FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a vrut să scape de el, acum e de neînlocuit » Cum l-a convins Damien Dussaut pe Mircea Rednic să-l păstreze

Dussaut e polivalent, în Belgia a fost folosit fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, fundaș stânga, mijlocaș stânga sau stoper
Dussaut e polivalent, în Belgia a fost folosit fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, fundaș stânga, mijlocaș stânga sau stoper

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 11:05

Damien Dussaut, 24 de ani, s-a refăcut medical, a prins echipa la Dinamo și l-a obligat pe Mircea Rednic să-l mute pe Sorescu de pe postul de fundaș dreapta.

Dinamo a căutat mulți ani un fundaș dreapta de calitate. A tot făcut permutări pe postul respectiv. Mai întâi, s-a afirmat Deian Sorescu acolo, ajungând să fie convocat de Mirel Rădoi în amicalele selecționatei Under 21 de pe Costa del Sol.

De o lună, a intrat în scenă Damien Dussaut. Francezul de 24 de ani, cu 4 selecții la selecționata U20 a țării sale, a bifat primele minute, 16 la număr, când l-a înlocuit pe Ricardo Grigore la meciul cu Gaz Metan Mediaș (1-2). De atunci, n-a mai ieșit din echipă, trei partide ca integralist, iar Mircea Rednic îi va da credit total în continuare.

Francezul a dat randament pe post, iar cu Hermannstadt (2-0) a oferit un assist. Culmea e că Damien era să nu mai fie în acest moment în lotul roș-albilor! El s-a accidentat după doar trei antrenamente în iarnă la Săftica.
Venise după doar două meciuri, 122 de minute, în sezonul de toamnă al acestei ediții, s-a rupt pe terenul „câinilor” și s-a ales cu cinci săptămâni de pauză forțată. În momentul în care s-a dat verdictul „ruptură musculară” lui Mircea Rednic i s-a sugerat că poate ar fi mai bine să găsească o soluție de a se dispensa de jucător.

Mai ales că Gregory Tade se rupsese tot la București și i s-a desfăcut contractul fără a juca vreun meci oficial. „Puriul” a avut răbdare cu Damien, l-a susținut psihic, apărătorul s-a recuperat, a făcut-o bine, iar acum este de neînlocuit în echipa roș-albilor. 

2016 este anul în care a câștigat Cupa Belgiei alături de Standard Liege

69 de meciuria bifat în prima ligă belgiană pentru Standard Liege și St. Truidense

Le-a mai ieșit cu un fotbalist

Dinamoviștii au mai avut un alt jucător în situația lui Dussaut. Naser Aliji a fost primul fotbalist pe care Rednic l-a semnat în cel de-al patrulea său mandat în Ștefan cel Mare, dar la puțin timp după parafarea actelor albanezul s-a accidentat. Examenele medicale au relevat faptul că el avea nevoie de două luni de recuperare. Se luase în calcul ruperea contractului când s-a găsit o alternativă: Aliji să nu fie plătit până când nu-și va reveni fizic și va demonstra că poate juca fotbal! Fundașul stânga de 25 de ani a intrat în prima echipă a „câinilor” de la prima etapă în 2019 și a fost integralist, revenind și la prima reprezentativă a Albaniei.

Citește și: 

EXCLUSIV Dinamo, schimbare importantă din sezonul viitor! „Câinii” se întorc spre „Minunea de la Liberec”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
2036290743290484
Ion Marin  •  19 Aprilie 2019, 10:47

Se fac clasamente dar Dinamo trebuie sa se gandeasca la meciul cu Botosani cu *** lui Becalu si Iftimie.Sa nu abordeze meciul cu aceeasi tactica care a abordat o Juventus cu Ajax, un joc cu manusi, cu jucatori in viteza , cu stil de ponei , nu trebuie abordat asa meciul.Trebuie jucat asa cum a facut o Cornel Dinu in meciul cu Portugalia , acel meci este de poveste pentru tot fotbalul romanesc.Daca i lasi pe aia , adica pe ponei, Golofca , Ogeanda , in viteza te frig , asa cum a facut si Ajaxul la Torino.Inca nu s a scapat de retrogradare, iar Botosani e ANEXA lui F.C Becali , ca si Astra.JUVENTUS A PIERDUT TACTIC MECIUL CU AJAX.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Aprilie 2019, 13:47

din putul gandirii lui apostol....rednic a vrut sa scape de el dar....i-a dat credit...hahaha...

fc_laika_vitan_barzesti
fc_laika_vitan_barzesti  •  18 Aprilie 2019, 12:20

Toți jucătorii care trec prin mâna dlui Rednic ajung superstaruri...asta înseamnă să ai ochi: seriozitate, profesionalism, competență, performanță, pe scurt doar dinamo bucurești

Vezi toate comentariile (3)
Comentează