GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Oligarhul rus care deține Spartak Moscova susține că și-a pierdut 99% din avere

Sergey Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei (stânga) și Leonid Fedun, patron Spartak Moscova (dreapta)/ foto: Imago
Sergey Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei (stânga) și Leonid Fedun, patron Spartak Moscova (dreapta)/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 martie 2022 12:26 / Actualizat sambata, 26 martie 2022 14:11

Leonid Fedun, patronul miliardar al celor de la Spartak Moscova, spune că și-a pierdut 99% din avere, după invadarea Ucrainei dictată de Vladimir Putin.

Oligarhul rus este unul dintre acționarii majoritari ai companiei petroliere Lukoil, iar anul trecut a încercat să o cumpere pe Wolverhampton, echipă de Premier League, pentru 400 de milioane de lire sterline.

Ce-i așteaptă pe „tricolori” în Israel, după apariția cazurilor de COVID » Măsuri speciale pe aeroport
ISRAEL - ROMÂNIA
Ce-i așteaptă pe „tricolori” în Israel, după apariția cazurilor de COVID » Măsuri speciale pe aeroport

Patronul rus de la Spartak Moscova și-a pierdut averea

Potrivit Forbes, averea lui Leonid Fedun s-ar ridica la 6,7 miliarde de dolari înainte de război, însă oligarhul rus pretinde că și-a pierdut 99% din bani, după invazia Rusiei din Ucraina. 

Fedun, născut în Kiev, deține 9,2% din acțiunile Lukoil, a doua cea mai mare companie rusească, după Gazprom. În trecut, oligarhul rus ar fi investit 500 de milioane de dolari în arena echipei Spartak Moscova, stadion pe care s-au disputat partide din cadrul Campionatului Mondial din 2018.

Așadar, Fedun a spus că situația lui este dificilă. A spus că a pierdut 99 la sută din avere. Sunt banii lui privați, îl doare buzunarul. Spartak Moscova și Krasnodar au probleme financiare mari. E greu pentru toate echipele din țară”, a spus Vladimir Afanasiev, membru în comitetul executiv al Federației Ruse de Fotbal.

Unde fug oligarhii ruși

Conform Bloomberg, foarte mulți oligarhi ruși, în frunte cu Abramovich, vor să fugă în Emiratele Arabe Unite. Agenții imobiliari spun că numărul rușilor care caută vile și apartamente în Dubai crește vertiginos. 

Chiar dacă în Europa și în Statele Unite ale Americii au parte de o ostilitate hotărâtă, dată fiind invazia asupra Ucrainei, oligarhii din Rusia nu întâmpină același tratament nefavorabil și în Emirate, ba dimpotrivă. Lipsa sancțiunilor din acest stat îi face pe foarte mulți dintre miliardarii ruși să se stabilească aici, cel puțin pentru moment.

Citește și:

Amenințări fără precedent pe axa Rusia - Turcia, din cauza unei înotătoare: „La închisoare cu ea! Erdogan chiar vrea neînțelegeri cu noi?”

Cehul care a pregătit-o pe Zenit, interviu tendențios despre refugiații ucraineni: „E o catastrofă pentru noi, toată lumea se teme”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1745flo
1745flo  •  26 Martie 2022, 18:29

Foarte bine! Ar trebui lăsați toți fără averile nesimțite!

boierasul
boierasul  •  26 Martie 2022, 14:03
Postat de samertx169 pe 26 Martie 2022, 13:37

Într-un război cum este acesta, unii se îmbogățesc, iar alții fac pe victimele. Rafinăria domniei lui, aia din Ploiești, rafinează la maximum petrol ucrainian. :))

Corect! Cei bogați au plecat, cei săraci au rămas sa lupte. Când se va termina, cei bogați se vor întoarce și mai bogați iar cei care mai trăiesc în urma războiului vor fi și mai săraci. Trist dar adevărat.

samertx169
samertx169  •  26 Martie 2022, 13:37
Postat de boierasul pe 26 Martie 2022, 13:22

Nu este nici o paguba când hoții se fura între ei))) Păcat de cei săraci care mor degeaba într-un război care nu este al lor.

Într-un război cum este acesta, unii se îmbogățesc, iar alții fac pe victimele. Rafinăria domniei lui, aia din Ploiești, rafinează la maximum petrol ucrainian. :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează