FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

EXCLUSIV Ce se întâmplă cu banderola la Dinamo » Stoican a stabilit cine va fi căpitan cu Rapid

Alexandru Răuță rămâne căpitanul lui Dinamo // FOTO: Imago
Alexandru Răuță rămâne căpitanul lui Dinamo // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 24 februarie 2022 08:40 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 09:33

Alexandru Răuță (29 de ani) va purta în continuare banderola de căpitan al lui Dinamo, inclusiv la meciul de sâmbătă cu Rapid, mijlocașul având parte de toată susținerea și încrederea lui Flavius Stoican.

Dinamo se prezintă la derby-ul cu Rapid, de sâmbătă, de pe Național Arena, cu un efectiv aproape complet și cu 4 puncte obținute în ultimele două etape, fără ca echipa lui Flavius Stoican să primească gol cu UTA (0-0) și cu Gaz Metan (4-0). 

DDB, întâlnire cu Pablo Cortacero în Spania: „Să vă spun cu cine era la masă. Totul părea serios”
DINAMO
DDB, întâlnire cu Pablo Cortacero în Spania: „Să vă spun cu cine era la masă. Totul părea serios”

Răuță rămâne căpitanul lui Dinamo

Printre jucătorii pe care tehnicianul roș-albilor îi are la dispoziție se numără și Alexandru Răuță, revenit după suspendare. De fapt, după o altă absență de pe gazon cauzată de suspendare. Întrucât închizătorul de 29 de ani a pierdut două din cele șase etape din 2022, din cauza cartonașelor roșii. 

A colecționat deja 8 avertismente/cartonașe galbene în sezonul regulat, va sta o etapă dacă mai ia vreunul cu Rapid, Sepsi și CFR Cluj. Chiar dacă mulți specialiști din fotbal l-au criticat pe mijlocașul din Ștefan cel Mare, Flavius Stoican a decis ca banderola de căpitan să rămână pe brațul lui Alex Răuță. 

Antrenorul a avut discuții cu jucătorul și i-a recomandat să fie mai atent pentru a evita cartonașele, de orice culoare, mai ales că remiza albă cu UTA a fost obținută cu doi oameni mai puțin pe teren, după eliminările lui Ehmann și Răuță. Dar Alex rămâne căpitanul „câinilor" în continuare. 

„Am încredere în Răuță, este un sufletist, este unul dintre cei ce au strâns echipa", a declarat Stoican pentru Gazeta Sporturilor. 

78 de meciuria adunat închizătorul pentru "câini", având un assist din vara lui 2019, când a semnat cu Dinamo

22 de partidea strâns Răuță în actuala ediție pentru roș-albi

Noi îl apreciem pe Răuță, încearcă să-și facă datoria. Cât despre eliminare, lucrurile astea se mai întâmplă și nu cred că trebuie să-l blamăm 
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo, după remiza cu UTA (0-0)

Normal că trebuie să îi iei banderola! Mie mi-a luat-o Iordănescu la Steaua tot pentru o chestie de genul ăsta, luasem două cartonașe. Normal că m-a durut, m-a luat, a vorbit cu mine. Cred că și antrenorul, și colegii ar trebui să-l trezească puțin: "Prietene, vezi că la prima ne lași iar, ai grijă ce faci!”
 -Ilie Dumitrescu, analist DigiSport

Moment terifiant pentru Răuță

Răuță nu are o amintire prea plăcută de la meciul din tur, cu Rapid (1-1), când a oferit momente teribile. În minutul 36, mijlocașul s-a așezat pe gazon și a solicitat îngrijiri medicale, fiind vizibilă o respirație sacadată a jucătorului. Ambulanța a intrat imediat pe teren, iar medicii l-au întors pe o parte pe fotbalistul dinamovist. După aproximativ patru minute, Răuță a fost urcat în ambulanță cu o mască de oxigen și transportat la spital. 

„Sunt bine acum, toate testele pe care le-am făcut au ieşit bine şi toate lucrurile sunt pe un făgaş normal. A fost o problemă respiratorie. Nu a fost nimic legat de inimă, am făcut toate testele şi au ieşit OK", a explicat ulterior fotbalistul. Care a ratat o lună și trei meciuri oficiale, toamna trecută, din acea cauză. 

Kovacs delegat la Rapid - Dinamo

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat la derby-ul Rapid - Dinamo. După ce săptămâna trecută a arbitrat Barcelona - Napoli, în prima manșă a „16-imilor" Europa League, ardeleanul a primit o nouă delegare importantă, pentru sâmbătă seară. 

Ultima dată când a arbitrat Dinamo, la Derby de România cu FCSB (0-6), Kovacs l-a eliminat pe Steliano Filip la scorul de 0-1, dar reluările TV nu au arătat clar că fundașul stânga și-ar lovi adversarul cu cotul, așa cum a explicat „centralul" în raport. Roș-albii au contestat atunci arbitrajul. 

Autocar nou pentru Dinamo

Roș-albii au renunțat la vechiul autocar al echipei, întrucât nu mai aparținea clubului Dinamo. Conform Playsport, Ionuț Negoiță a trecut autovehiculul, achiziționat din Germania cu 400.000 de euro, în actele uneia dintre firmele sale. 

Echipa era facturată la kilometru, 1,04 euro/km, sub prețul pieței, dar proprietarul nu voia să achite costul întreținerii și reparațiilor, astfel că Dinamo a renunțat la el. S-a încheiat o colaborare cu compania Tarsin, care trebuie să le livreze „câinilor" un autocar branduit. Cu respectiva firmă mai au contracte și FCSB, și CFR Cluj. 

Autocarul trebuie să sosească, el va fi în culorile clubului din Ștefan cel Mare și cu sigla formației, atât la exterior, cât și la interior. Rivalii de la FCSB se deplasează cu un autovehicul full-option, de jumătate de milion de euro, începând din decembrie 2021. 

VIDEO Totul despre Rapid - Dinamo

Citește și: 

Cutremur în DDB: „Nu mai candidez. Atât am putut. De bani întrebați-l pe Elias!”

Dinamo mai trebuie să aștepte pentru a-l transfera » Ce se întâmplă cu fotbalistul dorit de Stoican

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
creeperno115
creeperno115  •  24 Februarie 2022, 22:35

Rauta e bun, dar trebuie schimbat dupa ce ia cartonasul galben

583744455763890
George Catalin Oprea  •  24 Februarie 2022, 18:30

Stoicane de unde pina unde e Rauta vreun fotbalist si lumea nu vede sau nu stie? El e un cotonogar fara margini si e atit de prost de nici sa gindeasca faza nu stie. Ma gindesc la ultimul rosu,pai sti ca ai galben si tu intri la rupere la mijlocul terenului ca un *** ,iei rosu si dupa mai dai si din gura. Un antrenor de ***.***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  24 Februarie 2022, 15:16

Stoicane ai aratat prin acest gest ca esti pe mana cu acest combinator mai trebuie sa l bagi si pe Filip si ne ai convins unul face rosu celalalt penalti subtil si la cota 9 esti fericit !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează