FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Detalii din culise: Rednic a refuzat propunerea lui Dinamo, conducerea a avut un mesaj clar: "Claudiu oricum este dat afară!"

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de , - Publicat duminica, 14 octombrie 2018 00:01

SCHIMBARE. Așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate, ”Puriul” s-a întors în Ștefan cel Mare pentru cel de-al patrulea mandat în alb și roșu, cu speranța că va redresa ”haita” căzută pe locul 12 în Liga 1.

Un egal și o înfrângere în campionat, loc de baraj! Atât i-a trebuit lui Negoiță ca să-l schimbe pe Claudiu Niculescu. E adevărat că varianta de schimbare era greu de refuzat.

Mircea Rednic, 56 de ani, omul care a adus ultimul titlu de campioni în Ștefan cel Mare, în sezonul 2006/2007, era liber de contract după despărțirea de Al Faisaly, iar managementul dinamovist nu a rezistat ispitei.

Semnătură la drum de seară

Totul s-a întâmplat acum două nopți, "Puriul" semnând contractul aproape de miezul nopții, așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate. După ce a obținut semnătura lui Rednic, în jurul orei două dimineața, președintele Alexandru David a mers acasă la Niculescu pentru a-i înainta propunerea lui Mircea Rednic de a-l coopta în staff-ul său tehnic ca secund. "Lunetistul" a refuzat și și-a cerut clauza de reziliere în valoare de 10.000 de euro, lucru acceptat de David.

"Oricum îl dăm afară!"

Interesant este că, în primă fază, Rednic a refuzat propunerea de a prelua Dinamo, motivând că nu poate să îi facă așa ceva fostului său elev, Niculescu.

Sursele ziarului susțin însă că șefii din Ștefan cel Mare i-au transmis "Puriului" un mesaj clar: "Claudiu oricum este dat afară, fie că acceptați dumnevoastră sau nu. Dacă nu vreți, ne reorientăm". După câteva ore de gândire, Rednic ar fi revenit cu un telefon și negocierile au curs pe repede înainte până târziu în noapte, când s-au semnat actele.

Aceleași surse susțin că momentul decisiv în care Ionuț Negoiță a hotărât că vrea să se despartă de Niculescu a fost înfrângerea de la Botoșani, 0-2.
Condus de moldoveni, Claudiu privea pierdut de pe banca tehnică, iar finanțatorul dinamovist a considerat că un tehnician cu o astfel de atitudine nu poate remonta fotbaliștii blazați astfel încât să scoată 3 victorii consecutive, cu Dunărea, cu Chiajna și cu Voluntari, decisive pentru a putea continua lupta pentru play-off.

10.000 de € pe lunăva câștiga Rednic la Dinamo. Mandatul trecut avea 7.500 de euro lunar

Staff-ul lui Rednic

  • Antrenor secund: Iulian Mihăescu
  • Antrenor portari: Cătălin Grigore
  • Preparator fizic: Paolo Potocnik

Ce meciuri urmează pentru Rednic în Liga 1

Dată  Meci
22.10.2018 Dinamo - Dunărea Călărași
29.10.2018 Chiajna - Dinamo
05.11.2018 FC Voluntari - Dinamo
10.11.2018 Dinamo - FCSB
24.11.2018 Dinamo - Gaz Metan

E cel mai titrat din Liga 1

Prin întoarcerea lui Rednic, Dinamo a dat o adevărată lovitură de imagine. În acest moment, "câinii" sunt antrenați de cel mai titrat antrenor din Liga 1. "Puriul" este singurul tehnician din prima divizie care a câștigat campionatul de 2 ori. În 2002/2003 cu Rapid și în 2006/2007 cu Dinamo. În rest, doar Gică Hagi și Dorinel Munteanu au mai câștigat câte un campionat fiecare. "Regele" a terminat pe primul loc cu Viitorul în sezonul 2015/2016, iar Dorinel cu Oțelul în 2010/2011.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
105662257060988
Eugen Qy  •  15 Octombrie 2018, 03:55

Gresit mai draga ! Gb este cel mai titrat antrenor din Romania actuala ! Are cele mai multe Campionate castigate !

ray51
ray51  •  14 Octombrie 2018, 19:17

Daca va reusi sa adune 9 puncte din urmatoarele 5 meciuri, inseamna c-a schimbat ceva. Daca va reusi sa faca 12 puncte, inseamna ca are divinitatea de partea sa. Daca va reusi sa faca 15 puncte, eh, atunci Dinamo poate mai mult si campionatul se incinge.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  14 Octombrie 2018, 13:56
Postat de sebastian.vettel pe 14 Octombrie 2018, 00:32

Cel spalat esti tu. M-as bucura sa fii si din punct de vedere al igienei, dar nu e specific fecesebistilor. Am vazut cine sunteti. V-ati adunat 50 de insi in toata tara la mitingul de sustinere a clonei fc fcsb . Evident ca CSA Steaua e Steaua. Asa cum Peluza Sud inseamna galeria adevarata a Stelei. Steaua e Libera si Renaste. fc fcsb e un nimic care joaca cu asistente rusinoase in judetul ilfov. Dobarati recorduri ale rusinii si penibilului, si sincer, in ziua de azi, daca esti fecesebist esti ultimul prost. Fact. Realitate !

Ai dreptate, FCSB nu e steaua, steaua e o echipa de amatori din liga 4 care a fost umilita de rapid de 3 ori (femeie) si nu a putut promova pe cinstite cu tot sprijinul psd. Sa nu zici ca esti unul din peluzarii care au *** bani de la cioban atatia ani si acum e contra pt ca a oprit ala robinetul. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează