FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV DINAMO. Cătălin Hîldan junior, prezentat în ziua amicalului cu Dinamo Kiev: „Un luptător, motivat și cu educație”

Cătălin Hîldan jr., alături de bunicul Marin Hîldan
Cătălin Hîldan jr., alături de bunicul Marin Hîldan

Articol de - Publicat sambata, 27 martie 2021 12:32 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 14:12

Dinamo joacă după-amiază, de la ora 17:00, la Kiev, contra echipei lui Mircea Lucescu, într-un amical intitulat „meciul salvării”, roș-albii sperând să obțină după partida cu Dinamo Kiev banii necesari obținerii licenței. În lot a fost convocat și Cătălin Hîldan jr. (17 ani). 

Ieri, Emil Ursu a avut declarații surprinzătoare la GSP Live, afirmând că fundașul Cătălin Hîldan jr (convocat de Gigi Mulțescu pentru amicalul cu Il Luce de la Kiev), nepotul „Unicului Căpitan”, i-a fost impus la Dinamo II de către liderii DDB, mai mult a primit amenințări telefonice că ar trebui ca tânărul apărător să primească mai multe oportunități de afirmare.

Gabi Răduță, fostul manager al clubului, a mărturisit pentru GSP.RO că lui nu i s-a impus niciodată favorizarea juniorului, din contră, are cuvinte de laudă la adresa puștiului.

Gabi Răduță: „Nu am avut presiune din partea familiei Hîldan”

„Da, este adevărat că la fiecare ședință săptămânală cu antrenorii le spuneam că Hîldan face parte din patrimoniul lui Dinamo și trebuie să aibă grijă de el ca de ochii lor din cap. Nu știu ce s-a întâmplat în cazul de care a vorbit Emil Ursu, dar vă pot spune că, în cei 8 ani în care am fost manager la juniorii lui Dinamo, eu nu am avut nici cea mai mică presiune din partea suporterilor sau a familiei Hîldan

Dimpotrivă, am avut o relație extraordinară cu fanii, respect reciproc, niciodată nu mi-a reproșat nimeni nimic sau să mă sune cineva cu vreo problemă. Suporterii își fac treaba extraordinar, fără ei Dinamo nu ar mai exista. Îi cunosc pe mulți dintre lideri, sunt oameni inteligenți, cu caracter, de mare bun simț. De familia Hîldan, ce să mai spun? Nu m-a sunat niciodată să-mi sugereze să joace ăsta mic sau să pună presiune pe antrenori. 

Cu toate că, poate, erau în măsură. Sunt o familie de mare bun simț și de mare caracter. Nu au deranjat niciodată pe nimeni. Cătălin e un copil bine crescut, cu educație, un luptător, e un puști puternic și motivat. În opt ani nu a lipsit de la niciun antrenament, are educație, disciplină și modestie. Familia Hîldan și familia DDB au respectul meu. Am fost coleg la Dinamo cu «Unicul Căpitan».

În oamenii care sunt la Academie acum, am încredere în trei băieți din garda veche, Iulian Matei, Mihai Dobre și Marius Oprișan, pot îndrepta lucrurile. Sunt printre cei mai buni antrenori din România”, a declarat Răduță pentru Gazeta Sporturilor.

Uitați-vă, vă rog, că 15 fotbaliști din lotul de 20 deplasat de Dinamo în Ucraina sunt fotbaliști formația la Academia lui Dinamo! Acesta este viitorul, cu încredere, cu rădare. 
- Gabi Răduță, ex-manager Dinamo

Eu vă spun, e un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puțin marginalizat, mai ales de când l-au chemat să se antreneze cu prima echipă. Eu înțeleg, Cătălin Hîldan e simbolul lui Dinamo, cei din DDB, din galerie, știu asta. Dar cei născuți în 2002, 2003, 2004 nu interpretează așa. Ei vor să joace, se consideră mai buni decât el și vor să fie ei luați la antrenamentul primei echipe.
- Emil Ursu, fost antrenor Dinamo 2

VIDEO. Emil Ursu, la GSP Live: „M-au forțat să-l bag pe Hîldan Jr.”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Căpitanul lui Dinamo, mesaj din carantină pentru suporteri: „Simt nevoia să spun asta”

Dinamo a încercat să-l ia pe Ciprian Deac: „Eram în negocieri. I-au dat 20.000€”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
173119800948796
George Nelu  •  27 Martie 2021, 15:15

Ursu a plecat de la Dinamo din alte motive, de el stiute. Sa admitem ca a avut presiuni de la galerie sa-l bage in echipa (sa- incerce), pe Haldan Jr, este ceva care nu e grav. El trebuia sa treaca de "presiunea" galeriei si sa-si faca traba mai departe. Numai ca el s-a dicreditat singur, mai ales dupa inerviul la GSp.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close