FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

VIDEO Dezbaterea zilei, 26 aprilie » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”

Ediția de astăzi a proiectului „Dezbaterea Zilei” a abordat lupta la titlu din Liga 1. Cu 4 etape înainte de finalul play-off-ului, CFR Cluj are două puncte avans față de principala urmăritoare, FCSB, și 6 lungimi peste CS Universitatea Craiova.
Ediția de astăzi a proiectului „Dezbaterea Zilei” a abordat lupta la titlu din Liga 1. Cu 4 etape înainte de finalul play-off-ului, CFR Cluj are două puncte avans față de principala urmăritoare, FCSB, și 6 lungimi peste CS Universitatea Craiova.

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 16:00 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 17:03

Ediția de astăzi a proiectului „Dezbaterea Zilei” a abordat lupta la titlu din Liga 1. Cine merită să câștige campionatul? Deocamdată, liderul CFR Cluj are două puncte peste FCSB și 6 peste CS Universitatea Craiova

În studioul GSP.ro, alături de Cătălin Țepelin, au participat la „Dezbaterea Zilei” jurnaliștii GSP Remus Răureanu și Dan Udrea, susținuți cu argumente de Ionuț Rada, respectiv Narcis Răducan.

VIDEO. Dezbaterea zilei, 26 aprilie » Cine merită să fie campioană?

Dan Udrea: „CFR Cluj are mai multe avantaje. Ar fi periculos pentru Liga 1 ca FCSB să câștige titlul”

  • „Eu cred că ar merita CFR să câștige și am mai multe argumente.
  • În primul rând, e vorba despre punctajul pe care îl are CFR. Până în acest moment al sezonului, fără înjumătățire, CFR a obținut 86 de puncte, FCSB 77. Diferență de 9 puncte! Să zicem că FCSB câștigă meciul direct. Rămân 6 puncte în favoarea CFR-ului. Din această perspectivă, ar merita CFR campionatul.
  • Apoi, CFR își permite să facă egal cu Craiova, și cu FCSB. Joacă acasă cu Farul, în deplasare cu FC Argeș - meciuri care par la îndemână -, apoi acasă cu Craiova și cu FCSB. Îi ajung CFR-ului 8 puncte cu condiția ca egalurile să fie cu FCSB și Craiova. Mi se pare un avantaj foarte mare.
  • Și programarea cred că e de partea CFR-ului. CFR va juca meciul de acasă cu Craiova imediat după ce Craiova va avea returul din semifinalele Cupei cu Sepsi. CFR se odihnește, Craiova joacă. În plus, Pentru Craiova s-ar putea să nu mai existe nicio miză. Dacă Universitatea Craiova se califică în finala Cupei, meciul de la Cluj va fi cu 3-4 zile înaintea finalei.
  • Toată lumea spune că în cazul în care se va ajunge la un meci cu titlul pe masă e avantajată FCSB, deoarece va juca acasă. Nu știu dacă e așa. Dacă s-ar juca pe Ghencea, nici acolo nu știu dacă s-ar simți confortabil FCSB. Eu sunt convins că suporterii din Peluza Sud, cei care susțin CSA, vor veni și vor fi de partea CFR-ului, dacă se va juca pe Ghencea. Pe Arena Națională, stadion închis în acea perioadă, FCSB se simțea confortabil.
  • CFR a știut să gestioneze niște situații delicate. Manea, Burcă, Camora, Deac, Bordeianu, Omrani, Costache, Păun au trecut prin genul ăsta de experiențe. CFR a scos-o mereu la capăt.
  • La CFR, în comparație cu FCSB, decide antrenorul. Ar fi periculos pentru fotbalul românesc ca FCSB să ia titlul și să fie dat exemplu de urmat patronul de la FCSB, care face schimbările, echipa de start. Nu e un model de bune practici, nu e de urmat, dar mulți vor crede că merge și așa. La CFR, sună Varga pe bancă, dar înțeleg că a sunat să-i amenințe că îi dă afară, nu să facă tactica. Dan Petrescu decide, câștigă sau pierde pe mâna lui, nu pe mâna lui Varga.
  • Lotul de jucători mi se pare mult mai ofertant pentru CFR Cluj. Când lipsește un jucător important de la CFR, nu-ți dai seama. Cu Voluntari, în locul lui Omrani a apărut Deac. Lipsește Debeljuh, intră Dugandzic. Să vedem la FCSB cum va fi. Tavi Popescu și Tănase sunt la un cartonaș de suspendare”

E clar că FCSB și CSU Craiova joacă cel mai bine în momentul ăsta. Dar CFR Cluj depinde numai și numai de ea, având chiar și posibilitatea unui egal în ultimul meci. De la Craiova nu prea știi la ce să te aștepți pentru că are o serie bună de rezultate, marchează, au jucători foarte buni în atac, sunt într-o formă foarte bună, dar o văd inconstantă
Ionuț Rada

Remus Răureanu: „Merită și FCSB un titlu după 7 ani. CFR Cluj e ca o bombă pentru campionat”

  • CFR e într-o scădere din toate punctele de vedere. Are doar două victorii în ultimele 5 meciuri. În trecut, o scotea cumva la capăt. Dar acum și-a mai tocit superputerile. Se chinuie cu Voluntari, cu toate adversarele pe care le întâlnește.
  • În general, tot clubul e în criză. CFR a apelat de curând la Ioan Rus, l-au adus în vestiar pentru o ședință cu jucătorii. De ce apelezi la un fost ministru de Interne, la un personaj din afara fotbalului, dar influent în Cluj și în lumea politicii? Pentru o demonstrație de forță. De ce nu e suficient să vorbească Dan Petrescu? Clubul a vrut să demonstreze că puterea echipei a rămas. E o dovadă că oficialii au intrat în panică.
  • FCSB merită să fie campioană și pentru că e echipa din România care investește cel mai mult în tineri, folosește cei mai mulți tineri români, aspect important pentru națională. Cu toate defectele lui, Becali a etalat în toți anii ăștia jucători noi pe care nu-i știam. Becali l-a adus pe Tavi Popescu plătind 200.000 de euro, a fost ca și cum ar juca la cazinou. Nimeni din România nu dă atâția bani pe un copil. Avem cluburi care nu plătesc atât nici pe jucători consacrați. Pentru riscurile pe care și le-a asumat și de pe urma cărora profită și naționalele, ar merita să câștige și Becali primul titlu după 7 ani.
  • Ar fi mai degrabă o excepție dacă FCSB ar câștiga titlul, având un patron care se bagă peste antrenor. S-ar putea întâmpla ca Becali, preluând-o pe Liverpool, cu același lot, același staff, o dată la 10 ani să fie campion în Premier League. Ar fi posibil, n-ar însemna că nu mai are valoare Klopp sau că City e fraieră că-l plătește cu zeci de milioane de euro pe Guardiola. N-ar fi vorba despre un caz care ar desființa meseria de antrenor în România.
  • Câștigarea campionatului ar păcăli-o pe CFR Cluj să continue cu același model de business-kamikaze. I-ar încuraja pe conducători să păstreze jocul de gambling pe care l-au făcut până acum, să acumuleze datorii și să rămână clubul ca un fel de bombă în campionat. E un pericol pentru toată competiția în momentul în care campioana ajunge să datoreze zeci de milioane și să meargă pe sârmă aproape de insolvență. Dacă CFR s-ar trezi fără titlu și departe de grupele europene, ar fi nevoie ca oamenii de acolo să inventeze altceva. O insolvență sau o scădere a costurilor, cedarea unor jucători. Sume mari nu pot încasa, dar poți să-i vinzi pe Burcă, Petrila. Ar fi forțați să regândească strategia înainte să ajungă să acumuleze datorii și mai mari, poate duble.
  • Alte venituri de la UEFA i-ar încuraja să consume și mai mult și să devina dinamita campionatului. Dacă o echipă care strivește tot în România, care câștigă 5 titluri la rând și are performanțe în Europa, ajunge și ea în insolvență, nimeni nu mai poate să aibă încredere în acest campionat, ar fi o ligă putredă”

FCSB nu are ce să piadă și are o dorință foarte mare să câștige titlul, după foarte mulți ani. În opinia mea, Craiova joacă cel mai frumos, dar sunt destul de multe puncte de recuperat pentru a câștiga titlul
Narcis Răducan

Concluziile lui Cătălin Țepelin: „FCSB pare favorită, dar Petrescu e un Bruce Willis al fotbalului”

  • În acest moment, FCSB pare favorită, pentru că a reușit - nu știu cum! - să-și aducă toți jucătorii importanți în vârf de formă exact pe final de campionat. 
  • Un alt avantaj: echipa nu depinde de un singur fotbalist. Aici e meritul lui Becali, care a adus mulți jucători foarte buni. Și când ai 3-4-5 fotbaliști peste medie, ei îți pot câștiga meciuri pe persoană fizică prin rotație. Când nu e Tavi Popescu în formă, iese în față Olaru, când nu poate niciunul, e acolo Tănase, mai apare uneori Coman. 
  • Sunt însă două întrebări:
  • 1) Va putea fi prelungit vârful de formă al celor de la FCSB încă o lună?
  • 2) Pot fi câștigate derbyurile exclusiv pe talent?
  • Titlul pare a se decide în acel triunghi de meciuri directe cu U Craiova și cu CFR, iar acolo va fi nevoie de strategie, de unitate și de mișcări tactice de anvergură, capitole la care antrenorul poate face diferența. Acesta e singurul atu al CFR-ului: experiența lui Petrescu.
  • Și chiar dacă acum pare destul de consumat, Petrescu e un Bruce Willis al fotbalului, a mai jucat și alte episoade Die Hard, deci are resurse să se încordeze acum, pe final, ca să o conducă pe CFR spre al cincilea titlu consecutiv

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: argumente, dialog, respect pentru opinia celuilalt. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Alte ediții ale emisiunii „Dezbaterea Zilei”:

Este Gino Iorgulescu un președinte bun pentru Liga 1? „Mai bine nu se poate” vs. „N-a făcut absolut nimic”

Răzvan Burleanu, bile albe și bile negre după 8 ani de mandat. De la „A făcut și lucruri bune” la „A fost un dezastru absolut!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
ionica007
ionica007  •  04 Mai 2022, 17:46
Postat de orlick pe 28 Aprilie 2022, 19:33

Eu cred că trebuie să fie excesiv de slabi daca pierd u avans de 7 puncte. Înseamnă că înainte de playoff au făcut doar omenii, iar acum, când joacă meciuri pe bune scârțâie rău.

Nu este chiar asa... Intervine oboseala, accidentari, poate chiar suficienta atunci cand te stii superior la toate capitolele... Si din punctul meu de vedere, lucru care de fapt se vede cu ochiul liber, sistemul asta cu play off si play out este o porcarie... Este absolut frustrant, pentru ORICINE, sa ti se FURE punctele pentru care ai muncit un sezon intreg...

remarque
remarque  •  03 Mai 2022, 18:33
Postat de orlick pe 28 Aprilie 2022, 19:33

Eu cred că trebuie să fie excesiv de slabi daca pierd u avans de 7 puncte. Înseamnă că înainte de playoff au făcut doar omenii, iar acum, când joacă meciuri pe bune scârțâie rău.

4-1 si 3-3 cu FCSB au fost omenii. Le-au dat 7 in doua meciuri dar FCSB merita sa castige titlul. Pentru ca in playoff au castigat in min 90+4 cu om in plus. Meciurile franelor sunt plictisitoare. Spre deosebire de meciurile FCSB-ului care sunt insinse. Am vazut ultimul meci fierbinte cu FC Arges. Le-au dat 4 dar era cineva care nu stia dinainte rezultatul? A existat macar o farama de emotie in acel meci? Un dram de lupta? Un amarat de fault? Nimic. Lasa ca la vara in Europa, atat FCSB cat si PSD Craiova isi vor arata valoarea. In tururile preliminare ale cupelor europene. Si in iarna la fel, in Cupa Corendon

radu_mihai
radu_mihai  •  03 Mai 2022, 13:03

FC Universitatea Craiova ar merita sa fie campioana 5 ani la rand pt suferinta prin care a trecut atatia ani,dezafiliere,faliment,furt de identitate... Dar vine si vremea noastra, forza stiinta!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează