FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu, avertisment pentru fanii lui Dinamo într-un interviu pentru GSP: „Discutăm cu 4 investitori, dar nu ne ajută tulburările din jurul echipei”

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 08:10 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 08:19

Numărul 1 de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a dezvăluit că roș-albii sunt în discuții avansate spre a atrage finanțări, dar atenționează suporterii să nu mai creeze tulburări în jurul echipei, acestea fiind obstacole în atragerea noilor transferuri și a oamenilor de afaceri

  • Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a dat cărțile pe față într-un superinterviu de 3 pagini oferit jurnalistului GSP Eduard Apostol
  • Interviul poate fi citit integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, în Gazeta Digitală – AICI sau pe www.gsp.ro, în cursul zilei

- Care mai e situația discuțiilor cu acei investitori din Dubai sau din alte zone ale mapamondului?
- Avem discuții nu doar cu cei din Dubai, avem 4 convorbiri în acest moment. Două în străinătate, două în România. Cu unii dintre ei suntem mai avansați, în sensul în care am trimis deja documentele pentru due diligence, cu alții suntem într-o fază incipientă. A fost și pauza cauzată de Sărbători, a rămas ca în partea a doua a lunii ianuarie să reluăm discuțiile. Am mari speranțe. 

- Ce obstacole sunt?
- Nu ne ajută tulburările din jurul echipei, scandalurile, rugămintea mea pentru suporteri este ca dincolo de problemele clubului, cine e sau nu antrenor, să strângem toți rândurile și să realizăm că trebuie să salvăm Dinamo. Eu cred că suporterii nu sunt interesați de nume, Rednic, Mureșan, Zăvăleanu, Stoican, ci de Dinamo. Această idee a brand-ului Dinamo trebuie apărată și salvgardate interesele acestui brand.

Ar veni la Dinamo doar dacă pleacă Sorescu » Transferul propus lui Stoican
DINAMO
Ar veni la Dinamo doar dacă pleacă Sorescu » Transferul propus lui Stoican

Același Cortacero

- Ce riscă Dinamo în dosarul „Negoiță - insolvență"?
- Este o întrebare ce implică multe răspunsuri. Încă nu am aflat unul cert. Știu că procesul e în derulare, e la fond. Urmărim. Dincolo de faptul că există niște consecințe de natură civilă în dosarul penal, față de Dinamo, nu știu să vă spun azi nimic, așteptăm decizia instanței. 

- Când va putea Dinamo sesiza DNA vizavi de ceea ce au întreprins Pablo Cortacero și ai lui? Este o întrebare pe buzele suporterilor.
- Nu știu dacă e vorba de infracțiuni de corupție, ca să fie sesizat DNA. Noi, în principiu, dincolo de anumite aspecte punctuale pe care ne vom apleca la un moment dat, nu am găsit lucruri care să intre în competența acestei instituții. Dar avem niște teme la dispoziție și dacă vom concluziona că trebuie să avansăm în justiție, o vom face.

- Ați discutat cu Cortacero?
- Domnul Cortacero mi-a dat două emailuri, mi-a spus că este dispus să ajute Dinamo, eu încă îl aștept. Pragmatic, ajutorul îl văd într-o sumă importantă virată în contul clubului. 

- Și, concret, ce-a spus?
- Mi-a zis că s-a vorbit foarte urât despre dumnealui, ceea ce nu ar constitui realitatea, și că dorește să ajute în continuare Dinamo. Email-uri de anul trecut, octombrie, noiembrie, ceva de genul acesta.

„Vom vinde de un milion într-un an și jumătate"

- Cum merge planul de insolvență? Vă întreb cu gândul la acel amendament cum că trebuie să vindeți de un milion de euro.
- Da, în cei trei ani de procedură. Noi credem că vom vinde, fără probleme. Avem jucători care au căutare, inclusiv pe piața internațională. Pentru doi dintre ei sunt discuții, eu cred că Dinamo poate încasa acel milion de euro nu în trei ani, ci într-un an și jumătate.

- Care ar fi al doilea care ar putea pleca, în afara lui Sorescu?
- O să vă las pe dumneavoastră să aflați.

- Discuțiile sunt avansate?
- În privința lui Sorescu, da, la celălalt, doar tatonări.

Dinamo are un lot valoric de jumătatea clasamentului, nu de penultimul loc, trebuie doar să strângă din dinți, iar jucătorii să evolueze la adevărata lor valoare – Răzvan Zăvăleanu

„Ne gândim doar la sumă"

- La cât estimați șansele să plece Sorescu?
- Sunt șanse serioase. În jurul sumei respective, de un milion de euro. Sunt variante și afară, și în România. 

- Vă gândiți strict la sumă? Adică pentru a câștiga bani mai mulți, ați putea să-l cedați în Liga 1, unde va deveni adversar?
- Nu ne putem gândi decât la sumă. Cu cât mai mulți bani, cu atât mai bine pentru Dinamo. Noi am ținut cont de sentimentele suporterilor, dar scopul principal e salvarea echipei. Ofertele financiare bune sunt prioritare. Dinamo va pierde un jucător bun, dar va câștiga o sumă importantă necesară supraviețuirii.

- Cât va mai dura „telenovela Sorescu"?
- Puțin mai mult, dar asta va fi și în beneficiul jucătorului, și al clubului.

Nici el nu doarme noaptea

- Au fost conducători, precum Cristi Borcea, care au avut probleme din cauza insomniilor la Dinamo, Sorescu s-a plâns că n-a dormit 36 de ore după ce-a fost dezbrăcat de tricou la Mioveni. Dumneavoastră aveți probleme?
- Trebuie să socotesc câte zile au trecut din 28 iunie încoace și să pun câteva ore nedormite în fiecare noapte ca să ajung la un calcul exact. Ce să fac?, mă gândesc la Dinamo. Nu e ca și cum nu-mi doresc să mă gândesc la lucrurile astea, eu îmi doresc să aduc ceva bun către Dinamo. Sunt foarte motivat. Mă gândesc că în spate stă o masă de suporteri, foarte inimoși, care sunt în stare să moară pentru Dinamo, câteodată chiar la propriu, deși poate nu sună bine deloc. Pentru noi e o provocare extraordinară. Motivațional, nu mi-am propus niciodată mai mult ca acum ca lucrurile să meargă foarte bine.

- Aveați simpatii legate de Dinamo până în iunie 2021?
- Sunt un mare admirator al fotbalului încă de mic, am prins echipele ce-au făcut performanță la Dinamo, de la cea creată de Mircea Lucescu. Aș fi în stare să recit oricând componența echipei. Astăzi, am șansa și privilegiul de a sta la masă cu jucători pe care i-am admirat foarte tare.

Domnul Badea ajută, am stat mai des de vorbă, cu domnii Borcea și Negoiță doar tangențial, prin intermediul unor angajați ai dumnealor, dar nu s-a abordat subiectul revenirii. Dacă și-ar dori să sprijine financiar, o pot face oricând
– Răzvan Zăvăleanu

VIDEO Flavius Stoican și Florin Răducioiu, prezentați la Dinamo

Citește și: 

EXCLUSIV Dinamo poate scăpa acum de el » Încă un fotbalist chemat să rezilieze

Pe cine a luat Dinamo? » Noul transfer al „câinilor” a „rezolvat” 5 meciuri prin erori decisive

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
talpaiadului
talpaiadului  •  06 Ianuarie 2022, 15:19
Postat de tororosso pe 06 Ianuarie 2022, 14:38

” Avem jucători care au căutare, inclusiv pe piața internațională „... oare ? și care ar fi acele valori care club intern /extern o să le curgă balele după vreun jucător de la Dinamo ? Nu că Sorescu nu ar fi bun (în L1) dar 1mil.euro nu va obține clubul în veci pe el .

Ai dreptate, aceasta fixatie pe suma de 1 mil pentru Sorescu nu are acoperire. Dinamo a vandut in trecut jucatori mai buni decat Sorescu pentru sume mai mici de 1 milion, acum e si pandemie, echipa e in criza de joc si de rezultate, iar Sorescu personal trece printr-o perioada slaba. Nimic nu justifica pretentiile conducerii pentru transferul lui Sorescu, parca Zavaleanu/Muresan/DDB vor sa faca rau clubului. Sorescu e jucator vandabil, dar daca declari ca vrei sa il vinzi si fixezi o suma prea mare, atunci ii faci in primul rand rau jucatorului, caruia ii e greu sa-si mentina motivatia de a da totul la antrenamente si pe teren si iti bati joc si de club, pentru ca valoarea jucatorului va continua sa scada proportional cu randamentul lui la echipa.

3567386506663849
Aimos Egood  •  06 Ianuarie 2022, 15:02

DEMISIA !!!

tororosso
tororosso  •  06 Ianuarie 2022, 14:38

” Avem jucători care au căutare, inclusiv pe piața internațională „... oare ? și care ar fi acele valori care club intern /extern o să le curgă balele după vreun jucător de la Dinamo ? Nu că Sorescu nu ar fi bun (în L1) dar 1mil.euro nu va obține clubul în veci pe el .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează