FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Directorul CNI a anunțat când va începe construirea noului stadion al lui Dinamo

Așa ar putea arăta noul stadion al lui Dinamo
Așa ar putea arăta noul stadion al lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 martie 2022 13:08 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 13:40

Directorul Companiei Naționale de Investiții (CNI) a enumerat pașii aferenți ridicării noului stadion Dinamo. Arena ar urma să fie gata în 2025, potrivit estimărilor din prezent. 

Dinamoviștii așteaptă cu nerăbdare ca lucrările la noua arenă să înceapă. Clubul alb-roșu va beneficia de un stadion nou, care urmează să fie amplasat pe locul actualei arene.

Detalii concrete, precum capacitatea noului stadion, costul proiectului și data de finalizare nu sunt cunoscute în acest moment. Totuși, Adrian Cefalan, directorul CNI, a afirmat că lucrările la noua arenă ar urma să înceapă în 2023, iar demolarea actualului stadion spre finalul anului curent.

Oligarhul rus care deține Spartak Moscova susține că și-a pierdut 99% din avere
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Oligarhul rus care deține Spartak Moscova susține că și-a pierdut 99% din avere

Macheta noului stadion Dinamo ar putea fi gata „spre sfârșitul verii”

„Să spunem că dacă în 2-3 săptămâni reglementăm partea juridică, nota conceptuală, tema de proiectare, după aceea vom lansa licitarea de proiectare, studiul de fezabilitate, care va dura cam 45-60 de zile, se vor depune oferte și apoi procedura de declarare a câștigătorului.

Să spunem că în trei luni și jumătate sau patru se închide partea asta și avem un câștigător, un proiectant care va face acest studiu. El cam în 60 de zile ar trebui să ne facă acest concept și să știm. Deci am avea macheta probabil undeva în vară, spre sfârșitul verii.

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final”, a declarat Cefalan pentru sport.ro.

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion”, a adăugat acesta.

Noul stadion Dinamo ar urma să fie gata în 2025

În eventualitatea în care lucrările ar începe în 2023, noul stadion ar urma să fie gata în 2025.

„Având experiența celorlalte stadioane, va dura undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. 

La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a spus directorul CNI.

Mai multe știri din Liga 1: 

La Craiova e ca la FRF: alb-albaștrii își cunosc viitorul președinte înainte de scrutin

Dinamo joacă azi amicalul cu Zimbru Chișinău » Echipa de start aleasă de Dushan Uhrin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  28 Martie 2022, 00:14
Postat de ge0x pe 26 Martie 2022, 20:57

Pai daca aici e baza! Dinamo, Rapid, Steaua. La Baia Mare sau la Iași cine joacă?

Dinamo e baza?looooooooool.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  26 Martie 2022, 22:43

Alt stadion in Bucuresti?La Timisoara de ce se tot intarzie ?La Bucuresti sint mai multe stadioane decat echipe.PENIBIL!

creeperno115
creeperno115  •  26 Martie 2022, 22:40

Cand o muri tovarasul Iliescu

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close