FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Iuliu Mureșan explică demiterea lui Rednic de la Dinamo: „Era cea mai bună soluție. Dacă plecam eu nu rezolvam nimic”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 12:40 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 14:20

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a fost prezent la conferința de presă în care au fost prezentați Flavius Stoican, noul antrenor al lui Dinamo, și Florin Răducioiu, noul team manager.

  • Ultima dată la FCU Craiova (demis după 4 meciuri), Flavius Stoican a antrenat-o pe Dinamo mai întâi între septembrie 2013 și noiembrie 2014, apoi între martie și mai 2015. Acesta a mai pregătit și formația secundă a „câinilor”, între iulie 2011 și ianuarie 2012, apoi între august și septembrie 2013.
  • Florin Răducioiu (51 de ani), jucător la Dinamo între 1985 și 1990, a lucrat în sezonul 2006 - 2007 la Dinamo, director sportiv, în timpul primului mandat al lui Rednic în „Ștefan cel Mare”. „Puriul” l-a dorit și în ultimul mandat, dar nu a mai apucat să lucreze cu Răducioiu, fiind dat afară de Iuliu Mureșan.

Mureșan a luat primul cuvântul și a vorbit despre demiterea lui Mircea Rednic și despre situația din club.

Florin Răducioiu, primele declarații după revenirea la Dinamo: „Voi face tot ce îmi stă în putință să-l ajut pe Mister”
DINAMO
Florin Răducioiu, primele declarații după revenirea la Dinamo: „Voi face tot ce îmi stă în putință să-l ajut pe Mister”

Iuliu Mureșan explică demiterea lui Rednic de la Dinamo: „Dacă plecam eu nu rezolvam nimic”

„Clubul a trecut prin niște frământări, pe care sper că le-am rezolvat. Am luat o decizie care nu fost aplaudată de toată lumea. M-am gândit bine și era singura soluție. Existau următoarele variante: să plece 15 jucători, cum a propus fostul antrenor, să plece antrenorul sau să plec eu, deși cred că asta nu rezolva nimic.

Am ales să schimbăm antrenorul, care a luat doar 6 puncte din 33. A fost o etapă din istoria clubului și nu vreau să ne mai uităm în urmă. Am ales să-l avem antrenor pe Flavius Stoican, un dinamovist. Am încredere în el.

 Dinamo avea nevoie de mai puțină încrâncenare și mai multă relaxare și concentrare pe muncă, nu pe alte lucruri. Sper să facem un lot unit, sper ca jucătorii să fie prieteni. Vreau ca prin forța grupului să avem rezultate și să urcăm în clasament.

Tot din dorința de a schimba în bine imaginea și starea de la club, am decis să-l aducem și pe Florin Răducioiu, o persoană care nu are nevoie de nicio prezentare.

Vor și pleca jucători, dar nu atât de mulți. Dacă vor pleca 15-16 jucători, va trebui să facem altă echipă. Iar iarna e foarte greu pentru că acum nu se termină contracte. Am reziliat contractele lui Vestenicky, Gluhacovic, Neicuțescu și cu Andrei Antoce, preparatorul fizic. Și mă mai așteaptă la birou încă două persoane. 

 Noi ne permitem să luăm doar jucători liberi. Nu vrem să aducem fotbaliști care nu au jucat din vară pentru că nu avem timp să-i punem pe picioare. Vom face câteva transferuri. Vom aduce jucători cu meciuri în picioare, care au făcut pregătirea cu echipa lor”, a spus Iuliu Mureșan la conferința de presă.

Să aveți încredere. De data asta simt că vom face treabă mai bună.

- Iuliu Mureșan

VIDEO Poveștile lui Bogdan Lobont de la Rapid și Dinamo: „Nea George avea figura de președinte, de manager, în timp ce Cristi Borcea era mai suporter”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dinamoviștii s-au reunit și au efectuat vizita medicală » Steliano Filip și Deian Sorescu, prezenți și ei

Stoican l-ar putea păstra la Dinamo pe jucătorul criticat dur de Rednic + Cum arată lista de plecări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
misterverde
misterverde  •  06 Ianuarie 2022, 18:12
Postat de dinamo_in_ucl pe 05 Ianuarie 2022, 14:47

Poate ca este o perioada pt cel mai mare brand fotbalistic al Ligii 1, DINAMO BUCURESTI, insa aceasta va trece rapid si fara urmari. I-a epuizat gloria... se poate spune asta. Dinamo va trebui sa devina mult mai puternica pt ca la orizont o asteapta alte perioade, mult mai glorioase, cu meciuri tari in UEFA Champions League in fazele superioare, trofee interne si externe, participari la turnee mondiale si recunoastere internationala. DINAMO trebuie sa se obisnuiasca de pe acum cu aceste ganduri si trebuie sa isi calculeze perfect toti pasii spre iminentele momente de glorie (ma refer in special la meciurile din UCL) pt a putea ulterior scurta momentul de epuizare post glorie - ca exemplu: lui AC Milan i-au luat 10 ani ca sa revina in elita. Nu au calculat bine. Si nu numai ei - vezi cazurile Lyon, OM, Dortmund si in prezent Juventus si Barcelona. Gloria e inevitabila pt Dinamo Bucuresti! Este destinul lor. Nimeni si nimic nu poate schimba asta. Insa Dinamo nu trebuie sa repete greselile lui Milan, OL si a celorlalte echipe mentionate mai sus. Trebuie angajati cei mai buni specialisti in mental coaching. Gloria vine! Ea nu asteapta pe nimeni... Sper ca Muresan stie asta.

Tu ești Borcea ? :)))) Cel mai S.f. Comentariu

misterverde
misterverde  •  06 Ianuarie 2022, 18:09
Postat de Lucian Iulian Sopeanu pe 05 Ianuarie 2022, 23:00

Oare de cate explicatii e nevoie, pt un final extrem de previzibil?! A crezut cineva ca Rednic nu va fi gonit cu pietre si de la Dinamo, asa cum s a intamplat (numai in ultimul timp) la Iasi si la Constanta? Baiatul asta are vocatia dezastrului, pe unde ajunge, se alege praful! Si culmea, tot ii mai poate pacali pe unii, asa ca o sa mai auzim de el...

Ce varzalai sunteți ... Rednic .. e conflictual . E bla bla .. dar daca faci schimbare .. aduci ceva mai bun .... Flavius Stoican :)))))) Mult succesuri ... Murisan la zburat pe Rednic pentru că își pierdea puterea .. el a fost supărat că nu a fost prezent la negocieri .. că Rednic a vorbit direct cu Badea :)))) In time ... Vedem performantele lui Stoican imediat ....

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  06 Ianuarie 2022, 12:32

Am inteles ca Gluhakovic(sau Nunic),merge la UEFA sa isi ceara salariile pana la terminarea contractului lui cu Dinamo!Cum au facut si o parte dintre spaniolii adusi de Contra!(Jucatorii-la cererea impresarilor lor)!Iata cat de greu este sa reziliezi(unilateral)contractele cu...5(cinci)jucatori!Darmi-te cu 15 cat voia Rednic!Dar Rednic a plecat si nu ne-a explicat cum ar fi realizat el rezilierea(unilaterala)cu 15(cinsprezece),jucatori!Sau lui nu-i pasa(fiind„problema”lui Muri),el„maestrul”- avand alte treburi!Adica...sa aduca alti 15 in loc!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează