FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Lovitură grea pentru Dinamo! Banca închide toate conturile societății lui Pablo Cortacero

Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo
Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 ianuarie 2021 12:27 / Actualizat sambata, 23 ianuarie 2021 12:40

Pablo Cortacero, acționarul majoritar al lui Dinamo, a primit o lovitură greu de digerat. Banca la care societatea condusă de spaniol avea mai multe conturi deschise a anunțat închiderea acestora.

În termen de 30 de zile, conturile pe care Dinamo le deține la First Bank prin societatea Lotus, preluată de Pablo Cortacero vara trecută, vor fi închise. Aceasta este somația primită de Dinamo din partea First Bank, care a anunțat clubul din „Ștefan cel Mare” care sunt obligațiile sale în perioada următoare: de a retrage banii rămași în conturi sau de a acoperi datoriile existente.

Prin prezenta vă înștiințăm despre faptul că First Bank S.A., în conformitate cu prevederile Condițiilor Generale de Afaceri ale Băncii, a decis încetarea relației contractuale cu dvs. și, în consecință, închiderea tuturor conturilor, cardurilor și încetarea furnizării tuturor serviciilor bancare de care beneficiați în prezent de la bancă, în termen de 30 de zile de la data prezentei notificări - parte a notificării trimisă de First Bank către Dinamo

Motivul pentru închiderea conturilor lui Dinamo

Potrivit ProSport, motivul pentru care First Bank a decis închiderea conturilor este evitarea unui eventual litigiu cu privire la dreptul de semnătură al celor care au scos bani din bancă în numele clubului. La Dinamo au existat și continuă să existe dispute în acest sens. 

Fanii-acționari din DDB au contestat dreptul de semnătură al președintelui executiv Dorin Șerdean, care între timp a fost demis, printr-un act parafat de Constantin Eftimescu, președintele Consiliului de Administrație de la Dinamo.

Totuși, Pablo Cortacero nu este de acord și cere anularea mai multor decizii luate la Dinamo în ultima vreme. Printre altele, ibericul dorește ca Dorin Șerdean să fie reconfirmat ca președinte executiv al lui Dinamo și să fie reprezentantul societății în relația cu orice bancă, inclusiv First Bank.

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo:

  • Cortacero/Lotus-coafor/Benel International - 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo ("Dinamo Badea") - 7,031%,
  • Cornel Dinu - 0,013%

VIDEO. Se întorc Nicolae Badea și Cristi Borcea la Dinamo? Victor Becali: „Eu asta știu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, obligată să achite o nouă sumă uriașă » A rămas perplex când a văzut ce bani îi oferă Pablo Cortacero

Un fost jucător care are de primit bani de la Dinamo s-a retras din activitate: „Nu vreau să merg la comisii, tot mai sper că sunt corecți”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (23)
elgabri
elgabri  •  24 Ianuarie 2021, 00:10

Imprumutam valiza de la Nea Gigi si facem platile din valiza

creeperno999
creeperno999  •  23 Ianuarie 2021, 22:38

Tot ce-a gandit negoita a fost sa scape cat mai rapid de club. Ar fi dat clubul spaniolilor lui andone daca nu-l oprea programul ddb

gabir
gabir  •  23 Ianuarie 2021, 22:11

Spaniolii nu au niciun euro. E evident. Dar și-au dat salarii. Și 6 luni x 30.000 euro sunt bani frumoși pentru niște pârliți! Nu știu dacă in prezent staful lor mai încasează ceva? Eu cred ca asta a fost calculul lor de la început. Sa încaseze cât ei cât mai multe salarii. Jucătorii sau angajații din club pur și simplu nu-i interesează! Dacă Dinamo intra in faliment nu contează. Probabil ca acum au și ei o problema cu cămătarii de la care au împrumutat cei 500.000 euro. Cred ca sunt disperați sa-i recupereze din drepturile TV!! Oamenii sunt niște escroci mărunți! Ce nu înțeleg, la ce s-a gândit Negoita când a vândut la spanioli? Cred ca la nimic...doar a vrut sa scape de probleme. Oricum toată stima pentru suporterii de Dinamo!!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează