FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu numește cele două motive pentru care fotbaliștii o refuză pe Dinamo: „Și românii, și străinii spun nu” + Ce l-a făcut să exclame: „N-am mai pățit așa ceva!”

Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo // foto: Eduard Apostol
Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo // foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 10:30 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 10:53

Răzvan Zăvăleanu vorbește într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor despre ce a găsit la Dinamo, situația financiară a echipei și motivele pentru care fotbaliștii refuză să semneze cu echipa din „Ștefan cel Mare”. 

  • Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, a dat cărțile pe față într-un superinterviu de 3 pagini oferit jurnalistului GSP Eduard Apostol;
  • Interviul integral poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, în Gazeta Digitală – AICI sau pe www.gsp.ro, în cursul zilei.
  • Prima parte, AICI: „Discutăm cu 4 investitori, dar nu ne ajută tulburările din jurul echipei”

Răzvan Zăvăleanu le-a vorbit fanilor dinamoviști, administratorul judiciar al „câinilor” găsind timp între două avioane pentru un interviu în care a explicat toate situațiile recente în care a fost implicat clubul, aflat în insolvență, și ce planuri are „haita” ca să scape de rușinea retrogradării. 

Oltean la origini, cel mai important om din staff-ul administrativ al grupării a lucrat la mai multe cluburi aflate în insolvență, CFR Cluj, Gaz Metan și ASA Târgu Mureș, printre altele, plus la FRF în două comisii, dar în fotbal a început la U Cluj, în 2005, pe parte juridică.

Dinamo vrea să împrumute un fotbalist de la CFR Cluj, dar jucătorul refuză! GSP a aflat motivul
DINAMO
Dinamo vrea să împrumute un fotbalist de la CFR Cluj, dar jucătorul refuză! GSP a aflat motivul

„Presiunea de la Dinamo e mult mai mare”

- Domnule Zăvăleanu, cum este să lucrați la Dinamo, comparativ cu experiențele din trecut și cu angajamentele cu diverse alte companii din România? 
- La Dinamo există o presiune mult mai mare, atât din punctul de vedere al suporterilor, cât și mediatic. Clubul este mereu sub lupă, implicarea este mult mai mare, chiar și a persoanelor care n-au legătură cu clubul, dar vor să-și spună cuvântul. Fiecare persoană are o idee, o simpatie, o antipatie, o preferință.

- Când vorbiți de persoane vă referiți de la oamenii simpli la afaceriști și politicieni? 
- Da, sunt tot felul de fani care-și fac simțită prezența, în online, în ziare, la TV, fiecare are o părere. Multe dintre aceste persoane sunt de bună-credință, ar vrea ca lucrurile să meargă bine la Dinamo, multe nu sunt, ar vrea ca lucrurile să meargă prost și vin cu idei ce nu pot fi puse în practică, dar care afectează gândirea, opinia publică și creează probleme.

Răzvan Zăvăleanu dezvăluie: „N-am mai pățit așa ceva”

- Ați spus că lucrați cu multe alte firme cu cifre mai mari decât Dinamo. Cum vă împărțiți timpul? 
- Compania noastră, de insolvență, are peste 30 de angajați, dintre care 6-7 se ocupă de Dinamo. Fiecare are un portofoliu de societăți de care se ocupă, suntem la nivel național, avem sedii în București, Cluj, Bistrița, Alba Iulia. Nicăieri nu e însă presiune ca la Dinamo! Dar avem experiența acumulată în 15 ani de existență. Suntem tăbăciți, facem față cu succes și acestei presiuni, din fotbal.

- Iuliu Mureșan a acuzat „bisericuțele” de la Dinamo, plus atmosfera dezolantă. Ați sesizat-o? 
- Eu vorbesc de momentul în care am sosit, în vară, la Dinamo. N-am mai pățit niciodată așa ceva, indiferent de echipa cu care am lucrat, ca jucătorii să nu dorească efectiv să se antreneze, deși își făceau rău lor personal

Era o atmosferă cenușie, nimeni nu dorea să-și asume nicio responsabilitate. Nimeni nu voia antrenamente și amicale, iar ulterior a venit nota de plată pe teren. Între timp, lucrurile s-au stabilizat, măcar din punctul de vedere al salariilor, fiindcă jucătorii sunt cu ele la zi. Nu au cum să facă reproșuri, trebuie să-și vadă de partea sportivă.

- Dacă vorbim de salarii, pe unde se situează Dinamo la nivel de Liga 1? 
- Nu știu ce e la alții, dar la Dinamo sunt și jucători foarte tineri care au salarii mici, dar oneste, însă, în general, salariile fotbaliștilor de aici sunt unele pe care oricine din Liga 1 ar fi gata să le accepte. Nu vorbim de cei care au acces la înalta performanță și joacă în cupele europene, dar vorbim de salarii bune, ce-ar trebui să atragă pe oricine.

Cele două motive pentru care fotbaliștii refuză Dinamo

- Și atunci de ce refuză mulți Dinamo? 
- Din ceea ce am discutat în această pauză competițională, sunt două motive: 1) cel mai puțin important, fiind insolvență li se pare că ar fi instabilitate, deși financiar suntem destul de bine, 2) conflictele pe care jucătorii le-au avut cu suporterii creează o stare neplăcută. Celor ce ar vrea să se îndrepte spre Dinamo le e teamă să nu li se întâmple aceleași lucruri. Și români, și străini ne refuză. Nu acceptă explicațiile noastre.

- Aveți teamă că Dinamo va retrograda? 
- Am refuzat mereu acest cuvânt, dar sunt realist, îmi dau seama că există acest pericol major, imediat. Am speranța că se vor strânge rândurile, că noul antrenor îi va face să joace, iar suporterii se vor aduna din nou lângă echipă.

VIDEO » Flavius Stoican și Florin Răducioiu au fost prezentați la Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Florin Răducioiu, primele declarații după revenirea la Dinamo: „Voi face tot ce îmi stă în putință să-l ajut pe Mister”

Stoican l-ar putea păstra la Dinamo pe jucătorul criticat dur de Rednic + Cum arată lista de plecări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
1292984874139372
Alfred Adams  •  06 Ianuarie 2022, 23:14

Ce sa faca Stoican domnule Zavaleanu si Muresan? Ce performante il recomanda? Numai nenorociri a facut pe la echipele pe unde a fost, voi va puneti baza intr un antrenor care are in cv retrogradarea unor echipe???? Sansa noastra era sa ramana Rednic si sa ne scape de petardele astea de jucatori!!!!

creeperno115
creeperno115  •  06 Ianuarie 2022, 22:45

Budescu ar fi parfum in mijlocul terenului

4624527774291977
Madalin Ilie  •  06 Ianuarie 2022, 22:20

Domnule Mureșan, faceți o ofertă corecta lui Budescu, am avea mare nevoie de un jucător ca el la mijloc. Cu 2, 3 salarii economisite de la jucătorii străini, aduceți un jucător de clasă. Nu contează ca a jucat la Fcsb.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează