FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Scene antologice în vestiarul lui Dinamo, înaintea unui derby de poveste cu Steaua: „Cristi Borcea stătea în genunchi, Florin Bratu râdea cu lacrimi”

Cristi Borcea, fost finanțator Dinamo
Cristi Borcea, fost finanțator Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 11:26 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 12:26

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), campion cu Dinamo în 2007, a relatat cum fostul finanțator al „câinilor”, Cristi Borcea (51), a chemat preotul în vestiar înainte de meciul decisiv dintre Dinamo și FCSB din sezonul 2007/2008.

În mai 2008, Dinamo și FCSB s-au întâlnit în penultima etapă a campionatului. Un egal le-ar fi fost suficient roș-albaștrilor pentru a cucerit titlul, iar în spațiul public se vehicula ideea că alb-roșiii aveau să o lase mai moale. Totuși, Dinamo s-a impus, scor 2-1, iar titlul a mers la CFR Cluj pentru prima dată în istoria clubului ardelean.

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), jucător important al lui Dinamo în acea perioadă, a relatat modul inedit în care Cristi Borcea a pus o presiune imensă pe fotbaliști, astfel încât aceștia să dea totul în meciul cu marea rivală.

Andrei Mărgăritescu: „Borcea a venit cu preotul în vestiar!”

„Înainte de meciul din penultima etapă, când Steaua (n.r. - FCSB) juca cu Dinamo cu titlul pe masă, domnul Borcea a venit cu preotul în vestiar. I-a spus să ne dea de jurat că nu luăm bani de la altă echipă, că jucăm pe bune. Preotul a spus «nu pot să fac așa ceva», pot doar să le citesc din Scripturi. Ne-am pus toți în genunchi, într-un cerc, Cristi era în centru și stătea în genunchi. 

Preotul citea și Cristi ne spunea: «Dacă puneți mâna pe bani să faceți, să pățiți. Dacă puneți vreunul mâna pe bani...» Ne făcea atenți, să nu luăm vreun ban. Florin Bratu râdea cu lacrimi. Am câștigat meciul. 

A fost meciul cu cea mai mare presiune pentru că se făcuseră atâtea speculații, că luăm bani, ne bănuiam între noi, exista posibilitatea să greșești neinenționat și să fii acuzat că ai vândut meciul, să ți se pună eticheta asta. Ne-au ținut și în cantonament mai mult, am stat și la hotel, n-aveam voie să avem contact cu nimeni, a fost o presiune foarte mare. Ne-au luat și telefoanele. 

A fost bine pentru noi, ca dinamoviști, că Steaua era pregătită să deschidă șampania la noi pe teren, ei și cu egalul câștigau titlul, noi trebuia să învingem”, a declarat Mărgăritescu.

4este locul pe care Dinamo a încheiat sezonul 2007/2008, cu 61 de puncte, 15 sub campioana CFR Cluj și 14 sub FCSB

Cristi Borcea: „Ăsta e adevărul”

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” în urmă cu o jumătate de an, Cristi Borcea a povestit la rândul lui ceea ce s-a întâmplat înainte de acel „Derby de România”:

„Gigi Becali mi-a spus: «Ce-ți mai trebuie ție?». Eu am băgat cea mai bună echipă, le-am dat primă și-am chemat și preotul. I-am pus pe toți în genunchi, inclusiv eu. Am creat presiune mare de tot la meciul ăla, numai să nu câștige Steaua. Le-am spus «Bă, dacă Steaua câștigă campionatul în Ștefan cel Mare și-l sărbătoresc aici, voi nu mai aveți ce căuta la Dinamo, iar eu trebuie să plec!». Ăsta e adevărul!”

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

De necrezut! Jucătorul adus pe un salariu exorbitant de Dinamo a fost REFUZAT de locul 17 din La Liga 2!

Fa-bu-los! Ce făcea căpitanul lui Dinamo cu o jumătate de ora înainte de meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
creeperno999
creeperno999  •  18 Ianuarie 2021, 22:44

Numai cu ajutorul bunului Dumnezeu ne putem salva de la faliment

22robert03
22robert03  •  18 Ianuarie 2021, 22:40

Borcea cunostea miscarile de culise era obisnuit cu ele de asta ii era si frica.

171875491077582
Costel Chelaru  •  18 Ianuarie 2021, 17:09

Ati luat de la CFR...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează