FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. VIDEO Amintirile spectaculoase ale unui fost ministru: „După victoriile cu Steaua, o luam pe bulevard, spre Ghencea”

Sursă foto: Cezar Gologan - Photography
Sursă foto: Cezar Gologan - Photography

Articol de - Publicat sambata, 22 august 2020 13:15 / Actualizat sambata, 22 august 2020 13:15

DINAMO. Fostul ministru Andrei Gerea (51 de ani), recunoscut drept un mare dinamovist, a fost invitat la GSP Live, unde a vorbit despre venirea investitorilor spanioli în „Ștefan cel Mare”, dar și despre celelalte probleme cu care „câinii” se confruntă. 

Gerea, unul dintre membrii «DDB Elite», a rememorat modul în care a debutat pasiunea sa pentru Dinamo, făcând o incursiune în perioada adolescenței sale, în care practica polo la CS Dinamo. „Parcul Sportiv Dinamo este maidanul meu”, a mărturisit acesta. 

„Am făcut polo la Dinamo. În 1976, aveam deja carnețelul «tânărul dinamovist». Plăteam cotizație. Am crescut acolo. Că a fost vară, că a fost iarnă, jucam o miuță, un fotbal. Parcul Sportiv Dinamo este maidanul meu. Săream gardul la Tribuna I, acolo am crescut. A fost o chestie naturală, m-am născut dinamovist, n-aveam cum să fiu altfel. 

Când am terminat junioratul, m-am îndreptat spre facultate. Polo este un sport dificil, care necesită pregătire. Nu poți să joci la un nivel bun dacă te antrenezi din când în când. M-am dus spre facultate și asta a fost. Am și două medalii obținute ca junior, sunt neprețuite pentru mine”, a mărturisit Gerea. 

„După victoriile cu Steaua, o luam pe bulevard, spre Ghencea”

Actualul deputat și-a adus aminte și de atmosfera trăită la marile meciuri din anii '80, de la duelurile cu marea rivală Steaua și până la celebra victorie reușită în fața lui Inter în 1981. 

„Scriam texte pentru galerie la adunările suporterilor. După fiecare victorie importantă împotriva Stelei, o luam pe bulevard, spre Ghencea, mergeam și cântam. Era deosebit, ne simțeam foarte puternici, chiar dacă eram un puști. 

Mi-au rămas în minte prelungirile meciului cu Inter Milano (n.r - partidă jucată în Cupa UEFA în 1981). Oamenii au venit buluc pe stadion când și-au dat seama că nu se vor mai transmite prelugirile, fanii erau prin plopi, atârnați peste tot. A fost ceva...mi se furnică pielea și acum când mă gândesc”, a rememorat Andrei Gerea, la GSP Live. 

Cine este Andrei Gerea

Andrei Dominic Gerea, fost ministru al Economiei din partea PNL în Cabinetul Ponta II și fost ministru al Energiei din partea ALDE în Cabinetul Ponta IV, e recunoscut drept un mare fan al „câinilor”. Acesta face parte din programul socios „DDB”, fiind membru de Elită, statut care presupune cotizarea cu 1.948 euro anual.

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Cosmin Contra, chemat de urgență la Dinamo: „Să-l aducă mai repede! Își dorește 3 lucruri esențiale”

Janusz Gol, „câine” roșu și rău » Noul jucător al lui Dinamo, plecat pe ușa din dos de la ultima echipă

EXCLUSIV Acuze extrem de grave! Ies la iveală noi detalii despre haosul de la Dinamo: „Se fura și hârtia igienică de la Săftica, iar jucătorii cotizau să joace”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
156957794959669
Vili Georgescu  •  24 August 2020, 15:37
Postat de antisistem2 pe 22 August 2020, 20:00

***

Cred că a sărbătorit blatul din Ghencea din 2007 de Paște, maaamă mamă ce genocid a fost atunci printre miei, mergeau pe stradă cu pernele pe față să nu-i recunoască lumea de rușine.

rocky2
rocky2  •  23 August 2020, 00:46
Postat de gladiator pe 22 August 2020, 15:54

Spiritul poporului dinamovist! Ca sa-l intelegi trebuie ***! Ca sa-l simti trebuie sa devii cetatean dinamovist!... Cine nu poate ramane gigist....

Gigistii sunt provinciali!

creeperno
creeperno  •  22 August 2020, 22:42

Sa te mai aud ca denigrezi spaniolii dupa ziua de luni

Vezi toate comentariile (7)
Comentează