FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Fabbrini vrea s-o îngroape pe Dinamo: „L-au luat de prost, acum cere tot!” » Ce a decis FIFA într-un caz similar

Diego Fabbrini (în alb-roșu), la Dinamo // foto: Imago
Diego Fabbrini (în alb-roșu), la Dinamo // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 18:22 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 21:50

Florin Manea, impresarul mijlocașului Diego Fabbrini (30 de ani), a comentat situația clientului său, de care Dinamo s-a despărțit oficial. 

UPDATE 21:20 / FIFA respectă legislația națională: ce bani va primi Fabbrini

FIFA a avut de a face cu o situație similară celei prin care trece Fabbrini. În 2019, forul internațional a oferit un răspuns fără echivoc în disputa dintre croatul Gordan Bunoza și clubul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

FIFA a transmis că fotbalistul poate primi doar banii pe care clubul îi datora înainte de intrarea în insolvență. În acel moment, secretarul general al forului a insistat pe detaliu conform căruia Comisia de Disciplină a FIFA nu poate trece peste legislația națională.

Știrea inițială: Fabbrini vrea s-o îngroape pe Dinamo

Dinamo a anunțat azi că Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini au plecat de la club. Nemulțumiți de restanțele financiare, cei trei au refuzat micșorarea salariilor, iar clubul a decis să le termine contractele.

„Le-am denunțat contractele pentru că nu ne-am înțeles pentru reducerea salariilor. Legea insolvenței permite asta”, a declarat administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, reprezentat al firmei RTZ. 

Dinamo, pusă la cheltuială de Diego Fabbrini? „L-au luat de prost, acum cere tot!”

Se pare că mutarea nu va rămâne fără urmări pentru Dinamo. Fabbrini e decis să își ceară la FIFA drepturile contractuale pentru întregul contract cu Dinamo, adică pentru doi ani! 

„I-au trimis o hârtie că îi reziliază contractul unilateral. Nu i s-a propus nimic, dar jucătorul a depus memoriu înainte de intrarea în insolvență. Din câte știu, dacă depui memoriu după insolvență, e mai greu, dar dacă depui înainte, e mai ușor! Eu cred că Fabbrini va câștiga la FIFA.

Îmi pare rău că am acceptat în iarnă să vorbesc cu cei de la DDB, care au zis că se țin de cuvânt și îi plătesc toți banii. Uite că nu au făcut-o, are și din urmă vreo 70.000 euro de luat. Se dovedește din nou că în România dacă ai încredere, ești luat de prost

O să depună memoriu pentru tot contractul acum, dacă ei l-au denunțat unilateral. Adică încă doi ani de contract, la 18.000 euro pe lună. Are impresar bun.

Nu i-a pus nimeni să dea acești bani. În iarnă le-am zis că nu pot să îi dea salariul, să îl lase să plece. Ce au făcut ei? I-au mărit contractul cu un an și nu l-au lăsat la CFR. Acum cine e de vină? Au zis că plătesc. Le-am spus să se înțeleagă cu CFR, să îl lase să plece. Am discutat cu cei de la DDB, Alex (Anghel) și Tararache”, a declarat Manea la emsiunea „Liga DigiSport”.

Așadar, dacă Fabbrini câștigă, va avea de încasat de la Dinamo salariile aferente celor doi ani rămași în contract, adică 432.000 euro, plus cei 70.000 de euro din urmă. În total, o jumătate de milion de euro!

Fabbrini are două oferte

Liber de contract în prezent, există șanse infime ca mijlocașul italian să continue în România. „E în Italia, are două oferte deja, una din Turcia și una din Italia. Poate semna cu cine vrea, chiar și în România, dar nu cred că e cazul”, a spus impresarul. 

Diego Fabbrini a părăsit-o pe Dinamo cu cifre extrem de slabe pentru un fotbalist cu veleități ofensive. În 58 de meciuri pentru „câinii roșii”, a adunat doar 4 goluri și 4 pase decisive.

VIDEO. Dusan Uhrin si-a luat la revedere de la fanii lui Dinamo

Citește mai multe știri din Liga 1:

Suferința lui Eric: „Am avut o arteră înfundată. Acum se umflă piciorul și când merg, e nasol” » Ce spune de retragere

Încă o lovitură pentru Adrian Mititelu! Ce s-a întâmplat la Curtea de Apel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
viata.de.caine
viata.de.caine  •  14 Iulie 2021, 09:43
Postat de bodystyle74 pe 13 Iulie 2021, 22:20

Manea spune doar ce ii convine. Fabbrini nu putea pleca de la Dinamo liber de contract fara ca Dinamo sa plateasca catre bulgari 200000€. Daca pleca prin transfer bulgarii primeau tot 200000€. Aceasta clauza din contractul de transfer dintre Dinamo si bulgari l-a tinut blocat pt CFR nicidecum DDB.

Impresarul lui a spus ca a negociat cu tararache și alexe.

bogdan1
bogdan1  •  14 Iulie 2021, 01:30
Postat de creeperno115 pe 13 Iulie 2021, 22:42

In acest fel, amaratii de bulgari trebuie sa se inscrie la masa credala si o sa obtina maxim 5% din 200000. Foarte bine ca am reziliat contractul in timpul insolventei

Tie tacticile astea ti se par normale? De asta nu va mai suporta nimeni!

creeperno115
creeperno115  •  13 Iulie 2021, 22:42

In acest fel, amaratii de bulgari trebuie sa se inscrie la masa credala si o sa obtina maxim 5% din 200000. Foarte bine ca am reziliat contractul in timpul insolventei

Vezi toate comentariile (29)
Comentează