LIGA 1  ·  DINAMO

DINAMO. Cristi Borcea, mesaj pentru spaniolii care vor să cumpere clubul: „Ce să cumpere? Dinamo NU mai există!”

Cristi Borcea nu îi prevestește un viitor strălucit lui Dinamo
Cristi Borcea nu îi prevestește un viitor strălucit lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iulie 2020 08:09

Cristi Borcea (50 de ani), fostul finanțator al lui Dinamo, a avut o reacție tranșantă atunci când a fost întrebat de investitorii spanioli conduși de Pablo Cortacero și Juan Jose Melero Marin, cei care ar urma să cumpere clubul de la Ionuț Negoiță. 

„Păi ce să cumpere?! Că nu mai există Dinamo, cel pe care l-am lăsat eu. Birourile sunt la RIN  şi centrul de copii e la Granitul. Ce să cumpere?  Cheltuieli? Ce să cumpere?

Brandul? Şi ce să faci cu brandul dacă nu ai bani?  Dinamo avea un brand de vindea un jucător cu 2-3 milioane. De la juniori îi dădeam cu 300 -400 de mii de euro. Acum se vinde cel mai bun jucător cu 200 de mii. Ce brand? În ultimii ani cei mai, buni jucători s-au vândut pe 200-400 de mii. Nu mai există brand”, a spus Cristi Borcea, potrivit TV Telekom Sport. 

Cornel Țălnar: „Domnul Cortacero este unul dintre oamenii potenți din Spania”

Noul director tehnic de la Dinamo, Cornel Țălnar, este unul dintre cei ce au susținut de la început sosirea ibericilor: „Din ce-am înțeles eu, domnul Cortacero este unul dintre oamenii potenți din Spania și vrea cu orice preț să preia Dinamo. 

Eu nu-l cunosc personal, îl știu prin intermediul unui prieten de-ai mei care are afaceri cu el în Spania. Vorbim de oameni potenți, care vor să vină să ajute, să investească". 

Pablo Cortacero are multe afaceri în domeniul imobiliar. A jucat fotbal la nivel de amator și a condus clubul CD Imperio. A mai încercat să preia Almeria şi Getafe, dar negocierile au eșuat.

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO. Borcea: „Negoiță are foarte mulți bani, dar nu mai vrea să dea! În fotbal totul se învârte în jurul cașcavalului”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. La fel ca-n 2008! S-a aflat cum își motivează Mulțescu și Țălnar jucătorii + vor să țină o slujbă la Săftica!

DINAMO. Cristi Borcea, pariu tupeist după numirea cuplului Mulțescu-Țălnar: „Eu așa zic”Raed Arafat, despre recordul de noi cazuri: „Dacă vom avea cifrele acestea încă o săptămână, vom...
Libertatea
Comentarii (5)
elgabri  •  16 Iulie 2020, 17:18

Ce sa mai cumpere ca am furat eu tot doar nu degeaba am facut puscarie !

kordell  •  16 Iulie 2020, 16:20

Nu mai exista din cauza ta Borcica !

fibra  •  16 Iulie 2020, 15:38

Nu mai te lauda prasitorule ca ai contribuit din plin la distrugere. Esti un vanzator de butelii smecher ca tot omul needucat.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Sferturi: Inter-Leverkusen
Digi 1 , Look Sport, Telekom
22:00 Europa League
Man. United - Copenhaga
Digi 2, Look Plus, Telekom
Program TV complet

Liga 1