FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

DEZBATERE GSP A fost Mihai Teja alegerea potrivită la FCSB? De la pregătirea fizică la confuzia achizițiilor din iarnă

Mihai Teja pare fără idei și sufocat de presiune // FOTO: Cristi Preda
Mihai Teja pare fără idei și sufocat de presiune // FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 12 martie 2019 13:10

TEJA LA FCSB. Au trecut aproape 3 luni din momentul în care a fost instalat, dar rezultatele nu sunt nici pe departe cele la care spera Gigi Becali. Titlul se vede în ceață, CFR Cluj are deja 5 puncte avans în play-off, iar echipa nu joacă. A fost Teja alegerea potrivită?

Schimbarea de la nivelul băncii tehnice pare că i-a bulversat în totalitate pe jucători. Chiar era nevoie de înlocuirea lui Nicolae Dică în plin campionat? E prea devreme pentru un bilanț?

Două victorii în 6 meciuri, procentaj de antrenor de play-out

Văzut drept omul care să revitalizeze jocul și posesia echipei, Mihai Teja are doar două victorii pe banca roș-albaștrilor în cele 6 meciuri jucate: 3-0 cu Hermannstadt, o echipă în prăbușire liberă, și un norocos 3-2 cu CS U Craiova. În rest, rezultate de neconceput, egaluri pe linie cu ultimele 3 clasate, lucru nespecific în mandatul îndelung contestatului Nicolae Dică.

În 2019, deși putea să profite de pașii greșiți ai CFR-ului din februarie, roș-albaștrii au remizat incredibil cu Dunărea Călărași, 1-1,  cu Concordia, 0-0, și cu FC Voluntari, 2-2. Rezultate inadmisibile pentru o echipă cu pretenții, care visează la campionat. 

Matei și Stoian? 

Au uitat Florentin Matei și Adrian Stoian fotbalul în două luni? Greu de crezut!

Transferurile lui Becali din iarnă întârzie să confirme, o posibilă repercusiune a metodelor de antrenament ale lui Teja. În plus, antrenorul e acuzat de fani că nu-i folosește pe cei doi pe posturile lor de bază și că i-a bulversat complet.

De regulă folosit în spatele vârfului, Florentin Matei a fost introdus de Teja în bandă, ori în stânga, ori în dreapta, unde e stingher.

Cel mai bun exemplu vine chiar din meciul de luni seara cu Viitorul, 1-2. Matei a intrat după pauză și a jucat mijlocaș de bandă, realizările lui fiind nule. În schimb, Stoian, cel care era îndreptățit să fie folosit ca mijlocaș stânga, a fost ținut pe bancă tot meciul. 

2 meciuria jucat Stoian de la venirea la FCSB: 50 de minute cu Hermannstadt, 3-0, și 50 de minute cu FC Voluntari, 2-2

Nu-l stăvilește pe Becali

Cele 6 luni de grație primite din partea lui Gigi Becali par să fi expirat înainte de termen. Teja e dezorientat la conferințele de presă, nu știe cum să răspundă la întrebările legate de patronul său, iar unele decizii luate în timpul meciurilor indică influențele clare ale lui Gigi Becali. 

FCSB a schimbat și cu Viitorul la pauză, e al 23-lea meci din 27 posibile în acest sezon în care în garnitura stelistă survin modificări la pauză. 

Suferă și fizic? 

Azi, la GSP Live, Helmuth Duckadam a mai identificat o problemă care îi dă bătăi imense de cap lui Teja: „Sigur, nu am fost atât de agresivi pe cât a trebuit. Asta poate și din cauza fizicului. Din punctul meu de vedere, avem o problemă fizică”, a fost avertismentul legendarului goalkeeper. 

La Voluntari, în urmă cu o săptămână, Olimpiu Moruțan a fost introdus după pauză, dar a cerut schimbare cu 20 de minute înainte de final, când a părut că se sufocă pe teren! 

Avertismentul lui Duckadam are un fundament solid: în multe momente ale meciului de aseară, steliștii au părut depășiți fizic de puștii lui Hagi, deficiență inimaginabilă la FCSB acum câteva sezoane. 

3 absențe a avut Teja cu Viitorul din cauza jucătorilor accidentați, problemă  constantă care a afectat echipa pe toată durata sezonului

Vezi și: Singura veste bună a lui Gigi Becali » Primul jucător transferat de FCSB lăudat de patron

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
106773433522190
Marcello Kazan  •  13 Martie 2019, 06:12
Postat de zagna pe 12 Martie 2019, 19:58

Nu numai fizic sufera stelistii ci si tactic, tehnic si mental, sunt TOTAL neantrenati, iar ei au o mentalitate de MERCENARI, nu isi doresc performanta, se gandesc numai la BANI.

Fotbalistii de la fcsb ISI DORESC PERFORMANTA ca doar NU sint nebuni... Adevaratul Motiv pentru care NU MAI POT JUCA LA POTENTIALUL LOR MAXIM fiind prezenta acestei *** CU *** DE *** numit Gigi Becali ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

106773433522190
Marcello Kazan  •  13 Martie 2019, 06:03

Prima si Singura CEA MAI NEPOTRIVITA ALEGERE de la fcsb ESTE DESEMNAREA CA PATRON AL ECHIPEI a lui Jiji Becali... Fara "cioban" aceasta echipa cu EXACT ACEEASI JUCATORI, ar fi cel putin DE DOUA ORI MAI BUNA!!!... Din NEFERICIRE pentru aceasta echipa si pentru fotbalul romanesc, patronul - aceasta CARICATURA UMANA GROTESCA numit Gigi Becali, DATORITA PROSTIEI INCOMENSURABILE PE CARE A MONOPOLIZAT-O distruge Tineri Fotbalisti si in NU IN ULTIMA INSTANTA, a devenit CEL MAI MARE SABOTOR AL FOTBALULUI ROMANESC... MOARTE LUI Gigi Becali !!!!!!!!!!!!!!!!.....................................

301873070518535
Koss Tyn  •  12 Martie 2019, 20:21

cand ziaristul (gsp) n-are treaba se da in spectacol. nu o fi aflat ca la fcsb gigi bacali e totul; patron, antrenor principal si secund, ofiter de presa, cartita din club, cel mai puternic dusman al echipei etc

Vezi toate comentariile (24)
Comentează