FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cosmin Moți știe rețeta care ar salva-o pe Dinamo: „Altfel, e imposibil!”

Cosmin Moți / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Cosmin Moți / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 19:09 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 19:49

Cosmin Moți (37 de ani), campion cu Dinamo în 2007, știe de ce are nevoie fosta sa echipă pentru a supraviețui în Liga 1. Fostul fundaș propune un mix între fotbaliștii tineri și cei experimentați.

Moți pune rezultatele dezastruoase din ultimii ani și pe seama instabilității de la nivelul lotului. Fostul fundaș și-a exprimat viziunea despre strategia care ar trebui implementată la Dinamo.

Cred că trebuie să se ajungă la un numitor comun, cu tineri din academia Dinamo, cu jucători experimentaţi, să creeze un mixt şi să se omogenizeze echipa

Pentru că e foarte greu să foloseşti 50 de jucători în şapte luni, e imposibil. E imposibil să construieşti ceva sau să ai aşteptări mari”, a spus Cosmin Moţi, conform Orange Sport.

În ultimii 10 ani, au fost nişte perioade la Dinamo numai cu urcuşuri şi coborâşuri, cu salarii de zeci de mii de euro, iar în următorul an cu salarii de o mie de euro, cu jucători tineri din pepinieră. Cel care va veni şi va vrea să susţină Dinamo să fie mai cu capul pe umeri, mai calculat.

- Cosmin Moți, fost fundaș Dinamo

Alba-neagra la Dinamo: 91 de jucători rulați pentru a jongla cu rușinea!

Dinamo a rulat în ultimele 3 sezoane, în care a fost non-stop la retrogradare, un număr uriaș de fotbaliști. Doar în actuala ediție a folosit 53, record absolut în prima divizie din România.

Dinamo a rulat aproape o sută de fotbaliști ca să ajungă al treilea sezon la rând la retrogradare: mai exact, 91 de jucători de toate națiile folosiți în ultimii doi ani, în care echipa a avut ca obiectiv salvarea! Cel puțin un minut, adică o prezență pe teren, au avut cei menționați.

Dinamo, în lupta cu propriile recorduri negative

  • Cea mai slabă defensivă din istorie, cu 69 de goluri încasate, depășind cu 17 goluri recordurile negative din 2019/'20 și 2010/'11. Și mai sunt 7 etape de jucat!
  • Cele mai multe înfrângeri într-o stagiune, 22, depășind borna negativă de anul trecut.
  • Umilințe maxime cu două rivale: 0-9 cu FCSB, tur-retur, 1-11 cu CSU Craiova. Pentru prima dată în istoria primei ligi, "câinii roșii" au fost învinși la 6 goluri diferență, 0-6 cu FCSB în tur! Alb-roșiii au pierdut la 5 goluri diferență în 6 rânduri, dar niciodată nu fuseseră învinși la 6 goluri.
  • În actuala ediție, a fost bifată și cea mai severă înfrângere pe teren propriu, 1-6 cu CSU Craiova.
  • A adunat 14 eșecuri în deplasare, în acest sezon, un alt record negativ, plus remizele cu UTA (0-0) și cu Rapid (1-1).
  • A pierdut și un record de orgoliu: a fost învinsă în premieră de Rapid după o pauză de 14 ani

VIDEO Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dusan Uhrin Jr., după victoria lui Dinamo cu Zimbru Chișinău: „Practic, am repetat greșelile din campionat”

Directorul CNI a anunțat când va începe construirea noului stadion al lui Dinamo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
creeperno115
creeperno115  •  27 Martie 2022, 22:35

Trebuie refacuta academia ca sa avem tineri buni. ,,Granitul" sa nu mai apara in programul echipei!

7biancorossi7
7biancorossi7  •  27 Martie 2022, 21:02

tot incercam cu tinerii de 10 ani incoace si nu iese nimic, in afara de nedelcearu nu mi vine in minte altul care sa fi aratat ceva.

samertx169
samertx169  •  27 Martie 2022, 20:57
Postat de ando89 pe 27 Martie 2022, 20:51

Bideul este o țâșnitoare de lux pentru cei cu stare de la noi:) Îmi cer scuze pentru postările la limită, servici ușor si tuturor o dedicație: Pearl Jam- Just breathe:)

LUX, metre. :))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează