FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:00

Dennis Man vs Ianis Hagi » Cine e copilul de aur din Liga 1? Încleștare de milioane de euro în FCSB - Viitorul

Articol de , , - Publicat sambata, 08 decembrie 2018 00:33

Derby-ul dintr FCSB și Viitorul seara propune şi duelul celor mai talentaţi jucători U21 care evoluează în Liga 1, Dennis Man și Ianis Hagi.

  • FCSB - Viitorul e duminică, de la 20:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

E meci de play-off, de titlu şi de acces în cupele europene. FCSB - Viitorul are un afiş generos, însă disputa propune o miză suplimentară. Va fi confruntarea directă dintre cei mai valoroşi şi mai bine cotaţi fotbalişti sub 21 de ani care activează în Liga 1. Dennis Man versus Ianis Hagi.

Ambii sunt născuţi în 1998, au fost titulari în acest an în meciurile naţionalei de tineret, care s-a calificat la turneul final al Campionatului European, şi au avut prestaţii bune şi foarte bune în campionat.E meci de play-off, de titlu şi de acces în cupele europene.

FCSB - Viitorul are un afiş generos, însă disputa propune o miză suplimentară. Va fi confruntarea directă dintre cei mai valoroşi şi mai bine cotaţi fotbalişti sub 21 de ani care activează în Liga 1.

Cifrele şi randamentul pe care l-au avut pe parcursul sezonului 2018-2019, indiferent că a fost pentru echipa de club sau pentru naţională, sunt aproape egale. Dar la nivel înalt.

Au produs împreună aproape 25 de goluri! Pe care le-au înscris sau au contribuit prin assisturi.Hagi jr. e anunţat ca titular, în vreme ce Man e sub semnul întrebării. A ieşit devreme în meciul cu Sepsi, de la Sf. Gheorghe, însă primul diagnostic pe care l-a primit nu a relevat o leziune musculară. Ceea ce îi oferă şanse importante de a fi apt pentru meciul de mâine seară, de la Piteşti. 

57 de zile e diferenţa de vârstă între cei doi, născuţi în acelaşi an, 1998: Man pe 26 august, iar Hagi pe 22 octombrie2021 e anul până în care Man şi Hagi sunt eligibili pentru regula U21 impusă de FRF cluburilor din prima ligă 

note

Cum au marcat golurile din Liga 1

Hagi jr. are 7 reuşite în actualul campionat, iar Man 6. Un singur gol dintre acestea a fost înscris din afara careului şi îi aparţine lui Ianis, cel din lovitură liberă în meciul cu Dinamo.

cum au marcat

În Europa şi la U21 sunt aproape egali

Cifrele şi randamentul pe care cei doi l-au avut în actualul sezon în meciurile din afara României, cupele europene şi în tricoul echipei naţionale de tineret seamănă izbitor. 

cupe

 

1.875 de minute a bifat Ianis Hagi în tricoul Viitorului în acest sezon, în toate competiţiile

1.720de minute a jucat Dennis Man pentru FCSB în 2018-2019, în toate competiţiile

La debuturi e 1-1

Hagi jr. a jucat mai repede în Liga 1. A bifat prima prezenţă în decembrie 2014, când avea numai 16 ani şi două luni. Cea dintâi apariţie a lui Man pe prima scenă a avut loc pe 2 octombrie 2016, când avea deja 18 ani. În schimb, Man a apărut mai devreme în tricoul echipei naţionale de seniori. Prima lui selecţie a avut loc la vârsta de 19 ani şi 7 luni, în amicalul cu Suedia. Debutul lui Hagi jr. în prima reprezentativă s-a consemnat într-un joc oficial, cel cu Lituania din Liga Naţiunilor, în noiembrie acest an, moment în care Ianis avea 20 de ani şi o lună. 

La goluri e mai bun Man

Până acum, în toate meciurile pe care le-au disputat în Liga 1 au marcat fix acelaşi număr de goluri, câte 17. Există însă două mari diferenţe. Ambele în favoarea lui Man. Stelistul are mai puţine meciuri pe prima scenă, 57 faţă de 68 Ianis. În plus, Man nu a marcat niciun gol din penalty, pe toate le are din acţiune, în vreme ce Hagi junior are 30% din ele de la punctul cu var: 5 din 17. 

Doar Coman ţine pasul cu ei!

Dintre alţi fotbalişti ofensivi din Liga 1, născuţi tot în 1998, unul singur e la nivelul pe care îl au Man şi Hagi jr. E vorba despre Florinel Coman.

coman

Vor fi titulari la Euro 2019

Man şi Hagi jr. au fost oameni de bază în preliminariile CE la echipa naţională de tineret.

Chiar dacă sunt jucători sub vârstă şi generaţia lor U21 e cea care va începe viitoarea campanie, pentru Euro 2021, Dennis şi Ianis au contribuit din plin la calificare şi aproape sigur nu doar că vor face parte din lotul cu care Mirel Rădoi va aborda turneul final, dar vor fi şi titulari. România U21 e într-o grupă alături de Anglia, Franţa şi Croaţia, iar meciurile le vom disputa la San Marino şi Cesena. 

echipa

Şi duelul celor mai importanţi agenţi

După ce a fost condamnat şi a făcut închisoare, influenţa lui Ioan Becali ca agent de jucători s-a diminuat aproape de zero. În momentul de faţă, piaţa din România e dominată de două nume: Anamaria Prodan şi Pietro Chiodi.

Duelul Man - Hagi jr. propune şi o dispută la acest nivel. Stelistul e impresariat de Anamaria, în vreme ce agentul italian reprezintă aproape toţi fotbaliştii de la clubul lui Gică Hagi. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
calinescu_
calinescu_  •  08 Decembrie 2018, 14:17

NEDELCEARU ESTE CEL MAI VALOROS , URMAT DE ANDREI IVAN, I RADU,PUSCAS SI OLARU ...!!!! PENTRU RESTUL DOAR IMPRESARII AU VALOARE....!!!! O SA VEDETI ASTA LA CAMPIONATUL EUROPEAN ...!!!

fabius_2014
fabius_2014  •  08 Decembrie 2018, 13:10

Cel mai bun tanar jucator roman este Cicaldau. Dintre cei doi, mai bun este Man.

magic4ever
magic4ever  •  08 Decembrie 2018, 12:46

Baluta*

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close