FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Janusz Gol, „câine” roșu și rău » Noul jucător al lui Dinamo, plecat pe ușa din dos de la ultima echipă

Gol (alb) a mai evoluat pentru Belchatow, Legia Varșovia, Amkar Perm și KS Cracovia
Gol (alb) a mai evoluat pentru Belchatow, Legia Varșovia, Amkar Perm și KS Cracovia

Articol de - Publicat sambata, 22 august 2020 10:48 / Actualizat sambata, 22 august 2020 17:37

Janusz Gol (34 de ani) s-a înțeles ieri cu Dinamo în privința unui angajament pe un sezon, ce intră în vigoare după testele medicale de luni. Gazeta prezintă portretul unui fotbalist talentat, care a ajuns în România fiindcă s-a certat cu foștii șefi.

Faceți abstracție de vârstă, recomandă însuși Sergiu Hanca, fostul său coechipier de la Cracovia, este un fotbalist cu pedigree, talentat, cu personalitate, despre care polonezii spuneau că are cel mai mare salariu din lot, care a plecat de la gruparea căreia i-a fost căpitan fiindcă s-a certat cu antrenorul și cu conducerea. Acesta este pe scurt tabloul mijlocașului Janusz Gol, 34 de ani, care ieri a ajuns la un acord cu Dinamo pentru un sezon, dar se așteaptă testele medicale ca angajamentul să devină valabil.

S-au luat de la bani!

Fostul internațional polonez a fost căpitanul Cracoviei până la pandemie. Situația a degenerat în momentul în care managementul clubului le-a propus jucătorilor diminuarea contractului cu 50 la sută. Janusz a respins categoric ideea. Toți ceilalți au fost de acord, Gol a refuzat, intrând astfel pe lista neagră a antrenorului Michał Probierz și a oficialilor. 

A pierdut banderola, a mai jucat doar trei meciuri după pandemie, doar într-unul integralist, n-a mai apărut deloc în lot în ultimele 8 etape. A ratat și finala Cupei Poloniei, pe care Hanca și compania au cucerit-o luna trecută.

Și-a reziliat acordul cu Cracovia și-a devenit liber. Neoficial, Gol avea cel mai mare salariu din echipă, aproximativ 22.000 de euro pe lună. Logic, având în vedere că mass-media din Polonia l-a premiat ca fiind cel mai bun fotbalist din Ekstraklasa în 2019!

Și la Dinamo va avea un salariu consistent. Surse autorizate susțin că Janusz va câștiga chiar mai bine decât Diego Fabbrini, remunerat cu 14.000 de euro lunar. Gol va încasa câte 15.000 de euro pentru fiecare lună petrecută în Ștefan cel Mare.

325.000 euroeste cota polonezului pe transfermarkt

31 de meciuria strâns în ediția recent încheiată în Polonia, marcând un gol și oferind 2 assist-uri

8 selecțiiare Gol la prima reprezentativă a țării sale

Janusz Gol a nimerit „bine”

Gol s-a certat cu șefii Cracoviei din motive financiare, fiindcă nu a fost de acord cu anexa la contract pentru a se reduce la jumătate. În starea de urgență, dinamoviștii au primit notificare pe mail, nici măcar n-au fost anunțați de către oficiali, că au salariile suspendate, primind doar ajutorul de la stat, de câteva mii de lei. Roș-albii n-au mai primit salariile la timp cel puțin de un an, în prezent au două salarii și jumătate restanță! 

Șefii dinamoviști nu le comunică niciodată exact când vor încasa banii, de aceea, într-o sâmbătă, fotbaliștii au făcut grevă și au refuzat să joace un amical la Voluntari. În plus, sunt mulți foști fotbaliști ai clubului care au reclamat la comisie neplata datoriilor.

Dinamo - Hermannstadt, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Dinamo:

Cosmin Contra, chemat de urgență la Dinamo: „Să-l aducă mai repede! Își dorește 3 lucruri esențiale”

Dinamo, lovită din toate părțile! Săftica e în pericol » Sumele pe care „câinii” trebuie să le achite

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
blackknight
blackknight  •  23 August 2020, 22:03

vai ce om rau... nu a vrut sa primeasca mai putini bani! pentru ca toti de aici lucram din pasiiune, nici nu vrem sa fim platiti de fapt!

adyqip
adyqip  •  23 August 2020, 11:44

plecat pe usa din dos ... :) ... pai daca are omu' casa cu doua intrari (fata/spate) a iesit pe aia ca acolo avea parcata masina :)) doamne ce articole scrieti, hal de jurnalisti :(

creeperno
creeperno  •  22 August 2020, 22:41

Daca joaca fotbal, caracterul il trecem cu vederea

Vezi toate comentariile (4)
Comentează