FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

E clar: Steaua nu poate promova in Liga 1! Federația a intervenit azi

FOTO: facebook.com/CSASteaua
FOTO: facebook.com/CSASteaua

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 19:29 / Actualizat luni, 14 martie 2022 20:31

CSA Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii 2, dar nu poate promova în Liga 1. FRF a făcut azi un anunț clar.

Deși fanii roș-albaștrilor sperau ca CSA Steaua să poată juca în sezonul viitor în Liga 1, FRF a precizat că nu există această posibilitate.

Programul complet din play-off-ul și play-out-ul din Liga 2 » Petrolul - U Cluj, duel de foc în prima rundă!
PLAY-OFF/OUT
Programul complet din play-off-ul și play-out-ul din Liga 2 » Petrolul - U Cluj, duel de foc în prima rundă!

FRF a decis: CSA Steaua nu poate promova în Liga 1

Steaua aparține de Ministerul Apărării Naționale, iar Legea Sportului precizează că un club de drept public nu poate juca într-o competiție profesionistă, așa cum e Liga 1, competiție organizată de LPF.

Într-un comunicat emis către Playsport, FRF anunță că CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, chiar dacă la finalul acestui sezon și-ar câștiga acest drept pe teren.

Cu privire la statutul clubului CSA Steaua București în cadrul Play-off-ului Ligii 2, acesta este identic cu al oricărui alt club ce a obținut meritul sportiv pentru a juca în Play-off-ul Ligii 2. 

Desi nu ați specificat la ce vă referiți atunci când vorbiți despre „statutul clubului” CSA, presupunem că are legătură cu drepturile, obligațiile și orice alte reguli privind participarea clubului respectiv în Play-off-ul Ligii 2. Prin urmare, dorim să subliniem că toate cluburile participante în Play-off-ul Ligii 2 beneficiază de același tratament, având aceleași drepturi și obligații în cadrul Play-off-ului.

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabilește printre altele: „În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”

– Comunicat FRF

CSA Steaua a încercat să modifice Legea Sportului

Așa cum GSP.ro anunța în ianuarie, CSA Steaua încearcă să modifice Legea Sportului, pentru a putea să aibă drept de promovare.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt forurile care sunt în măsură să clarifice situația echipei de fotbal Steaua București, în cazul în care, la finalul sezonului competițional 2021-2022 a Ligii a 2-a, se va clasa pe una dintre pozițiile care va asigura promovarea directă sau accesul în play-off-ul pentru accederea în Liga 1;

 Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a întreprins acțiuni legale către Ministerul Sportului, pentru a modifica și completa „Legea educației fizice și a sportului”, mai concret modificarea articolului 31 din lege. Mai mult, îi asigurăm pe toți susținătorii culorilor roș-albastre, că la nivelul clubului nostru se fac toate demersurile pentru ca Steaua București să revină pe prima scenă a fotbalului românesc 

– Comunicat CSA Steaua

Dezbaterea zilei » Cluburile finanțate de stat, cum e și cazul CSA Steaua, ar trebui lăsate să joace în Liga 1?

Citește și: 

Dani Coman a dezvăluit motivul pentru care a refuzat-o pe CFR Cluj: „Îmi era rușine”

Unul dintre cei mai longevivi antrenori din România a plecat după 4 ani » A ratat obiectivul „la mustaţă”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (73)
leu.mr
leu.mr  •  15 Martie 2022, 10:13

Bine, de ce este lasata sa participe in play-off ? Trebuia admisa acolo urmatoarea clasata, nu ?

catalynn
catalynn  •  15 Martie 2022, 09:57
Postat de pedro_nr1 pe 14 Martie 2022, 23:09

nu vor fi lasati sa promoveze 100% ( legal nu se incadreaza la promovare ) ! Cine pune pariu cu mine pe 100.000 euro ??? hai sa vedem astia care cred ca cunosc legile ?

Bă, odată ca tu nu ai avut 100 de mii de lei, nu de euro, la un loc in viața ta, însă lasand asta io pun pariu cu tine pe o suma care ti-o permiți, 100 de lei sa zicem, ca nu poți cita articolul unde “ scrie clar in lege ca in forma actuala Steaua asta nu poate si nu are drept de promovare”. Nebraska, nu-i prost, spre deosebire de tine și-a lăsat o portița, el știe ca FRF a mai emis astfel de “comunicate” in ultimile 12 luni, doar, doar doar, clubul Steaua renunță sau măcar ii demoralizează pe jucatori. Uite ca in ciuda ăstora, ba chiar și in ciuda propriei conduceri care a folosit aceasta scuza pt a nu face transferuri băieții ne-au făcut o supriza deosebita! Cum spune și Nebraska, sa ne clasam noi la final pe o poziție promovabilă, cu sau fără baraj, și discutam atunci! Șanse io zic ca avem, însă la ce arbitraje a avut Chiajna in ultimile 2 meciuri nu pot băga mâna in foc pt nimic. Însă alea au fost nimic pe lângă ce am văzut ieri la meciul FC fcsb, deci băieții lu’ Burleanu și Vassaras pot mai mult! :-)))

ticlazau
ticlazau  •  15 Martie 2022, 09:49

Care este articolul care zice chestia asta? Cineva sa treaca articolul. Legea sportului se refera la toate sporturile din Romania nu doar la fotbal. Liga 2 de fotbal este liga profesionista sau amatoare? Daca este profesionista de ce poate Steaua sa joace in liga 2 si nu poate juca in liga 1? Care este diferenta dintre liga 1 si liga 2? Ligile 1 de handbal masculin si feminin sunt ligi profesioniste sau amatoare? Daca sunt ligi profesioniste de ce CS Dinamo, CS Rapid si CSM Bucuresti pot juca?

Vezi toate comentariile (73)
Comentează
Close