LIGA 1  ·  CS U CRAIOVA - PANDURII, AZI, 21:00, LOOK TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Derby pe Jii » Se anunţă aproximativ 10.000 de oameni la primul meci de Liga 1 pe ”Ion Oblemenco” după 3 ani şi două luni

Articol de , - Publicat vineri, 25 iulie 2014 00:00

CSU Craiova se duelează cu Pandurii, o confruntare oltenească get-beget". Muică, noi sîntem un neam / Ca frunza lucind pe ram / Dacă n-aveam Jiu de soi / Trăgeam Oltul mai la noi". Versurile emoţionante şi cîntate cu patos de Tudor Gheorghe dedicate oltenilor.

Diseară, de la ora 21:00, pe "Ion Oblemenco", este derby-ul acestei zone "sud-americane" a României. Se aşteaptă, conform gazdelor, în jur de 10.000 de oameni pe stadion, fiind primul meci de Liga 1 pe fostul "Central" după o pauză de 3 ani şi două luni.

"Muică, sîntem neam de piatră / Cînd e vorba pentru vatră / Sîntem pui de Brîncoveni / De panduri şi de Jieni". CS Universitatea va lupta contra Pandurilor, în etapa inaugurală, într-o confruntare pur oltenească.
Gazeta Sporturilor propune un altfel de derby între cele două grupări, între cele două judeţe, unite de un amănunt tradiţional. Etimologic, Doljul Craiovei se traduce prin "Jiul domol, Jiul de jos", în timp ce Gorjul este "Jiul repede, Jiul de munte, Jiul de sus".


Dolj împotriva Gorj
Oamenii lumii
- Nicolae Titulescu - unicul diplomat din lume ales de două ori preşedinte al Ligii Naţiunilor (în 1930 şi 1931).
- Constantin Brâncuşi - supranumit patriarhul sculpturii moderne, creatorul "Porţii sărutului" şi al "Coloanei infinitului"

Politică
- Titu Maiorescu - prim-ministru al României între 1912 şi 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Române. A înfiinţat "Junimea"
- Tudor Vladimirescu - figură emblematică pentru istoria Ţării Româneşti la începutul secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluţiei de la 1821 şi al pandurilor.

Regii filmului
- Amza Pellea - eroul principal din cel mai vîndut film românesc din istoria cinematografiei, "Nea Mărin miliardar"
- Sergiu Nicolaescu - regizorul peliculei respective şi cel mai cunoscut creator de filme din ţară.

Artiştii scrisului şi ai glasului
- Marin Sorescu - poet şi romancier, fost ministru al culturii
- Maria Lătăreţu - celebră interpretă de muzică populară

Sportivi:
- Ilie Balaci - supranumit "Minunea Blondă", membru marcant al Craiovei Maxima
- Constantina Diţă-Tomescu - campioană olimpică în 2008 la maraton


"Craiova mănîncă fotbal pe pîine. E cea mai iubită echipă din zonă. Mi-aş dori stadionul arhiplin, poate 20.000 de oameni, o atmosferă de campionat mondial. Respect CSU, aş fi putut ajunge acolo anul trecut. Ar fi bun şi-un egal"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

"Dacă se poate, vom juca avînd stema cu leul pe piept. Ar fi frumos să apară pe tricourile noastre, dar conducerea echipei trebuie să găsească soluţia"
Ionel Gane, antrenor CSU Craiova

Vîlcea şi joaca de-a contestarea
Managerul general Lucian Munteanu a transmis ieri că gruparea din Zăvoi doar şi-a schimbat strategia privind contestarea celor de la CSU Craiova, ideea firmei de avocaţi "Chiuariu şi Asociaţii", pentru urgentarea judecării dosarului la Comisia de Disciplină a FRF: "Nu ne retragem memoriul de la federaţie. E o schimbare de strategie, apoi trebuie să ne decidem ce înseamnă contestarea la TAS, dacă ne putem asuma cheltuielile în Liga 1. Nu vreau să afectez promovarea formaţiei". FCU Craiova a acuzat ieri în termeni duri strategia celor de la CSM Rîmnicu Vîlcea, considerînd că există o înţelegere secretă între acest club şi CSU, pentru a închide dosarul.A fost un fotbalist muncitor, iar acasă un familist convins. După 12 ani de căsnicie, Cristi Chivu surprinde pe toată lumea: „Tot...„
Libertatea
Comentarii (65)
deuxex  •  26 Iulie 2014, 03:30

Au fost 13450 de bilete vandute. Plus abonamentele.... 15.000 de spectatori la meci!

rossone.ro  •  25 Iulie 2014, 19:04

La Craiova ar trebui facut un stadion cu 2 suprafete de gazon ca la Vitesse Arhem dar 2 ( stiu ca e practic imposibil dar se poate) una sa iasa pe sub o peluza si alta pe sub cealalta stadionul sa aiba 2 peluze mai usoare si niste tribune mari pe 3 nivele .......ar juca astfel 2 echipe si fiecare ar avea propria suprafatza pe gazon.Din 1998 mi-a venit ideea cu OLTENIA CRAIOVA dupa modelul LAZIO cand am vazut la TV ca LAZIO e regiune eu fiind suporter U CRAIOVA dar sincer mai mult imi doream o echipa regionala ca o armata sportiva a regiunii, ulterior am inteles ca si BAYERN e numele regiunii, iar in 2013 am gasit ca a existat OLTENIA ca si echipa in 1915 si 1920 chiar si 1946/47

rossone.ro  •  25 Iulie 2014, 18:57

la Craiova nu poate exista decat echipa OLTENIA CRAIOVA cine va face echipa va face o dreptate. Un nume de scoala Universitatea Craiova nu poate face ceva in fotbal in plus mai e si la Cluj la fel. OLTENIA a fost prima echipa de la 1915 si 1920 e firesc sa revina ....pacat ca cei care au facut echipa nu au facut OLTENIA CRAIOVA. eu am sustinut efectiv vreo 4 ani infiintarea acestui proiect si nu numai pe internet ci si pe stadioane/////n-am putut sa fac mai mult nefiind in Craiova ....sper ca cineva de acolo sa refaca echipa OLTENIA 1915 am fost suporter U Craiova dar din prisma definitiei de echipa regiunii cum zicea imnul am dorit mereu echipa OLTENIA dupa modelul LAZIO

Vezi toate comentariile (65 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
UTA Arad - Turris Turnu Măgurele
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Cupa României
Poli Iași - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Bournemouth - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Mallorca - Levante
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
SPAL - Udinese
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Eibar - Leganes
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Verona - Inter
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1