FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Bogdan Andone, dezvăluiri din interiorul FCSB: cea mai STRANIE clauză din fotbalul românesc + de ce a semnat, deși putea alege singur primul 11 doar la juniori

Bogdan Andone a vorbit despre perioada petrecută la FCSB.
Bogdan Andone a vorbit despre perioada petrecută la FCSB.

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 12:07

Bogdan Andone a fost antrenor secund la FCSB în mandatul lui Mihai Teja, iar ulterior a preluat chiar el postul de principal. Însă a rezistat doar 7 partide oficiale la cârma vicecampioanei. 

  • Tehnicianul în vârstă de 45 de ani a fost la GSP Live și a vorbit despre motivele care l-au făcut să accepte oferta lui Gigi Becali, să stea puțin timp și apoi să demisioneze.
  • Bogdan Andone a avut mai multe clauze ciudate în contract, printre care și una care îi impunea „să nu negocieze cu membrii clubului advers rezultatul jocului”. 
  • „Probabil li s-a întâmplat înainte dacă au ajuns la această clauză”, a fost replica antrenorului la GSP Live.

Bogdan Andone a explicat la GSP Live de ce a acceptat să semneze cu FCSB, deși fusese antrenor secund și știa condițiile patronului. În contract avea scris că poate să decidă formația la juniori, însă pentru echipa mare era menționat că „trebuie să conlucreze cu conducerea clubului și cu toți factorii implicați în procesul de pregătire al echipei”. 

Bogdan Andone la GSP Live: „Nu știam că Becali e așa implicat”

„Nu știam și nu credeam că implicarea patronului e atât de mare. Chiar dacă fusesem în perioada cu Mihai Stoica acolo, el tot timpul avea discuții private cu domnul Becali. Nu discuta în prezența staff-ului. Nu știam exact de implicarea patronului. Credeam cu convingere că prin discuții amiabile și explicații logice putem avea o colaborare. 

Și la Astra vorbesc cu băieții din staff, cu Dani Coman, așa îmi fac și eu o opinie. Credeam că din anumite discuții am putea să ne punem de comun acord asupra unor lucruri. Eu sunt convins că dacă nu ar fi fost acea conjunctură cu perioada delicată, fără stadion, meciuri din trei în trei zile, ar fi mers bine totul”. 

Pe banca FCSB-ului, Andone a bifat 4 victorii, un egal și două înfrângeri, care i-au fost și fatale. Și-a dat demisia după două înfrângeri consecutive, cu Botoșani și Alashkert, și spune că nu i-a părut deloc rău că a luat această decizie. 

„Nu, nu mi-a apărut absolut deloc rău. Decizia a fost luată după meciul cu Botoșani, nu după cel cu Alashkert. Când Bălașa a fost scos în repriza a doua, am zis că e prea mult și nu se mai poate sub nicio formă. Chiar și când Steaua a avut acea serie de rezultate pozitive, nu mi-a părut rău că am plecat. 

Nu puteam să îi privesc pe jucători în ochi. Le-am spus de la început când am văzut cum sunt lucrurile «Eu încerc să schimb puțin situația, să fac lucrurile așa cum trebuie. Să joace cei care merită»”, a declarat fostul antrenor de la FCSB, la GSP Live.

VIDEO Andone vorbește despre perioada dificilă de la FCSB

Cum l-a pus Cristi Borcea fundaș stânga pe Diogo Salomao, la FCSB

O alegere șocantă a lui Andone a fost folosirea lui Salomao ca fundaș stânga împotriva Botoșaniului, însă și acea decizie a fost executată la ordinul lui Gigi Becali. Cum i-a venit ideea? După o discuție cu finul Cristi Borcea, aflat în pușcărie: „Mi-a zis Borcea că la Dinamo l-a văzut fundaș stânga pe Salomao!”. Antrenorul a vorbit tot la GSP Live despre acea întâmplare. 

„Eu am vorbit cu Salomao și l-am întrebat dacă a mai jucat vreodată acolo: «Crezi că poți să faci ceva?». Mi-a spus că nu a jucat, doar câteva meciuri la juniori, și că o să încerce să joace pentru echipă. Sunt momente pe care nu vreau să le mai trăiesc și nu aș vrea nimeni să trăiască asta”. 

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Florin Mergea surprinde: „Nu prea îmi lipsește tenisul, nu este cu adevărat pasiunea mea”

Replică acidă din tenis pentru Cristian Tudor Popescu: „Nu poți tu să vii să spui că aia a fost sau nu a fost”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
mehighms
mehighms  •  07 Mai 2020, 07:41
Postat de felix_grandet pe 07 Mai 2020, 00:45

FC FCSB este o echipă stranie. Nomazii lui Jijel n-au nume, n-au brand sau identitate, n-au stadion. FC Harababura Hai-Hui FCSB 2003 SA.

tu ai macar buletin?

lake1001
lake1001  •  07 Mai 2020, 03:10
Postat de felix_grandet pe 07 Mai 2020, 00:45

FC FCSB este o echipă stranie. Nomazii lui Jijel n-au nume, n-au brand sau identitate, n-au stadion. FC Harababura Hai-Hui FCSB 2003 SA.

Este cea mai dorită formaţie din gazetă, este Luceafărul fotbalului mioritic.

394966434424757
Mihai Dinu  •  07 Mai 2020, 02:36

"Nu stiam si nu credeam ca implicarea patronului e atat de mare"...pai ori stiai ori nu! Toata lumea stie de implicarea patronului - declarata chiar de el si nu odata -se stie de totalitarismul felului de a conduce, de parerile uneori jicnitoare, umilitoare, expuse public la adresa jucatorilor si antrenorilor (nu a scapat nici Hagi,'regele'Hagi si in doua randuri! ) numai tu nu stiai. Acceptati totul numai sa apara in CV numele FC. FCSB.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează