FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Feblețea lui Contra are șanse mari să fie titular cu Botoșani: „E copia lui Budescu!"

Cătălin Măgureanu, 20 de ani, este un tânăr de mare viitor al lui Dinamo București. Pe lângă suita de spanioli aduși în acest mercato, Cosmin Contra a ținut neapărat să-i ofere garanții fotbalistului că este în planurile sale de viitor.
Cătălin Măgureanu, 20 de ani, este un tânăr de mare viitor al lui Dinamo București. Pe lângă suita de spanioli aduși în acest mercato, Cosmin Contra a ținut neapărat să-i ofere garanții fotbalistului că este în planurile sale de viitor.

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 13:31 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 14:12

Cătălin Măgureanu, 20 de ani, este un tânăr de mare viitor al lui Dinamo București. Pe lângă suita de spanioli aduși în acest mercato, Cosmin Contra a ținut neapărat să-i ofere garanții fotbalistului că este în planurile sale de viitor.

Astfel, Rufo Collado, directorul sportiv al roș-albilor, s-a deplasat special la Săftica, ieri, pentru a semna prelungirea angajamentului mijlocașului central pe încă 4 ani. Măgureanu are șanse uriașe să fie în primul 11 diseară, cu Botoșaniul, prima sa partidă ca titular în Liga 1, după ce-a debutat etapa trecută, 14 minute cu Chindia.

Adus de la rivali

Puștiul a fost adus de la FCSB, dar și-a definitivat junioratul în Ștefan cel Mare. Unul dintre oamenii care s-au ocupat de aproape de cariera lui este Gabi Răduță, fostul manager al Academiei din Ștefan cel Mare. 

„A fost la Steaua, apoi a venit la Dinamo în urmă cu 7 ani, dar pașii și instruirea le-a făcut aici, acolo a fost doar pornirea. Am insistat ca el să fie promovat și la echipa a doua, când era Florentin Petre antrenor, văzând în el potențial mare", și-a început povestirea Gabi Răduță.

EXCLUSIV Feblețea lui Contra are șanse mari să fie titular cu Botoșani: „E copia lui Budescu!
Măgureanu, în centrul imaginii

Mulțescu, apoi Contra

La un moment, sătul să vadă cum nu i se dau șanse, iar condițiile de antrenament de la juniori sunt precare, cu toate că formațiile de copii ale "câinilor" au ajuns mereu în fazele importante ale campionatelor naționale, Măgureanu a fost tentat să părăsească Dinamo

Răduță l-a direcționat către Dunărea Călărași, apoi către Afumați, liniștindu-l și sfătuindu-l să aștepte, să nu se grăbească. Șansa i-a surâs când roș-albii l-au numit antrenor pe Gigi Mulțescu. 

„Marii conducători de la Dinamo uitaseră de el. Sunt aceiași ce spuneau că nu o să ajungă nimic de capul lui și n-are rost să pierdem vremea cu el, cu alți puști foarte talentați. I-am spus domnului Mulțescu de Măgureanu, de Giani Crețu, de Alin Lazăr. Dânsul a dat verde să-i readucem acasă. Și va fi de bun augur pentru Dinamo. Văd că și Cosmin Contra e încântat de el, mă bucur. Păcat, până acum, nu l-a băgat nimeni în seamă", a comentat Răduță.

Napoli plătea 80.000 de euro pe el

"E copie Budescu! Și la fizic, și la calități. E un copil bun, educat, va ajunge mare fotbalist. Targetul meu a fost să-l aducem la nivel superior. Meritul e și al lui, și-al tatălui lui. A prins trenul vieții, acum, să dea Dumnezeu să rămână în el și să urce pas cu pas în carieră. Să nu se ia după specialiștii de la club, care n-au încredere în copiii crescuți la academie. Să creadă în el și în oamenii ce-i vor binele cu adevărat, în Contra, în cei din staff-ul tehnic", a subliniat fostul manager pentru GSP.RO. 

Soarta putea să-l ducă pe Cătălin în Serie A. La Napoli! A confirmat Răduță: "Da, a fost monitorizat de către napoletani. Ofereau 80.000 de euro pentru el. Nu a vrut el să plece, de fapt, nu l-au lăsat părinții să plece, au zis că e prea mic. Prin 2016, 2017 se întâmpla. Părinților le era frică să nu se piardă la o vârstă fragedă, la un club uriaș".

2.000 de leiera salariul lui Măgureanu la Dinamo, până la prelungirea contractului, ieri

Sunt mulți copii buni la Dinamo, foarte buni. Ce-nseamă viața?! Dacă nu vorbeam cu domnul Mulțescu, el și alți copii, probabil, că nu mai erau acum la club și se pierdeau undeva, pe drum. Măgureanu e unul dintre pariurile mele, veți vedea că va ajunge sus de tot!
- Gabriel Răduță

Citește și alte știri despre Dinamo: 

FOTO Dinamo a mai oficializat o mutare! A venit sub formă de împrumut, de la „coșmarul” marii rivale

EXCLUSIV UPDATE Dinamo, ofertă pentru înlocuirea sponsorului Macron! Clauza care împiedică afacerea

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  13 Septembrie 2020, 22:33

Nu e de lauda sa zici ca are fizicul lui Budescu! Tehnica da, n-ar fi rau, desi am dubii serioase ca e adevarat

creeperno
creeperno  •  11 Septembrie 2020, 23:02

Alt cuvant in afara de feblete nu gasiti?

rocky2
rocky2  •  11 Septembrie 2020, 17:36

Venit de la fcsb?:))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează