FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum s-au numit antrenori la Dinamo: conduceri vizibile vs. conduceri invizibile » Uhrin jr, angajat purtătorul de cuvânt al DDB

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 04 iunie 2022 07:04 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 09:13

Dinamo a retrogradat la capătul unui sezon în care a avut multe conduceri vizibile și invizibile. Pe Dusan Uhrin jr l-a angajat purtătorul de cuvânt al DDB, Daniel Șendre. Pe Rednic îl adusese Badea, pe Stoican îl pusese Mureșan.

Dinamo a retrogradat după ce nu a fost în stare să câștige vreun meci dintre cele două din barajul cu U Cluj, însă fotbaliștii care au picat lamentabil au primit imediat oferte din România și din străinătate. 

Cum au ajuns „câinii” să piardă încontinuu și să coboare în „B”, din moment ce jucătorii lor încă mai sunt considerați buni în piață?

Noi detalii de la întâlnirea DDB - Zăvăleanu » Ce datorii urgente există, pe ce stadion ar putea evolua echipa + „Avem discuții cu un investitor străin și 2 dinamoviști potenți”
DINAMO
Noi detalii de la întâlnirea DDB - Zăvăleanu » Ce datorii urgente există, pe ce stadion ar putea evolua echipa + „Avem discuții cu un investitor străin și 2 dinamoviști potenți”

Și oamenii din afară angajau antrenori la Dinamo

Mai nimic din ceea ce se vedea la Dinamo n-a fost așa cum părea. 

Conducerea din acte, Zăvăleanu, Mureșan și Răducioiu, avea o influență mai mică decât aveau persoane din afara clubului.

Pe Uhrin, pe care îl contestă acum în public și jucătorii, și Zăvăleanu, l-a ales Daniel Șendre, ofițerul de presă al proiectului „Doar Dinamo București”.

Fost jurnalist, Șendre a insistat pentru demiterea lui Stoican și pentru înlocuirea lui cu Uhrin

Când au aflat despre intenție, fotbaliștii au cerut să aibă o discuție cu Iuliu Mureșan. I-au explicat administratorului că ar fi o greșeală să-l debarce pe Flavius: „A reușit să ne unească, e o atmosferă bună. Dacă pleacă acum, vor plânge după el până și angajații de la Săftica! 

Cum s-au numit antrenori la Dinamo: conduceri vizibile vs. conduceri invizibile » Uhrin jr, angajat purtătorul de cuvânt al DDB
Alegerea lui Șendre s-a dovedit greșită // FOTO Facebook

Uhrin nu are ce să aducă în plus! În sezonul trecut nu a salvat el echipa, am jucat ceea ce am știut noi, jucătorii, că Dușan n-a făcut nimic deosebit nici în antrenamente, nici în meciuri!”. 

Dezvăluiri din interiorul lui Dinamo: „Indisciplină, decizii ciudate”

Mureșan a ajuns la concluzia că soluția potrivită era păstrarea lui Stoican. „M-ați convins, aveți dreptate, rămâne Flavius”, le-a transmis fotbaliștilor. 

„Șendre a insistat în următoarele două ore să fie readus Uhrin și Mureșan a cedat, l-a acceptat pe ceh”, povestesc surse din club.  

Pentru că nu avea încredere în Dusan, Mureșan avea să-l abandoneze complet, nu l-a ajutat cu nimic, l-a lăsat singur cu lotul. 

Zăvăleanu nu-l dorise nici el pe Uhrin și s-a comportat la fel, mai mult l-a încurcat. Înaintea barajului pentru salvare, administratorul judiciar i-a anunțat pe jucători că nu vor mai fi plătiți până în vară, „când v-ați putea recupera salariile restante dacă rămânem în prima ligă”. 

Discursul lui a deteriorat și mai tare atmosfera care era deja foarte proastă. Fotbaliștii nu erau mulțumiți de colaborarea cu Dușan și îi contestau deciziile. 

„A fost indisciplină totală, Jovanovic se antrena doar când avea el chef, pe Patriche l-a scos o dată din lot cu o zi înaintea unui meci fără să-i dea vreo explicație”, povestesc surse din echipă. 

Teoretic, conducătorii, antrenorul și jucătorii aveau un obiectiv comun, să păstreze echipa în prima ligă. În realitate, ei lucrau zilnic unii împotriva altora. 

Mesaj pentru jucătorii lui Dinamo: „Renunțați la banii pentru iunie!”

Trei dintre jucătorii care pleacă de la Dinamo au primit într-una dintre zilele trecute o propunere disperată. Azankpo, Aloe și Pierret au contracte valabile până la 30 iunie. 

Zăvăleanu le-a propus să semneze rezilierea cu data de 30 mai și să renunțe astfel la banii care li s-ar cuveni pentru iunie. Iar salariile din aprilie și din mai, restante, să fie amânate pentru ianuarie sau pentru februarie anul viitor. 

Clubul ar economisi 30.000 de euro și ar amâna până la anul achitarea a 60.000 de euro. Zăvăleanu încearcă să câștige un timp pentru ca echipa să se poată descurca în liga a doua până la sfârșitul acestui an.  

La Dinamo, fiecare cu antrenorul lui

Liderii programului DDB îl aduseseră pe Dario Bonetti, pe care au încetat să-l mai susțină puternic atunci când rezultatele au fost foarte slabe, inclusiv un eșec cu 0-6 cu FCSB. 

Nicolae Badea l-a impus pe Mircea Rednic ca „principal” în locul italianului. Badea nu făcea parte din conducerea clubului și insista în declarațiile publice că el era doar un suporter, dar influența multe decizii importante.

Iuliu Mureșan l-a demis apoi pe Rednic și l-a instalat imediat pe Stoican. Pe care Șendre, ofițerul de presă al DDB, l-a schimbat cu Uhrin. 

Rezultatele nu au fost nici măcar un pic mai bune în vreun moment, nicio schimbare nu a ameliorat situația, dimpotrivă, a stricat și mai tare atmosfera și parcursul din campionat. 

VIDEO Novak Martinovic plânge după retrogradarea lui Dinamo: „Mare păcat! E pierdere și pentru campionat”

Citește și:

Încă un jucător îl „mitraliază” pe Uhrin, după ce Dinamo a retrogradat: „A avut clinciuri cu toți!”

Atac la Uhrin, după retrogradarea lui Dinamo: „Cea mai mare greșeală a fost aducerea unui antrenor adormit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
trink
trink  •  04 Iunie 2022, 15:46

eu nu cred ca a vrut cineva salvarea ! banii nu cresc in copaci prin urmare daca nu cadeau anu asta anu viitor ajungeau precum gazul sau academica! ala de a luat actiunile de la cortazero de ce nu aduce bani in club?! ce mare actionar esti daca nu investesti? asteapta si el ma mana intinsa>! cat mai e cotata o actiune la dinamo?! intreb pentru un prieten! vrea sa cumpere!

tinn_2
tinn_2  •  04 Iunie 2022, 14:55
Postat de maccarone707 pe 04 Iunie 2022, 10:37

falimentul si desfiintarea sunt foarte aproape si de consonarii din Berceni, gigist prost

No ia zi cum ai ajuns la concluzia asta, să te lăudăm ce "deștept" ești, băi minte de furnică

johnwayne
johnwayne  •  04 Iunie 2022, 13:36
Postat de maccarone707 pe 04 Iunie 2022, 10:37

falimentul si desfiintarea sunt foarte aproape si de consonarii din Berceni, gigist prost

atata timp cat falimentul nu numai ca nu este aproape de Steaua din liga 1,dar Steaua a facut si un profit urias sezonul trecut,fiind singura din liga 1 cu profit,eu spun ca este bine. ceilalti,pot sa se tot desfiinteze,atata timp cat Steaua joaca din 1947 in liga 1 si pana la sfarsitul lumii,chiar nu mai conteaza nimic.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează