FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Derby decisiv după mai bine de 50 de ani cu 3 etape înainte de final! Prima dată a fost cu noroc pentru roș-albaștri, dar ultima oară Dinamo a avut câștig de cauză

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2017 14:16

Luni, de la ora 20:30, se va disputa derby-ul dintre Dinamo și FCSB, meci care poate transforma echipa lui Laurențiu Reghecampf în noua campioană a României într-o proporție foarte mare.

Un succes al formației lui Cosmin Contra ar readuce formația alb-roșie în lupta la titlu, cu șanse reale la campionat. Practic, acest derby este unul dintre cele mai importante din ultimii 50 de ani.

Prima episod când într-un Derby de România cele două s-au întâlnit pe final de sezon și aveau mari șanse de a câștiga titlul s-a consumat în sezonul 1960-1961, atunci CCA conduce clasamentul.

CCA, aflată la ultimul sezon întreg sub această denumire, a luat titlul chiar pe terenul "câinilor", care mai aveau două restanțe atunci. Formația roș-albastră s-a impus cu 3-2. Golurile "militarilor" au fost înscrise de Gheorghe Constantin (6), Gabriel Raksi (26) și Nicolae Tătaru (44).

Pentru dinamoviști au înscris Constantin Frățilă (2) și Ion Nunweiller (77). Partida s-a jucat tot cu 3 etape înainte de finalul campionatului, iar CCA avea două puncte avans.

Acum FCSB are 5 puncte peste Dinamo, cu 3 etape înainte de final. Un succes al roș-albaștrilor ar scoate-o matematic pe Dinamo din luptă, unde ar mai rămâne doar Viitorul lui Hagi.

*Nota / Pentru CCA era ultimul meci, în timp ce Dinamo mai avea două restanțe 

Ultima dată a fost decisiv pentru Dinamo 

Sezonul 1964-1965 a fost ultimul în care cele două mari rivale s-au întâlnit cu 3 etape înainte de final într-un meci decisiv.

Dinamo era pe locul 2, iar Steaua era pe 3. Diferența dintre cele două era de 3 puncte, iar lider era Rapid.

În etapa cu numărul 24 din 26, Dinamo s-a impus cu 2-1 și până la final a depășit-o și pe Rapid, reușind să câștige titlul.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  26 Aprilie 2017, 10:55

Amintiri din copilarie... Acum FCD1948B ar trebui sa insiste sa arbitreze Coltescu sau Comanescu, ca poate-poate... Dar si cu ei tot aia e: jale mare printre coregrafi!

andrei.f
andrei.f  •  25 Aprilie 2017, 19:27

După ce *** arbitru petrescu a defavorizat Steaua, poate că nici nu e rău aşa. Steaua să facă bine să dea bătuta dinam0viştilor pe Naţional Arena . Hai Steaua !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bigdeal
bigdeal  •  25 Aprilie 2017, 17:10
Postat de dora pe 25 Aprilie 2017, 16:21

Alooo, nu se joaca Dinamo - Steaua, ci Dinamo - FCSB...asa ca mai usor cu "istoricul"...

Alo? Inchide ca te suna ei;)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează