FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamoviștii au primit un mesaj clar: „Nu mergeți la TAS că nu mai scăpați de retrogradare!”

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2020 21:24 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 23:17

Ionel Dănciulescu, managerul sportiv al lui Dinamo, a vorbit despre „cazul Andrei Vlad” și despre dorința de a merge la TAS, însă a fost avertizat că ar putea face o greșeală.

„Eu, dacă aș ave putere de decizie, aș merge la TAS! Regulamentele ne dau dreptate. Și multă lume a spus că avem dreptate. Dar în această perioadă nu am mai vorbit despre asta pentru că am avut alte probleme”, a declarat Ionel Dănciulescu la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Prezent în studio, Helmut Duckadam, fost președinte de imagine al FCSB, a avut un dialog cu Ionel Dănciulescu și a lăsat să se înțeleagă că Dinamo va avea de suferit dacă face recurs împotriva Federației Române de Fotbal.

Helmut Duckadam: Ce vreți să obțineți? Cupa e jucată.
Ionel Dănciulescu: Dacă sunt niște regulamente, vrem ca ele să se respecte.

Ulterior și Gabi Balint, invitat și el în emisiune, a intrat în dialog cu Duckadam și cu Dănciulescu.

Gabi Balint: Vor să obțină niște despăgubiri.
Helmut Duckadam: De la cine?
Gabi Balint: De la FRF!

Helmut Duckadam:Atunci nu mergeți la TAS pentru că nu mai scăpați de retrogradare!
Ionel Dănciulescu: De ce ?
Helmut Duckadam: D-aia!

Ionel Dănciulescu: Avem echipă bună, sper să avem arbitraje corecte! 
Helmut Duckadam: Nu ai înțeles! Nu mai scăpați de retrogradere
Ionel Dănciulescu: Am înțeles
Helmut Duckadam: OK

Va fi foarte greu pentru ei, pentru că celelalte echipe au deja un ritm de joc. Dinamo nu a arătat prea bine. A câștigat meciul de la Cliceni cu mare șansă, cu două penalty-uri apărate de portar. Poate cu revenirea lui Mulțescu, să aibă un suflu nou. Dar ca valoare a echipei, eu zic că va fi greu să scape fără baraj 
- Helmut Duckadam

Un baraj ar putea să prindă. Au șansă că ultimele meciuri le joacă cu Voluntari și Viitorul. Văd o misiune foarte grea pentru Dinamo, mai ales că nu s-au antrenat de atâta timp, sunt jucători care încă ies din spital. Va fi greu... 
- Gabi Balint

Ce s-a întâmplat în „cazul Andrei Vlad”

După ce Dinamo a pierdut cu FCSB, 0-3 în turul semifinalelor Cupei României, Dinamo a contestat dreptul de joc al portarului Andrei Vlad, acuzând că acesta a luat două cartonașe galbene. Comisia de Disciplină a FRF a considerat că plângerea făcută prin intermediul secretarului general FRF Radu Vișan, la sesizarea lui Dinamo, e nefondată. Motivul e unul incredibil: oficialul FRF nu era în măsură să facă respectiva plângere! Practic, cazul lui Dinamo nu a fost judecat dintr-un viciu de procedură! Ulterior, Dinamo a pierdut cazul și la Comisia de Recurs. 

Ce spune ROAF

Regulament de organizare a Cupei României, articolul 30, punctul 5, spune că „Începând cu faza 16-imilor, un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 

Ce spune Regulamentul Disciplinar 

Potrivit articolului 40, punctul 2, chestiunea este interpretativă. „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei". 

FCSB a eliminat-o pe Dinamo, scor 4-0 la general, și a câștigat Cupa României după 1-0 cu Sepsi. 

FOTO.  Imagini tari de la Dinamo - Poli Iași 1-1

+18 FOTO

VIDEO.  LPF, propunere horror pentru Dinamo: 7 meciuri în ritm infernal 

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dinamo nu renunță! Fanii continuă războiul cu FCSB și FRF » Ce mesaj au transmis clubulu

Ultimele informații despre starea jucătorilor infectați cu coronavirus de la Dinamo: „El a fost un pic mai rău!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (72)
arlechinul.gigist
arlechinul.gigist  •  31 Iulie 2020, 18:18
Postat de tandd pe 31 Iulie 2020, 13:38

le e frica nu te-ai prins?dinamo castiga 100% la tas,doar randoom poate sa spuna ca nu-s sanse ,dar le e frica asta e toata ideea,te gandesti ce-ar insemna ca dinamo sa castige la tas in ce galeata intra frf?

La TAS!! La TAS!!...*** nu trebuie lasata sa-si bata joc de toti!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tandd
tandd  •  31 Iulie 2020, 13:38
Postat de Stefan Constantin pe 31 Iulie 2020, 09:12

Urlați în continuare ca Dinamo să nu meargă la Tas,nu au nimic de pierdut,ci doar de câștigat,printre care faptul de a demonstra că pe la comisii se perindă toți ăia cu Spiru Haret sau mai grav!România nu își revine nici în 50 de ani cu asa ceva...țară de lumea a III-a

le e frica nu te-ai prins?dinamo castiga 100% la tas,doar randoom poate sa spuna ca nu-s sanse ,dar le e frica asta e toata ideea,te gandesti ce-ar insemna ca dinamo sa castige la tas in ce galeata intra frf?

tandd
tandd  •  31 Iulie 2020, 13:35
Postat de corsair83 pe 31 Iulie 2020, 12:05

La ce am vazut ca joaca Dinamo in playout mai ales si cu pauza aceasta e mare minune daca reusesc sa ii ia locul Iasiului de baraj...sper sa nu am dreptate si sa castige Dinamo pe banda rulanta

stii ce meci vreau eu sa vad?dinamo-viitorul,ai vazut sibiu-viitorul cum s-a jucat nu,sa faci o comparatie pe urma dupa meicul dinamo-viitorul,pe care dinamo oricum il castiga,dar numai sa vezi combinatia din divizia noastra

Vezi toate comentariile (72)
Comentează