FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cutremur în DDB: „Nu mai candidez. Atât am putut. De bani întrebați-l pe Elias!”

Articol de - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 21:51 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 23:23

Președintele DDB, Cristi Hîldan (48 de ani), a anunțat că nu va mai candida la alegerile care se pregătesc pentru conducerea Programului socios Doar Dinamo București.

„Nu mă mai înscriu la alegeri, sub nicio formă. Treaba mea a fost să ajut la pornirea acestui proiect, care din punctul meu de vedere este un real succes. Menirea mea a fost să fiu un garant moral al proiectului. În urmă cu 3 ani, toată lumea era extrem de reticentă de a da bani cuiva fără să verifice. Nu exista încredere. 

De acum încolo, trebuie să vină altcineva care să ducă programul ăsta la următorul nivel. Eu atât am putut. Baza asta de 15.000 de socios cotizanți nu o are nimeni și nu cred că va mai ajunge cineva în România la așa ceva”, a declarat Cristi Hîldan, fratele regretatului fotbalist dinamovist Cătălin Hîldan, pentru GSP.ro.

Au fost și sunt vremuri foarte grele la Dinamo. Dacă nu era acest proiect, Dinamo dispărea de cel puțin un an. Proiectul DDB a fost un colac de salvare pentru Dinamo. 

- Cristi Hîldan

Data alegerilor DDB nu este încă stabilită. „Știu că se lucrează pentru organizarea alegerilor. A fost vorba să se facă anul trecut, dar au fost probleme cu spaniolii, cu insolvența. În mod cert, vor fi alegeri”, a precizat Cristi Hîldan. 

Mandatul lui Cristi Hîldan, început în 2018, a fost valabil doar pentru primii 2 ani ai proiectului, dar, din cauza pandemiei, scrutinul care era programat în 2020 a tot fost amânat. Potrivit site-ului Programului DDB, alegerile vor avea loc în luna iulie, în pauza competițională, iar membrii cotizanți pot vota președintele pentru următorii 4 ani, în Aplicația DDB, timp de 7 zile.

Nu mă retrag, fac un pas mic înapoi. Voi rămâne lângă echipă și de tot ce înseamnă roșu-alb și Dinamo, sută la sută. 

- Cristi Hîldan

Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1
DEPUNCTARE
Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1

„De bani întrebați-l pe Elias”

Cristi Hîldan spune că nu deține informații despre modul în care sunt gestionați banii din cotizațiile membrilor DDB. Tot mai mulți suporteri, în frunte cu fost președinte al DDB Spania, Dragoș Sterpu, cer transparență.

S-au adus 2,5 milioane de euro, dar dacă nu va fi transparență, oamenii vor renunța. Ei trebuie să facă publice aceste cheltuieli, sunt bani cheltuiți în interesul lui Dinamo”, a declarat Dragoș Sterpu la GSP LIVE.

Cristi Hîldan a explicat că nu s-a mai implicat activ din iunie 2021, de când clubul a intrat în insolvență, iar Consiliul de Administrație a fost suspendat, și susține că nu s-a preocupat de partea financiară a Programului DDB.

„Eu m-am oprit în a mai reprezenta PCH în Consiliul de Administrație al lui Dinamo, după ce clubul a intrat în insolvență, iar CA a fost suspendat, și domnii Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au preluat conducerea echipei. 

De conturi și de banii din cotizați ar trebui să-i întrebați pe băieții care se ocupau, Elias, poate ei știu mai multe detalii. Eu habar n-am, nu știu. Nu m-a interesat treaba asta niciodată, cine gestionează partea financiară. De fiecare dată când a fost vorba să ajut cu ceva am ajutat cu mare drag”.

Sunt lucruri sensibile, trebuie o chimie mult mai puternică între toată suflarea dinamovistă. Dinamo se zbate de foarte mult timp în mediocritate, dar ne vom uita înapoi cu mândrie. 

- Cristi Hîldan

Cristi Hîldan este convins că Dinamo va redeveni o forță: „Un mare semn de reviriment va fi construirea noului stadion. Sunt convins că se va face stadionul. Am mare încredere în președintele CS Dinamo, Ionuț Popa. E un om care atunci când a spus ceva a făcut. Dovadă ceea ce se întâmplă acum la echipa de handbal”.

Selecționerul n-a mai îndurat atacul lui Prunea și a sărit să-l apere pe Burleanu: „Nu te mai bagă nimeni în seamă, ne-ai plictisit!”
CONTRE ÎN DIRECT
Selecționerul n-a mai îndurat atacul lui Prunea și a sărit să-l apere pe Burleanu: „Nu te mai bagă nimeni în seamă, ne-ai plictisit!”

Cine poate candida pentru funcția de președinte DDB?!

Campania Electorală va începe cu două luni înainte de alegeri, și va fi organizată de Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”. Conform statutului DDB, pentru funcția de președinte poate candida orice membru al proiectului DDB. Pentru a participa la alegeri un candidat trebuie să fie validat de Asociația PCH Dinamo. 

Dacă sunt mai mulți de doi candidați care strâng peste 10% din voturi, rămân în cursa finală doar primii doi cu cele mai multe voturi strânse în aplicație. 

Rămâne de văzut dacă se vor păstra condițiile care erau prevăzute pentru scrutinul din 2020, candidații să aibă un an plin (12 luni consecutive) de plată a contribuției de Acționar DDB și/sau Elită la momentul începerii Campaniei Electorale, sau să îndeplinească cerințele stabilite pentru alegerile din 2024, doi ani plini (24 luni consecutive) de cotizații.

Cine votează la alegerile DDB?

Drept de vot au toți cei care sunt acționari DDB, Elite DDB de 1 an plin (12 luni consecutive) sau care au plătită contribuția pe un an în avans. Pot vota doar persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani înainte cu cel puțin o zi de alegeri. 

Președintele DDB poate fi demis și vor fi organizate alegeri anticipate, dacă timp de 1 lună se strâng 75% din totalul de Acționari DDB, Elita DDB semnează Cererea de Demitere cu tot cu motive postată de membri nemulțumiți, în aplicația DDB.

14.683 de membrii cotizanțierau înregistrați în DDB miercuri, 23 februarie 2022

Fostul șef al DDB Spania, mesaj pentru conducerea DDB: „E nevoie de transparență și alegeri”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Tragedie în fotbalul românesc » S-a stins din viață fostul internaţional Ioan Zare

Mihai Teja dă de înţeles că medieşenii n-au dorit salvarea clubului Gaz Metan: „Să ai banii ăștia și să nu plătești 80.000 de euro...E destul de straniu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
957493404307803
Romica Pintiliescu  •  24 Februarie 2022, 14:57

Au inceput oamenii sa inteleaga ca-i putreda treaba la bani..... cineva o sa dea cu subsemnatul, in scurt timp vine scadenta, stiu ei ceva ca unele structuri se intereseaza de viata acestei asociatii fara personalitate juridica( au fost ocupati in Obor si nu s-a gasit timp de inregistrare si alegeri)

valyomanyd
valyomanyd  •  24 Februarie 2022, 07:02
Postat de vandnamol pe 24 Februarie 2022, 00:10

Dinamo e deja clar ca o sa dea faliment. E doar o chestiune de timp. Sper sa aiba un reinceput corect din ultima liga cu o echipa care sa continue activitatea in mod corect si sa revina unde ii e locul, nu sa nu avem inca o clona gen craiova sau rapid.

Si cand te-ai trezit, era dimineata ?

lapusneanul
lapusneanul  •  24 Februarie 2022, 07:00
Postat de herrmann pe 24 Februarie 2022, 00:30

în schimb pe alt articol ceri insolvențe și excluderi, pentru chestii încă în litigiu. curat murdar, ipocritule.

da copy paste aici sa vad ce am comentat hahahaha...esti pe langa subiect...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează