FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Detalii de ultimă oră despre noul stadion Dinamo » CNI anunță etapele rămase până la începerea demolării vechii arene

Detalii de ultimă oră despre noul stadion Dinamo
Detalii de ultimă oră despre noul stadion Dinamo

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 14:29 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 15:23

Suporterii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare să vadă începute odată lucrările la noul stadion. Vor intra în acțiune buldozerele în primăvară? Puțin probabil, chiar dacă din octombrie 2021 și până azi s-au mai făcut câțiva pași înainte.

Mai exact, din 29 octombrie 2021, de când CS Dinamo a trimis către CNI tema de proiectare și nota conceptuală, a fost bifată o etapă și s-a intrat în următoarea. Cu toate astea, drumul este încă abia la început.

CNI anunță etapele rămase până la începerea demolării vechii arene

Concret, CNI a transmis într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor că „a fost reziliat contractul încheiat pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului, iar la momentul actual se fac demersuri din punct de vedere juridic în vederea semnării protocolului și predarea amplasamentului pentru către CNI SA”.

Detalii de ultimă oră despre noul stadion Dinamo » CNI anunță etapele rămase până la începerea demolării vechii arene

În continuarea comunicatului se arată că ulterior acestei etape se va demara o nouă procedură de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate.

Acestea vor fi supuse avizării în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNI, Consiliului Tehnico-Economic al MDLPA și se va emite hotărârea de guvern prin care vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, potrivit CNI. Acțiunea de demolare a vechiului stadion Dinamo și începerea lucrărilor la noua arenă nu pot fi prevăzute deocamdată.

„Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare.

Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte de durata lucrărilor, vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, se arată în comunicatul CNI, semnat de directorul general Manuela Irina Pătrășcoiu, și de Adina Mitran, Şef Compartiment Strategie și Comunicare.

Investiția pentru noul stadion Dinamo a fost inclusă în Lista – Sinteză a obiectivelor care urmează să fie finanțate de CNI.

Dinamo, gata să renunțe la Sorescu! Conducerea dă detalii de la negocieri: „Am ținut cont de sentimentele suporterilor, dar scopul e salvarea echipei”
DINAMO
Dinamo, gata să renunțe la Sorescu! Conducerea dă detalii de la negocieri: „Am ținut cont de sentimentele suporterilor, dar scopul e salvarea echipei”

Motivele pentru care au întârziat construirea noului stadion Dinamo

Președintele CS Dinamo a explicat într-un comunicat transmis Gazetei Sporturilor, la 29 ocrombrie 2021, motivele care au întârziat construirea noului stadion:

„Proiectul «Stadion nou pentru CS Dinamo București» a fost lansat în anul 2017, cu intenția de a fi construit în zona actualului stadion central. Ulterior, din cauza problemelor juridice invocate de CNI în calitate de investitor, proiectul a fost relocat, fiind identificată ca posibilă suprafață a realizării acestuia zona velodromului din Complexul Sportiv Dinamo.

Răzvan Zăvăleanu, avertisment pentru fanii lui Dinamo într-un interviu pentru GSP: „Discutăm cu 4 investitori, dar nu ne ajută tulburările din jurul echipei”
DINAMO
Răzvan Zăvăleanu, avertisment pentru fanii lui Dinamo într-un interviu pentru GSP: „Discutăm cu 4 investitori, dar nu ne ajută tulburările din jurul echipei”

După parcurgerea unor etape din calendarul premergător construcției propriu-zise, proiectul s-a blocat din motive obiective (unul dintre ele fiind atacarea în instanță, de persoane care locuiesc în vecinătatea Complexului Sportiv Dinamo, a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București prin care a fost aprobat PUZ-ul).

Proiectul a rămas însă pe lista de priorități a conducerii CS Dinamo, astfel că în acest an s-a revenit la intenția de construire pe amplasamentul actualului stadion central, decizie facilitată și de soluționarea problemelor juridice care au grevat inițial realizarea investiției pe locul acestuia. Drept urmare, CS Dinamo a fost nevoită să reia întregul proces de avizare a documentelor premergătoare finalizării proiectului”.

Totul despre noul stadion Dinamo

Viitoarea arenă va fi ridicată pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo. Varianta „Velodrom” era de rezervă și au fost piedici de la bun început. Vecinii aflați în zona „Velodromului” din Ștefan cel Mare au deschis acțiuni în instanță, în momentul când s-a pus problema construirii noii arene acolo, reclamând diverse lucruri.

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri 
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori  
  • o boxă generoasă pentru presă 
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant 
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități 
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren 

Actualul stadion Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, gata să renunțe la Sorescu! Conducerea dă detalii de la negocieri: „Am ținut cont de sentimentele suporterilor, dar scopul e salvarea echipei”

Răzvan Zăvăleanu numește cele două motive pentru care fotbaliștii o refuză pe Dinamo: „Și românii, și străinii spun nu” + Ce l-a făcut să exclame: „N-am mai pățit așa ceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
steaua.libera
steaua.libera  •  07 Ianuarie 2022, 12:07

Cea mai SF parte a machetei e prelata aia Champions League la jumatatea terenului )))))

200330753699692
Ioska Cotoz  •  07 Ianuarie 2022, 07:08

acelasi model ca stadionul GHENCEA numai culoarea difera incercati ceva nou mai diferit mai atragator.

paolo19
paolo19  •  07 Ianuarie 2022, 05:15

Nimic nou, aceeași situație ca în Octombrie. Articol fără conținut.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează