FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Ex-dinamovistul „radiat” de 86.000 de euro cere desființarea noului plan de reorganizare: „Măsura dispusă de administratorul judiciar este prematură și ilegală”

Fabbrini a jucat 58 de meciuri pentru Dinamo și a marcat patru goluri, în perioada 2019-2021 FOTO Raed Krishan
Fabbrini a jucat 58 de meciuri pentru Dinamo și a marcat patru goluri, în perioada 2019-2021 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 14:02 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 14:34

Dinamo nu a scăpat definitiv de emoții, după ce Tribunal București a aprobat pe 4 septembrie 2023 planul de reorganizare modificat, prin care au fost radiate datorii de circa 5,3 milioane de euro din totalul celor 8 milioane. Decizia a afectat numai categoria creditorilor chirografari, unde erau incluși și fotbaliștii care au activat la Dinamo cu contracte de activitate sportivă, până la intrarea în insolvență.

Diego Fabbrini (33 de ani) continuă să lupte, în speranța că-și va recupera cei  86.000 de euro, cu care a fost înscris la masa credală, reprezentând drepturi salariale restante din perioada martie - iunie 2021. Suma s-a „topit” după confirmarea noului plan de reorganizare.

Pe 6 septembrie 2023, la două zile după aprobarea noului plan, fostul mijlocaș italian a făcut recurs la Curtea de Apel, prin avocata Carmen Radu, conform actelor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

E sigur! Pe ce stadion joacă Dinamo cu Farul + câte bilete s-au vândut pentru meciul cu FCU Craiova
STADION
E sigur! Pe ce stadion joacă Dinamo cu Farul + câte bilete s-au vândut pentru meciul cu FCU Craiova

Apărătorul lui Fabbrini a criticat hotărârea judecătorului sindic pentru ”netemeinicie” și ”nelegalitate”, precum și faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, l-a exclus de la masa credală pe fotbalistul italian, deși Fabbrini a făcut apel.

Astfel, în contestația depusă la instanță, Fabbrini solicită atât desființarea Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, cât și măsura eliminării sale de la masa credală, până la soluționarea Apelului.

În document se arată: „Vă solicităm să observați că măsura dispusă de administratorul judiciar este prematură și ilegală, acesta trebuind să aștepte pe de o parte, soluționarea recursului formulat de creditorul Diego Fabbrini împotriva hotărârii intermediare nr. 3341/4 septembrie 2023 și pe de altă parte, soluționarea apelului împotriva aceleiași hotărâri intermediare, cu privire la excluderea creditorului de la masa credală, în varianta planului de reorganizare modificat.

A considera jucătorii profesioniști de fotbal a fi deja excluși de la masa credală, în varianta Tabelului definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, ar însemna să li se nege creditorilor dreptul la apărare și la valorificarea drepturilor și intereselor legitime, pe calea de atac a apelului, conform dispozițiilor Legii nr. 85/2014, completate cu dispozițiile Codului de procedură civilă.

Pe de altă parte, a da curs, la acest moment, măsurii dispuse de administratorul judiciar privind excluderea creditorului contestator de la masa credală, ar însemna a încălca prevederile constituționale, privind valorifuicarea dreptului de a invoca excepția de neconstituționalitate, în orice fază a procesului, inclusiv pe calea recursului, în procedura specială, derogatorie de la Legea nr. 85/2014.

În consecință, solicităm respectuos, instanței de judecată să desființeze atât Tabelul definitiv actualizat al creditorilor, conceput de administratorul judiciar, cât și măsura eliminării creditorului Diego Fabbrini de la masa credală, până la soluționarea în apel, respectiv în recurs, de către Curtea de Apel București, a celor două aspecte juridice, menționate în preambulul contestației, cu privire la care s-a pronunțat Tribunalul București, prin hotărârea intermediară nr. 3341/04.09.2023”.

Pe 4 septembrie 2023, când a anunțat confirmarea planului de reorganizare modificat al lui Dinamo, judecătorul sindic a respins cererea formulată de Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispozițiilor din Legea 69/2000, a educației fizice și sportului și a dsipozițiilor din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Avocata lui Fabbrini consideră intermediară hotărârea Tribunalului București, hotărâre care nu a fost încă motivată.

Avocata Carmen Radu a pus sub semnul îndoielii insolvența prin care trece Dinamo, a acuzat anumite lucruri necurate care s-ar fi petrecut în interiorul Programului DDB și l-a pus la punct pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului. Asta în contextul în care ea însăși se recomandă drept o susținătoare a lui Dinamo, mărturisind pe parcursul emisiunii GSP Live, din 27 iunie 2023, că a deținut la rândul ei card DDB.

Avocata lui Diego Fabbrini, fără milă: „În accepțiunea lor, fotbaliștii sunt liberi profesioniști”

Imediat după confirmarea planului de reorganizare modificat, noii acționarii ai lui Dinamo au achitat în întregime datoriile către salariați și bugetari: 573.625,84 lei, aproximativ 117.000 de euro, respectiv 526.330,34 lei, echivalentul a 107.414 de euro.

Dinamo a achitat datoriile către salariați și bugetari. Mai are restanțe de 870.000 de euro

În acest moment, Dinamo a rămas doar cu datoria de 4.262.443 lei (869.886 de euro) către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFP) - Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București. Potrivit noului plan de reorganizare, suma trebuie achitată integral până în anul 2025, pe parcursul a nouă trimestre.

Conform informațiilor de la dosar, DGRFP deține ”drept de preferinţă asupra bunului Imobil Baza de antrenament de la Săftica, comuna Balotești, Ilfov, ce cuprinde teren intravilan în suprafață de 25.412 mp şi clădiri administrative, înscrise în Cartea Funciară nr. 59566”.

La începutul procedurii de insolvență datoria către DGRFP era de 5.683.265 lei (1,16 milioane de euro), dar între timp noii acționari ai lui Dinamo au achitat 1.420.822 lei (290.000 de euro).

Împrumutul APCH, în valoare de 1,267 milioane de euro, se stinge după ieșirea din insolvență

Împrumutul acordat de APCH în valoare de 5.830.659,56 lei (1,267 milioane de euro) urmează a se stinge după ieșirea din insolvență, potrivit unei înțelegeri cu noul acționar majoritar Red&White.

Prin aprobarea planului de reorganizare modificat, de către judecătorul sindic la 4 septembrie 2023, Dinamo a scăpat de datorii de 26.076.896,87 lei, circa 5,322 milioane de euro, toate de la categoria chirografari. Aici erau incluși și fotbaliștii aduși în "epoca Cortacero", dar și unii oameni de afaceri, câțiva dintre ei renunțând de bună voie la sumele respective, fără intenție de a face apel.

Dinamo este la a doua insolvență: din prima a ieșit într-un timp-record, mai 2014-septembrie 2015, și a radiat datorii de aproape 17 milioane de euro! Alb-roșii au achitat atunci doar 800 de mii de euro.

În perioada martie-iunie 2023, Dinamo a mai făcut plăți curente către ANAF în valoare de 1.093.496 lei (223.162 de euro).

Dinamo intră acum pe un făgaș normal pentru reconstrucție. Avem predictibilitate pentru ceea ce trebuie să facem pentru Dinamo în viitor. De acum totul va intra în normalitate, ne vom respecta toate obligațiile către toți partenerii. Vom avea parteneri puternici alături de noi, veți vedea! 
- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

2021este anul în care Dinamo a intrat în insolvență, a doua oară în istorie, în luna iunie

VIDEO Andrei Nicolescu: „Ar trebui să urmeze lucruri bune. Intrăm într-o perioadă de stabilitate”

Citește și alte articole:

Fostul fotbalist al lui Dinamo a ajuns în Serie D, Italia

Dinamo - FCU Craiova, derby pe Arena Națională » Echipele pregătite de Burcă și Vasilică + cele mai tari cote la pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Septembrie 2023, 06:55
Postat de Thebestintown pe 16 Septembrie 2023, 15:12

Daca ii spun cuiva ca tin cu Dinamo, lumea stie care. Daca ii spui ca tii cu Steaua sau Craiova, te intreaba: Care dintre ele? Atat.

aha.. deci tu ti cu cei din L3

lefter_popescu
lefter_popescu  •  16 Septembrie 2023, 21:43
Postat de concret pe 16 Septembrie 2023, 17:16

De CSU Rotaru-Olguta-PSD, care a luat-o direct din liga a 2-a, de ce nu zici nimic? E corect?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  16 Septembrie 2023, 17:16
Postat de lefter_popescu pe 15 Septembrie 2023, 20:37

Amice, poate nu am fost suficient de clar. Rapid pt 2 mil datorii + 2 mil penalități, fiind în insolventa ( 3 + 1 an) cum prevede legea dar terminand pe locul 8 a fost retrogradata, fiind salvata Chiajna. Liga declara toți jucătorii Rapidului liberi de contract. Echipa rămânând fără jucători ( pe care i-ar fi putut vinde pe sume mici ) dar și fără banii din televizări - 900.000 euro. FRF realizeaza greșeală facuta , anunță o Adunare Generala, in care un Lider de sindicat Dumitru Costin vine cu o idee neregulamentara ca Rapid sa întâlnească Chiajna intr-un meci de baraj. Toti cei prezenți în AG, în frunte cu M Sandu si nea Mitica, votează propunerea lui liderului. Dar Rapid nu mai avea jucători, toti fiind declarați liberi, disputa acel meci pe stadionul Dinamo, folosind echipa de juniori care evolua în liga a III-a. Chiar și în acesta situație Rapid câștiga cu 2-1 și rămâne în prima liga. Chiajna face plângere la TAS însă FRF nu-si trimite avocații sa-si apere pocinogul votat în AG și Rapid pierde prin neprezentarea FRF-ului. Fiind în insolventa , pierzând jucătorii ( pe care vânduți ar fi obținut măcar 500.000 sau 1mil. euro plus 900.000 euro pt televizările ar fi plătit jumătate din datorie. Justitia , după retrogradare, nu aproba noul plan și declara falimentul. Dinamo scapa cu 16 echipe în loc de 14 si ștergerea uriașei datorii. Rapid începe din liga a V-a. E corect ?

De CSU Rotaru-Olguta-PSD, care a luat-o direct din liga a 2-a, de ce nu zici nimic? E corect?

Vezi toate comentariile (34)
Comentează