FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

„Dinamo, n-ai scăpat de noi!” » „Câinii” amenințați cu Liga 2 de vecina de clasament

Academica Clinceni îi amenință poziția lui Dinamo / Sursă foto: GSP
Academica Clinceni îi amenință poziția lui Dinamo / Sursă foto: GSP

Articol de , , - Publicat marti, 15 martie 2022 07:45 / Actualizat marti, 15 martie 2022 08:04

Dinamo și-a luat gândul de la salvarea directă de la retrogradare. Roș-albii speră să rămână în prima ligă în urma unui baraj cu o formație din „B”, dar același obiectiv îl are și Academica Clinceni, care face eforturi ca să capete licența de „A” și pentru sezonul următor.

Uhrin, jucătorii lui și suporterii s-au lămurit după eșecul suferit în derby-ul cu Rapid că participarea la barajul pentru salvare constituie unicul scenariu favorabil pe care-l mai pot lua în calcul. Pare să fie imposibil ca Dinamo să urce de pe locul al 8-lea pe al 6-lea și să evite astfel retrogradarea.

Este însă posibil un scenariu îngrozitor pentru „câini”: să mai coboare cu o poziție și să pice direct în „B”! Ei au numai două puncte peste Clinceni și ilfovenii încă nu au depus armele, deși situația economică a clubului e una dezastruoasă.

„M-am rupt de Dinamo!” » Confesiunea brutală a lui Dumitru Moraru: „Galeria conduce, schimbă antrenorii. Nu credeam că se va ajunge aici” + cum a ironizat ultima gafă
DINAMO
„M-am rupt de Dinamo!” » Confesiunea brutală a lui Dumitru Moraru: „Galeria conduce, schimbă antrenorii. Nu credeam că se va ajunge aici” + cum a ironizat ultima gafă

Foștii angajați de la Academica Clinceni renunță la bani

Conducerea face tot ceea ce este posibil ca să obțină licența pentru sezonul următor din prima ligă. E un semn clar că formația de lângă București speră să sară peste Dinamo în clasament și să prindă ea barajul cu un adversar din eșalonul secund.

Ilfovenii sunt năpădiți de datorii. Ei sperau să intre în insolvență, dar judecătorii încă nu le-au aprobat reorganizarea, așa că nu au putut să mai taie datoriile prin intermediul acestei proceduri. Acum caută să le reducă prin negociere.

Foștilor angajați care au bani de recuperat de la Clinceni li s-a propus să încaseze 30 la sută din sumele care li s-ar cuveni. Unii dintre creditorii aceștia au acceptat deja soluția propusă. De ce sunt ei de acord să rămână fără 70 la sută din banii pentru care au muncit?

Nu e obligatoriu să plătești totul

Fiindcă retrogradarea ar conduce direct la faliment, iar antrenorii și jucătorii neplătiți în trecut nu s-ar mai alege cu nimic. Clubul a acumulat datorii de toate tipurile și, dacă ar ajunge în liga a doua, ar pierde sursa de venit principală, drepturile TV.

Supraviețuirea ar deveni imposibilă. Pentru a căpăta licența pentru primul eșalon, un club trebuie să demonstreze la sfârșitul lunii aprilie că nu înregistra datorii la 31 decembrie anul trecut. 

Acordurile de felul acestora pe care le negociază Clincenii, prin care angajații să accepte reducerea sumelor sau să semneze pentru amânarea plăților, funcționează la licențiere ca niște datorii achitate, deci nu sunt considerate defecte contabile

La Rapid am cedat doar pe final, chiar și în eșecul de la Arad am văzut multe lucruri bune la noi, cred că progresăm de la o săptămâna la alta. Soarta noastră se va decide în partidele cu Gaz Metan, Dinamo și Mioveni. Nu abandonăm lupta!

- Constantin Giurescu, antrenor Clinceni

Doar Gaz Metan e condamnată 

Dinamo și Clinceni vor lupta pentru ultima poziție de baraj, în condițiile în care o retrogradată e știută deja. Gaz Metan mai are un singur punct după ce a fost depunctată de comisii din cauza datoriilor înregistrate către foști antrenori și către foști jucători.

Medieșenii vor mai fi depunctați și e posibil ca ei să nici nu termine sezonul. Regulamentul prevede ca un club să fie scos din competiție dacă nu achită în termen de 90 de zile datoria din care a rezultat prima depunctare.

Pe 11 februarie, Gaz Metan a pierdut primele două puncte la "„masa verde”, din pricina unei datorii de 110.000 de euro pe care o înregistra față de Ronaldo Deaconu. Pe 11 mai, ardelenii ar trebui să dispară din campionat. Play-out-ul va fi încheiat pe 20 mai, așa că ei nu ar mai apuca să dispute toate partidele din program.

CFR și-a rezolvat problemele

În pericol în procesul de licențiere se afla și CFR Cluj, dar campioana a scăpat de problemele pe care le avea. Vișiniii au obținut un credit pe care l-au garantat cu tranșa de drepturi TV din iulie și au putut astfel să plătească datoriile pe care le aveau la 31 decembrie 2021.

CFR va juca în continuare sub amenințarea contabilității care înregistrează pierderi mari și datorii imense. Pentru a rămâne într-un relativ echilibru, campioana trebuie să-și păstreze trofeul și să se califice din nou în grupele unei competiții europene.

Patronul Varga speră ca echipa lui să ajungă chiar în grupele Champions League și să-și acopere astfel toate investițiile pe care le-a realizat de când a preluat controlul clubului.

U Cluj, Hermannstadt, Chiajna

A opta clasată în play-out va juca în baraj împotriva formației de pe locul al treilea din „B”, iar a șaptea o va întâlni pe a patra din eșalonul secund. Așa cum arată clasamentele acum, duelurile ar fi Dinamo-Chiajna și Hermannstadt-Mioveni, în duble manșe. 

Concordia e pe locul al 5-lea, însă CSA Steaua, aflată deasupra ei, nu are dreptul să promoveze. Pe loc de baraj ar mai putea să pice U Cluj, care deține acum numai un punct peste Hermannstadt. 

Liderul Petrolul va fi greu de dat la o parte, din moment ce promovează direct primele două, iar „lupii galbeni” au 8 puncte mai mult decât are a treia clasată.

VIDEO Dusan Uhrin Jr: „De fiecare dată când revin la Dinamo există probleme”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV „M-am rupt de Dinamo!” » Confesiunea brutală a lui Dumitru Moraru: „Galeria conduce, schimbă antrenorii. Nu credeam că se va ajunge aici” + cum a ironizat ultima gafă

Dinamo a pierdut un proces de 130.000 de euro la TAS » Fotbalistul a acuzat că i-a fost falsificată semnătura

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dvd1
dvd1  •  15 Martie 2022, 16:06

Dinamo e retrogradata direct. Nu cistiga nici un punct pina la sfirsitul campionatului. Clinceni o sa termine multe puncte peste Dinamo. Dinamo nici in C nu face fata. S-a terminat. O sa fie toti bucurosi ca dispare Dinamo. O sa joace Clinceni in Europa in Champions League si o sa-i bata pe toti. E mare echipa

5166561100075650
Alexandrescu Mario  •  15 Martie 2022, 11:57

Depunctarea "ajuta" fotbalisti neplatiti sa nu isi mai primeasca bani in veci, este cea mai mare greseala facuta de FRF. O echipa depunctata in timpul campionatului retrogradeaza sigur si se desfiinteaza. Cel mai bun model ar fi sa fie lasata cu punctele care le are ca sa poata sa isi continue activitatea sportiva, cu interdictii la transferuri sau cu aprobarea transferurilor doar cu garantii bancare solide si corecte. Iar depunctarea sa fie ca in Anglia, de la inceputul sezonului viitor. Asa cum este acum la Gaz Metan echipa va retrograda si se va desfiinta iar jucatorii vor ramane cu bani de primit dar va fi pe principiul " am sa iti dau dar nu am sa iti dau" pe cand daca nu ar fi fost depunctata, ar fi putut continua si ar mai fi existat sansa de 50% sa plateasca datoriile, asa datoriile sunt deja istorie. Au mai fost exemple FC Caransebes, Metalul Resita etc depunctate, retrogradate si pe urma desfiintate!!!!

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  15 Martie 2022, 11:41

Comisiile vor depuncta atatea echipe cate trebuie,doar sa-si salveze echipa preferata de la baraj! Dinamo a fist,este si va fi tinuta in brate de comisii,atata timo cat va exista fotbal in Romania! Toata lumea ar trebui sa fie constienta ca in liga 1,doar o echipa nu are dreptul de a retrograda,Dinamo.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează