FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 2-3

DEZBATERE GSP.RO Promovează tineri, dar ia gol la orice fază fixă. Ar trebui demis Flavius Stoican?

Flavius Stoican, foto: GSP
Flavius Stoican, foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 08 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 noiembrie 2014 17:04

Flavius Stoican e al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Cristi Dulca, dar o duce din ce în ce mai greu la Dinamo, care gîfîie în campionat. Aseară, după înfrîngerea cu Viitorul, 2-3, fanii i-au cerut demisia. Au dreptate? GSP.RO prezintă cîteva cifre.

A fost meciul cu numărul 40 în Liga 1 pentru antrenorul dinamovist. 10 înfrîngere a înregistrat Stoican, un procentaj de 25%, destul de mare pentru o echipă de talia lui Dinamo. Cele 10 înfrîngeri au fost suferite în faţa echipelor: CFR - 3,  Viitorul - 2, Astra, Pandurii, FC Braşov, FC Botoşani şi Steaua - 1.

77 de puncte a strîns dinamovistul în 40 de meciuri, adică 60% dintre punctele puse în joc.

Totuşi, Dinamo a bifat o singură victorie în ultimele 6 meciuri oficiale, 3-2 cu Pandurii, graţie reuşitei din prelungiri a lui Bilinski. În rest, 3 înfrangeri în campionat (1-2 CFR, 0-3 Steaua, 2-3 Viitorul), una în Cupa Romaniei (0-1 Mioveni) şi o remiză cu CSU Craiova, în Liga 1.

"Nu-mi pică bine faptul că fanii îmi cer demisia, dar asta este, mergem mai departe. Dar tragem linie la finalul turului, vedem unde sîntem şi atunci vedem ce e de făcut", a explicat Stoican la finalul înfrîngerii cu Viitorul.

Tehnicianul "alb-roşilor" a ajuns în sezonul trecut pînă în semifinalele Cupei României, de unde a fost eliminat de Steaua, 2-5/1-1. În acest sezon a părăsit Cupa României după ce a pierdut la Mioveni, dar a calificat echipa în sferturile Cupei Ligii.

Mai multe legende ale lui Dinamo, printre care Pîrcălab şi Augustin, au criticat tactica aleasă de tehnicianul cîinilor. De partea cealaltă, Claudiu Vaiscovici l-a apărat pe antrenorul în vîrstă de 37 de ani.

De la venirea sa, Flavius Stoican a promovat mai mulţi tineri, astfel că, în momentul de faţă, doar Viitorul are o medie de vîrstă mai mică a lotului.

Pe de altă parte, în acest sezon, Dinamo a rămas codaşă "la fazele fixe", capitol deficitiar şi în ediţia precedenta.

Astfel, din cele 19 goluri încasate, elevii lui Stoican au primit 11 din momente statice, penultimul loc, după CS U, dar, spre deosebire de olteni, dinamoviştii au încasat doar 3 goluri de la punctul cu var, faţă de 6 craiovenii.

4 goluri după lovituri libere, 3 după cornere, 3 din penalty şi unul după un aut sînt golurile încasate de Dinamo în campionatul curent din faze fixe.

Dinamo e pe locul 6 în clasamentul Ligii 1, cu 22 de puncte, dar poate fi depăşită de Botoşani, CSU Craiova şi FC Braşov. Ar trebui ca Stoican să fie demis?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 21:45
Postat de calinescu_ pe 08 Noiembrie 2014, 14:22

DE CE L-A ADUS PE FIRTULESCU PE UN CONTRACT DE 4 ANI ??????? DE CE L-A ARUNCAT PE LAURENTIU RUS CA PE O MASEA STRICATA ?????? DE CE A DAT BANDEROLA DE CAPITAN LA DINAMO UNUI LOSER ABSOLUT .....??????? DE CE NU JOACA LA MIJLOC LANGA BOUBACAR, UN MIRANDA , IONUT SERBAN SAU ELTON ....????? DE CE L-A UMILIT PE BILINSKI ???????? DAR PE MIRANDA??????? ESTE UN PSEUDO ANTRENOR CARE TREBUIE SA PLECE ....!!!! AR FI BINE SA VINA LA DINAMO UN CLAUDIU NICULESCU , UN DARIO BONETI SAU BERGODI....!!!! AR FI BUNI SI MIRCEA REDNIC SAU DORINEL MUNTEANU, INSA NU CRED CA AR ACCEPTA ...!!!

ca sa te miri tu, bai bandoleros. app, vad ca ai abandonat aproape de tot contul tau. chiar te simti atat de bine pe clone ? e o distractie asa mare ? nu e prea demn de un om cu prestanta, ceea ce faci, dar ma rog, fiecare cu stupizeniile lui.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 21:44
Postat de ultras_gicu pe 08 Noiembrie 2014, 13:49

DARIO BONETTI!

e o idee, Gicule. dar nu anul asta. din vara viitoare, este posibil.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 21:43
Postat de valah1986campionii.europei pe 08 Noiembrie 2014, 13:01

Am desfăcut o sticla de Sampanie Moet Chandon sa sărbătoresc un nou episod, "Regele Hagi administrează clubului Securității, Rușinea României Umilință în ADN"! Au intrat toți postacii tovarășului general comunist de securitate sa ofere prostimii manipularea "Stoican capul lui Motoc". Stoican săracul este de vina nu minciuna securist-comunista, " Am investit 14 milioane euro în club".

fraier cu acte. da, tu,.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează