FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

În sfârșit, se face și „Dinamo”! Ministrul Lucian Bode: „Nu mai avem nici un fel de oprelişte”

Noul stadion  Dinamo va avea 33.000 de locuri
Noul stadion Dinamo va avea 33.000 de locuri

Articol de - Publicat miercuri, 12 mai 2021 14:00 / Actualizat joi, 13 mai 2021 09:18

Lucian Bode (46 de ani), ministrul Afacerilor Interne, a dezvăluit astăzi că CS Dinamo a câștigat procesul cu Nicolae Badea (72), fostul acționar de la FC Dinamo, astfel că pe actualul amplasament al stadionului Dinamo se va putea construi un nou complex sportiv.

UPDATE ora 15:00: când începe munca la noul complex

Pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo se va demara construirea noului stadion. Varianta „Velodrom” era de rezervă și au fost piedici de la bun început. Mai mult, vecinii aflați în zona „Velodromului” din Ștefan cel Mare au deschis acțiuni în instanță, în momentul când s-a pus problema construirii noii arene acolo, reclamând diverse lucruri.

Cei de la ACS FC Dinamo aveau posibilitatea de a depune recurs, în termen de 30 de zile, de la data pronunțării, dar nu au mai făcut acest lucru. Iar sentința este definitivă prin nerecurare, așa cum se observă și din fotografia GSP, mai exact unde este ștampila Curții de Apel București.

În sfârșit, se face și „Dinamo”! Ministrul Lucian Bode: „Nu mai avem nici un fel de oprelişte”

Din informațiile GSP.RO, din ceea ce estimează și ministerul, până la finalul lui 2021 ar trebuie să se atribuie lucrarea, pentru ca din 2022 să înceapă munca practică a ridicării noii arene.

Cei de la ACS FC Dinamo au transmis vizavi de această hotărâre, prin intermediul GSP: „Niciun proces al nostru n-are legătură cu construirea noului stadion. Ne-am dat acceptul pentru asta, în scris, anul trecut”.

Știrea inițială - Ministrul Afacerilor Interne, veste bună pentru Dinamo

O veste extraordinară pentru Dinamo a venit astăzi de la vârful MAI. Ministrul Lucian Bode a anunțat că terenul pe care actualul stadion al lui Dinamo este amplasat aparține acum statului român, odată cu ultima decizie a Curții de Apel. Ceea ce înseamnă că lucrările la construirea unui nou complex sportiv ar putea fi demarate în scurt timp.

Lucian Bode: „Nu mai avem nici un fel de opreliște”

„Aşa cum ştiţi, blocajul a existat în realizarea unui complex sportiv la Dinamo, în pachetul mare cu celelalte stadioane, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, şi a fost generat de aceste litigii în instanţă. În luna aprilie am primit din partea Curţii de Apel o comunicare definitivă şi irevocabilă, că nu mai avem nici un fel de oprelişte în ceea ce priveşte construirea unui complex sportiv aici din punct de vedere al litigiilor juridice. 

În consecinţă, terenul pe care ne aflăm astăzi, pe actualul amplasament al stadionului, aparţine statului român şi putem să luăm în calcul construirea unui complex sportiv pe actualul amplasament. Ştiţi foarte bine că anul trecut era în discuţie construirea unui stadion nou de dimensiuni reduse pe velodrom, acum putem să analizăm cele două variante”, a spus Bode pentru AGERPRES

Ministrul a explicat și procedura: „Calendarul, foaia de parcurs, este una foarte strânsă, am trimis deja către Compania Naţională de Investiţii intenţia noastră de a realiza un complex sportiv modern aici, pe acest amplasament, pe actualul amplasament al stadionului. 

Aşteptăm să primim confirmarea din partea Companiei Naţionale de Investiţii, vor urma celelalte proceduri de obţinere a certificatului de urbanism, a studiului de comandă, de realizarea a documentaţiei de asumare şi bugetare a demolării, pentru că aici vorbim de o componentă pe care trebuie să şi-o asume Ministerul Afacerilor Interne şi Dinamo, şi costurile nu sunt deloc nesemnificative, vorbim de aproape două milioane de euro, plus-minus. 

Deci după toate aceste etape odată parcurse, cu siguranţă sfârşitul anului ne va găsi în posibilitatea de a scoate la licitaţie execuţia acestui complex sportiv. Vorbesc, încă o dată, de un complex sportiv, nu de un stadion simplu, în care îşi vor găsi locul multe ramuri sportive ale acestui club de elită al României”. 

În viitorul apropiat, după ce primim confirmarea de la Compania Naţională de Investiţii, pentru că va trebui să ne introducă în lista sinteză, să apară un nou ordin de ministru, cu o listă reactualizată, atunci cu siguranţă voi comunica public foaia de parcurs despre care vorbim. Dar, da, este este veste foarte bună pentru suporterii dinamovişti.
- Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne

Stadionul actual al lui Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu fusese încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că planul de modernizare a fost suspendat. Au existat mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului, care au făcut ca lucrările să nu poată începe. 

George Cosac: „S-ar putea construi pe amprenta vechiului stadion”

Invitat recent la GSP Live, George Cosac (53 de ani), fost președinte al Clubului Sportiv Dinamo, a oferit informații despre construcția stadionului „câinilor”. Cosac spune că noua arenă se va face pe locul actualului stadion, unde ar urma să înflorească de la zero un întreg complex sportiv.

„Velodromul n-a fost o piedică [în calea construirii stadionului]. Au existat câteva proiecte prin care respectivul velodrom să fie demolat și să se construiască stadionul în acea zonă. Lucrurile stagnează. Va fi un complex sportiv, nu doar un stadion. Dacă până anul trecut balanța înclina în a se construi în zona velodromului, cred că lucrurile sunt 50-50% acum. S-ar putea construi chiar pe amprenta vechiului stadion”, spunea Cosac la GSP Live. 

Mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, la mâna justiției: Tribunalul a decis lupta DDB – Cortacero

Incredibil! Cum a ajuns Andreas Mihaiu să execute penalty-ul decisiv cu Astra: „Unii jucători nu au vrut să bată”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (63)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Mai 2021, 23:48

Dar hotărârea s-a pronunțat pe 01.10.2020. De ce abia acum face ministrul anunțul? Abia acum au trecut 30 de zile și a rămas definitivă hotărârea?!?

1017387414979881
Dragan Ionel  •  13 Mai 2021, 17:30

Pana nu se preda terenul catre CNI nu sunt decat declaratii care au valoarea pisatului in ploaie. A fost ministrul cu geaca furata si care s-a afisat cu descultii din Spania. Prostovanul ala declara ca in aceasta primavara se demoleaza. S-a demolat si nineni n-a aflat? Mai fac generalii rost de parandarat pt proiecte, schite, studii de urbanism, mediu, fezabilitate si oportunitate. Visul lor e tot cartier rezidential cu locuinte de serviciu, cu gradinita, piscina, mall etc

nicu72
nicu72  •  13 Mai 2021, 15:36
Postat de cornelconasu pe 12 Mai 2021, 17:25

Niște habarniști !!! Le-au luat ...PATRU ani să realizeze ceva ce era clar , că terenul complexului Dinamo aparține statului !!!!??? Din cauza unor orgolii,a intereselor și a unor incompetenți din guvernele României, un stadion care trebuia acum să fie funcțional...nu există !!!!

Mai bine mai tarziu decat niciodata, cum zice limba de lemn stramoseasca.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează