FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Situație ridicolă: Uhrin jr. și Bonetti la antrenamentele lui Dinamo?! Reacția italianului după verdictul instanței

Dario Bonetti / Sursă foto: GSP
Dario Bonetti / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 12:56 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 13:14

O nouă problemă pe capul șefilor de la Dinamo. Dario Bonetti, fostul antrenor al „câinilor”, a câștigat în instanță procesul cu fostul club, în care a cerut repunerea în drepturi și plata restanțelor salariale. Situația ar putea sfida ridicolul, dacă italianul se întoarce la București și vine la antrenamente la Săftica!

Dario Bonetti, 60 de ani, a câștigat procesul cu Dinamo. Echipa din Ștefan cel Mare s-ar putea trezi în acest moment cu doi antrenori, cehul Dusan Uhrin și italianul Dario Bonetti

Tribunalul București a hotărât, în urma procesului deschis de Bonetti împotriva conducerii clubului, să îi admită în parte solicitarea, mai precis să anuleze măsura administratorului judiciar de denunțare unilaterală a contractului

Informația Playsport a fost confirmată de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar, pentru GSP: „Până nu apare motivarea, este dificil să tragem vreo concluzie pe baza unei informații sumare și să facem declarații”. 

Chestionat pe seama subiectului, Bonetti, aflat în Italia, a evitat să ofere declarații: „Nu fac comentarii. Cel puțin pe moment”. Decizia poate fi contestată în termen de 7 zile.

Îmi pare foarte rău pentru ceea se întâmplă, dar angajamentele sunt clare”, a mai transmis Bonetti, pentru GSP. 

Poți face fotbal de calitate și într-o țară precum România chiar fără bani, asta dacă ești competent.

- Dario Bonetti, fost antrenor Dinamo

DDB, mesaj pentru fotbaliștii lui Dinamo: „Ați ratat obiectiv după obiectiv! E nevoie de decență”
DINAMO
DDB, mesaj pentru fotbaliștii lui Dinamo: „Ați ratat obiectiv după obiectiv! E nevoie de decență”

Bonetti vrea până la 80.000 de euro

Italianul a solicitat repunerea în drepturi și, mai ales cum susțin dinamoviștii, achitarea tuturor salariilor din momentul denunțării. Avea 5.000 de euro pe lună din partea clubului, plus 1.000 de euro - bani achitați de către Nicolae Badea prin intermediul unui contract separat -, iar Bonetti semnase până în vara 2022, plus opțiune de prelungire pe încă un an.

Cu toate că a fost considerat un salvator de către suporteri și s-a lăudat în nenumărate rânduri cu apartenența lui la Dinamo, și ca membru DDB, Bonetti vrea cel puțin 80.000 de euro din contractul care nu s-a derulat

Instanța a admis anularea măsurii de denunțare a contractului de către RTZ Partners, administratorul judiciar al lui Dinamo, dar nu și celelalte două solicitări ale italianului. Dar fiind admisă prima solicitare, automat sunt revalidate și celelalte două, adică acordul să fie respectat în continuare, iar Dinamo să fie bună de plată.

6 punctea obținut Bonetti în acest sezon cu Dinamo, la fel ca și Rednic, Stoican strângând 5 puncte

Și Rednic a dat Dinamo în judecată

În afara lui Bonetti, și Mircea Rednic a întocmit o acțiune similară împotriva clubului, solicitând 11.000 de euro, salariile pe noiembrie și decembrie (integral). 

„Puriul” nu s-a oprit doar aici. În baza unei clauze din acordul cu Dinamo, putea primi până la 4 salarii compensatorii, 32.000 de euro mai exact, deși clubul susține că aceasta nu ar mai fi valabilă. Atât din cauză că a fost denunțat contractul, cât și prin faptul că antrenorul nu ar putea impune acest lucru unui club aflat deja în insolvență.

„Plătit, poate mai vrea niște bani”

Răzvan Zăvăleanu a explicat ruperea contractului cu Bonetti, după 0-6 cu FCSB: „Nu a fost o reziliere bilaterală, ci unilaterală, în baza legii insolvenței”. 

Ulterior, a comentat: „Nu cred că e dorința prea mare de a antrena Dinamo, cât mai degrabă să mai obțină niște bani. Nu știu dacă e real sau nu”. 

„A avut banii plătiți integral. I-am plătit tot, chiar anticipat, pe jumătate de lună. A luat banii și a plecat cum a plecat. Este cu banii la zi”, a comentat și Iuliu Mureșan, administratorul special, la acea vreme.

Soluția Tribunalului

Soluția pe scurt: „Admite, în parte, contestaţia, astfel cum a fost precizată. Anulează măsura administratorului judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti a debitoarei SC DINAMO 1948 SA înregistrată sub nr. 2512/26.09.2021 de denunţarea a Contractului de Activitate Sportivă înregistrat sub nr. 406/14.07.2021 la SC DINAMO 1948 SA încheiat între contestatorul BONETTI DARIO şi debitoarea SC DINAMO 1948 SA. 

Respinge, ca inadmisibile, cererile contestatorului privind constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunţarea acestuia, obligarea intimatei la respectarea in continuare a contractului şi obligarea debitoarei la plata sumelor scadente pana la momentul prezent. Obligă debitoarea SC DINAMO 1948 SA la plata către contestator a sumei de 200 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. 

Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.03.2022. 

- Hotarâre 1378/2022 24.03.2022

Situație ridicolă: Uhrin jr. și Bonetti la antrenamentele lui Dinamo?! Reacția italianului după verdictul instanței

VIDEO Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

DDB, mesaj pentru fotbaliștii lui Dinamo: „Ați ratat obiectiv după obiectiv! E nevoie de decență”

De la „vom juca în play-off” la „nu avem cum să scăpăm direct” » În 6 luni, Dinamo l-a secat de încredere pe Torje

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
ddb1
ddb1  •  26 Martie 2022, 12:06

...si inca ceva. Noi suporterii dinamovisti - deocamdata, noi am - demonstrat ca a fi fost fotbalist, nu inseamna neaparat ca esti MACAR COMPETENT - nu zic "bun"- antrenor sau director sportiv sau -in general- manager. Din pacate prostia asta se tot vinde pe sticla zilnic(mas-media in general) iar manipularea asta ordinara face ca un ...(nu vreau sa dau nume de citiva "destepti in ale fotbalului" care tot apar in presa sau Tv - fosti mari fotbalisti) sa para adevarati "guru". Toti acestia pot fi consultati doar in -eventual - tehnica de lovire a mingii sau in povesti despre gazon (acolo unde au ei experienta!). Au ajuns toti incultii sa-si aroge dreptul "de a fi atotstiutori" in domeniul fotbalului. Domnilor! Una este meseria de fotbalist si alta de manager (aici intra si antrenoratul). E ca polul nord de polul sud. E adevarat si la unul si la altul este zapada.(i.e. mingea de fotbal) dar intre cei doi poli este o mare distanta. S-o lase mai usor domniile lor "fotbaliarote" cu aerele astea de atotstiutori si mari filozofi, mari antrenori; uitati-va in lume! Cei mai mari antrenori NU AU FACUT FOTBAL DE PERFORMANTA SAU L-AU FACUT LA UN NIVEL MEDIU-JOS!

ddb1
ddb1  •  26 Martie 2022, 11:50

Bonetti linga Uhrin este un vis ! si unul frumos! Daca acestia doi pot fi facuti sa co-abiteze, Dinamo are viitor.

creeperno115
creeperno115  •  25 Martie 2022, 22:35

Bonetti sa fie preparator fizic

Vezi toate comentariile (36)
Comentează