FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bienvenido a Rumania, Pablo! » Cortacero are parte de o primire ostilă la Dinamo: „Dubios și degradant”

Pablo Cortacero, noul finanțator de la Dinamo
Pablo Cortacero, noul finanțator de la Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2020 19:27 / Actualizat marti, 18 august 2020 09:38

Tot mai multe voci, de la foste glorii la suporteri, dezavuează mișcările făcute de Pablo Cortacero și echipa sa de spanioli imediat după ce-au preluat Dinamo.

Pablo Cortacero o să aibă viață grea la Dinamo! „Să fii patron la „câini” este cea mai grea meserie din fotbalul românesc", s-a văitat Ionuț Negoiță în momentul despărțirii de gruparea din Ștefan cel Mare. Spaniolul a părăsit vineri România, urmând a se întoarce la finele săptămânii înapoi la clubul pe care tocmai l-a achiziționat. 

Cu bani, pentru plata a diverse datorii, cu jucători, pentru a întări echipa. Până atunci, ibericul a făcut câteva mișcări, unele stângace, care i-au atras deja bile negre din partea dinamoviștilor.

„Dubios”, crede Ionuț Lupescu

Mazilirea lui Ionel Dănciulescu și, mai ales, evitarea unui dialog cu fanii-acționari ai programului socios DDB au adus nemulțumire în rândul suporterilor care au ținut Dinamo în viață în 2020. Aceasta după ce Cortacero a plecat fără a-i întâlni pe jucători, fără a-i anunța pe aceștia când le va achita salariile restante, fără a avea un discurs prin care să-și anunțe clar intențiile. 

După ce-a citit opiniile de pe GSP.RO ale lui Cornel Dinu, Ionuț Lupescu, fosta glorie a roș-albilor, om important la UEFA, a avut un discurs dur la adresa spaniolilor la emisiunea „Digi Matinal”. 

„Sincer să fiu, impresia este puțin negativă. Mă așteptam la transparență. Sunt niște lucruri puțin dubioase. Pe timpul pandemiei, cineva a dat niște bani clubului, fără să cunoască absolut nimic. E ciudat! Poate s-au înțeles cu ceva timp înainte. Am întrebat și eu. Nu sunt la un nivel așa înalt, dar mai cunosc și eu oameni de fotbal în Spania. Am întrebat și eu de această persoană. Oamenii mi-au spus că nu-l cunosc, nu știu cine este”, a comentat „Kaiserul”.

Dinamo + 5.375 de firme la aceeași adresă

Lupescu, om cu conexiuni multiple la nivel global, a mai punctat un detaliu. „Dacă ești de bună-credință și transparent, nu ascunzi nimic! Era frumos ca domnul Negoiță și spaniolul să fi apărut împreună într-o conferință și să se prezinte. Așa mi se pare normal. Am văzut că Ministerul de Interne și CNI vor să construiască un nou stadion pentru Dinamo. Dar cum va lucra MAI cu un offshore?”, a reacționat el. 

Conform informațiilor oficiale despre compania Benel International SA, cea care deține acum pachetul majoritar la club, aceasta are sediul în districtul financiar din Luxemburg, pe Boulevard Royal 22. La aceeași adresă mai sunt înregistrate alte 5.375 de firme! Pe lângă Spania, țara de origine a lui Cortacero, compania mai derulează afaceri și în Panama, cunoscută drept un paradis fiscal.

Mi-aș fi dorit să văd și eu cine este președintele, care este schema, organigrama, să văd ce vor să facă. Sunt puțin deranjat de faptul că semnezi, ai plecat și nu te prezinți. Nu știu cine sunt, citesc prin ziare că e un director sportiv. Nu știu cine, nu-i cunosc - Ionuț Lupescu

Cine vine acum la Dinamo aruncă dintr-un foc 4-5 milioane de euro pe fereastră. Să-i vedem pe spanioli ce pot, fiindcă eu cred că au mai puțini bani decât Negoiță. Oricum, fără fani nu vor face nimic, așa că mare grijă! Dănciulescu trebuia să rămână, dar așa e, cine plătește comandă muzica - Cristi Borcea

5 idei de la Cornel Dinu despre Cortacero et Co:

  1. „Momentan, cea mai mare reușită a lui Dinamo este că a scăpat de Nevoiță! Marele câștig. Hoțul ăsta a avut curajul să atace legendele lui Dinamo. El nu avea voie să rostească numele lor, mai ales după ce a căpușat clubul. Negoiță și ai lui - o haită de lăcuste devastatoare pentru club”
  2. „Am rezerve în privința noilor patroni. Am fost ca un copil pentru Sandu Vogel, care a inventat Dinamo, și-am făcut cel puțin 10-12 ani turneele de vară alături de el, întâlnind toate echipele mari ale Spaniei din anii '70. Eu l-am cunoscut pe Bernabeu drept conducător, pe Puskas, Munoz și pe Kubala ca antrenori, am jucat contra lui Santillana, Del Bosque, Pirri, Villar mi-a fost prieten bun... Am fost amic cu Miljanici și cu echipa sa, cu nemții Netzer și Breitner, am avut mulți prieteni ziariști și oameni de afaceri de acolo, am citit Marca zi de zi timp de zeci de ani. Ce hohot de râs al istoriei ca Dinamo să fie prima echipă românească preluată de străini, Dinamo cu nume străin înființată în cartierul naționalist creștin al Oborului”
  3. „Să mă gândesc acum la Cortacero, la Rufo, la filiera ardeleană de mari dinamoviști Țălnar și Șerdean, filiera combinatorie din Neagra Iulia - când o să vorbesc și de ea, să vă țineți de ziduri! - e mult prea degradant pentru mine!”
  4. „Am jucat cu Real Madrid, sunt un mare admirator al acestui club măreț, așteptam altceva de la niște oameni de fotbal spanioli. Așteptam normalitate. Adică tranzacția să fie explicită, în fața presei. Așa s-a întâmplat la Manchester City, la PSG, la Milan, când au venit unii din afară și-au preluat un club din altă țară”
  5. „Eu înțeleg că Negoiță și-a bătut joc în ultimul hal de suporteri, de DDB, ca un derbedeu, voiam altceva de la noul patronat. Ca să ajungi acum la filiera ardeleană lângă noii spanioli mi se pare o decadență fără margini. De la Bernabeu să ajung la Rufo... Cu tot respectul, îmi păstrez lacrimile pentru mine!”

Mai multe știri despre Dinamo:

Surpriză de zile mari la Dinamo! Șefii spanioli le-au prelungit contractele lui Gigi Mulțescu și Cornel Țălnar

Cornel Dinu nu a iertat pe nimeni după ce Dinamo a fost preluată de spanioli: „Ce hohot de râs al istoriei! O decadență fără margini” + „«Nevoiță», hoț și derbedeu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
randoomjkl
randoomjkl  •  16 August 2020, 22:59
Postat de Ioan Stiopei pe 16 August 2020, 22:18

Legendele astea dinamoviste au ridicat in slavi pe Negoita, Negoita care a lasat clubul pe butuci. Acum se trezesc sa comenteze inainte de a lasa macar 2-3 saptamani sa treaca sa vedem ce se intampla. Tipic romanesc, Lupescu nu a inteles nimic, nu l-am auzit sa spuna nimic de cei care au condus pana acum. El este clarvazator.

pai a trecut o spatmana si saptamna viitoare incepe campionatul,deci este cam clara treaba. ce sa mai astepti?

stfb
stfb  •  16 August 2020, 22:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno
creeperno  •  16 August 2020, 22:32

Lasati spaniolii sa-si faca treaba!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează