSB, e singurul dintre tinerii fotbaliști români, din generația '96-'98, ultimele două ale naționalei U21, care a avut un progres continuu în ultimii 5 ani, capitol la care e peste Ianis Hagi, Florinel Coman, George Pușcaș și Răzvan Marin. 

Dennis Man se află la cel mai bun sezon al carierei. A produs nu mai puțin de 18 goluri în actualul campionat: a înscris de 12 ori și a oferit 6 assist-uri. E golgeterul Ligii 1, a jucat și în naționala de seniori și s-a calificat cu „tricolorii" mici la Euro U21 de anul viitor. 

Toate aceste lucruri nu aveau cum să nu lase urmări în privința cotei pe care o are, iar transfermarkt, un site specializat în evaluarea fotbaliștilor, l-a propulsat la nu mai puțin de 6,5 milioane de euro în acest moment. E cel mai bine văzut jucător din Liga 1. Man deține însă, într-o competiție cu ceilalți jucători români născuți între 1996 și 1999, adică cele două generații în ultimele campanii de tineret care ne-au calificat la turneul final, o performanță și mai importantă. 

În ultimii 5 ani, din decembrie 2015 și până astăzi, a progresat continuu în privința cotei. Dennis Man nu a dat înapoi, nu a bătut pasul pe loc, așa cum s-a întâmplat chiar și cu fotbaliști mult mai importanți. Exemple: Ianis Hagi, Răzvan Marin, George Pușcaș

Dennis Man, de peste 85 de ori mai valoros decât acum 5 ani! 

În decembrie 2015, Man era la UTA. Evolua în liga secundă, dar era unul dintre remarcații echipei, alături de golgeterul de atunci, Adrian Petre. Cota lui era una infimă, Dennis era văzut ca valorând doar 75.000 de euro. De atunci, chiar dacă a traversat perioade complicate la FCSB, în care fie n-a jucat, fie randamentul său a mai lăsat de dorit, el a tot urcat. An de an. 

În 2016, la final de an, Dennis Man ajunsese la 300.000, apoi și-a multiplicat cota de 4 ori în 2017, iar în decembrie 2018 ajunsese la 3,5 milioane. A urmat o „indexare" de două milioane anul trecut, iar acum va încheia 2020 la nu mai puțin de 6,5 milioane. Toți ceilalți, Ianis, Pușcaș, Coman, erau la un nivel superior lui în 2015 și ulterior au crescut și ei, dar au existat perioade în care fie au dat înapoi, fie au rămas la același nivel. 

De exemplu, Florinel Coman închide acest an tot la 5,5 milioane de euro, unde era și în decembrie 2019. Ianis Hagi a scăzut acum până la 4,5 milioane, de la 6 cât valora acum un an, iar Pușcaș și Răzvan Marin au slăbit și ei ritmul și valoarea lor e astăzi mai mică.

EXCLUSIV Dennis Man e UNICAT! Domeniul-cheie în care a sprintat pe lângă Ianis Hagi sau George Pușcaș

18 ani și două luniera vârsta la care Man a debutat în Liga 1, în octombrie 2016, FCSB - Craiova 2-1

110 meciuriare Man în Liga 1, toate pentru FCSB, și a marcat 39 de goluri

7,27e media GSP a notelor lui Man în actualul sezon pentru FCSB, e pe primul loc în topul tuturor fotbaliștilor din Liga 1

Ce reprezintă cota din prezent a lui Man, de 6,5 milioane de euro

  •  e pe primul loc în Liga 1 
  • e pe locul 3 în topul fotbaliștilor români, după R. Marin (10 milioane) și Ionuț Radu (7) 
  • e pe locul 92 între fotbaliștii din toată lumea născuți, ca și el, în 1998, primul e Mbappe (180 de milioane de euro) 
  • e pe locul 111 între toți jucătorii din lume care evoluează, ca și el, aripă dreapta, primul e Salah (120 de milioane de euro)

Dennis Man încă n-are bani să-i ia tatălui o mașină :) 

Luna trecută, Man a oferit un interviu pentru FRF TV, iar ultima întrebare care i-a fost adresată se referea la primul cadou pe care l-a făcut părinților cu banii câștigați în fotbal. Man a spus că le-a oferit de mai multe ori cadouri celor din familia sa, după care a adăugat: "Sper să fiu sănătos în continuare și să continuu să joc pentru a ajunge să-i iau tatălui meu ce i-am promis, să-i cumpăr o mașină". Dennis, în schimb, la începutul anului 2019, și-a achiziționat o limuzină care l-a costat în jur de 100.000 de euro. Un Mercedes-AMG GLE 43 4MATIC, bolid care se află și în parcul auto deținut de Cristiano Ronaldo.

EXCLUSIV Nu dă 13 milioane, oferă 7! » Adevărata ofertă pentru Dennis Man: Gigi Becali a umflat prețul

Și Cicâldău e lângă Dennis Man

Unul dintre fotbaliștii tineri care se poate lăuda cu o performanță asemănătoare cu cea a lui Man, de a progresa an de an, din 2015 și până acum, e Cicâldău. Produs de Viitorul și cumpărat de Universitatea Craiova pentru 1 milion de euro, Cicâldău a plecat în decembrie 2015 de la numai 100.000 de euro cotă și a urcat, an de an, iar în prezent a ajuns la 5,5 milioane, unul sub Dennis. Ca și la Man, actualul sezon e unul extrem de productiv pentru mijlocașul Craiovei: a marcat de 6 ori în 14 jocuri.

Dennis Man, elogiat de Cornel Dinu 

Extrem de critic în mai toate aparițiile publice, Cornel Dinu l-a lăudat pe Man în urmă cu câteva săptămâni. 

„Man este un jucător capabil să inventeze. Are şi imaginaţie, are şi tehnicitate. Ceea ce este foarte important pentru un atacant, are forţă de pătrundere şi execuţie. Man a ieşit destul de bine la rampă în ultima perioadă. Eu am fost, înainte de meciul cu Islanda, adeptul ideii de a evolua cu doi jucători de pătrundere. Coman era accidentat, dar Man nu trebuia să lipsească din echipa naţională, dacă stăm să ne gândim că a fost preferat Deac, care n-avea nicio legătură cu o dinamică surprinzătoare pentru orice apărare. Man este realmente un fotbalist de valoare. După părerea mea, avem doi jucători de bandă deosebiţi, care ar trebui să fie la echipa naţională: Man şi Mihăilă. Şi mai este Coman" 
- Cornel Dinu la Telekom Sport

Citește și alte știri despre FCSB și Dennis Man:

Transformarea providențială de la FCSB » Din gafeurul de serviciu, în topul Ligii 1!

Gigi Becali susține că e la un pas să bată palma cu un club din Italia pentru Dennis Man: „Pleacă pentru suma asta. Altfel, nu!”

EXCLUSIV Dennis Man dezvăluie secretul din spatele formei bune a FCSB-ului: „Uitați, vă dau din casă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
steauaeuna
steauaeuna  •  31 Decembrie 2020, 13:51
Postat de johnwick pe 30 Decembrie 2020, 21:17

dar, spre oftica impresarilor care-ți dictează, e fotbalistul anului.

Bai baiatule destept, cum poate fi un fotbalist nu mediocru, ci sub mediocru, fotbalistul Romaniei pe 2020 ?????Logica, bibilica iti lipseste... nu-i nimic, mai lucram la asta...

steauaeuna
steauaeuna  •  31 Decembrie 2020, 13:44

Ce va mai place sa barfiti...cata rautate...Cand nu mai aveti argumente de... vai mama voastra ce sunteti aruncati vina pe ziaristi. Unul nu a scapat de gura voastra scarboasa. Cu vina sau fara vina. FORTA STEAUA, LUPTA FCSB. Restul e vrajeala...

1_0_1_0
1_0_1_0  •  30 Decembrie 2020, 21:35

Ce vorbești dom'ne? Toți îs pistol cu apă. Dăcât *** ie unicat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează