FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

De la „vom juca în play-off” la „nu avem cum să scăpăm direct” » În 6 luni, Dinamo l-a secat de încredere pe Torje

Gabriel Torje // foto: Imago Images
Gabriel Torje // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 24 martie 2022 09:10 / Actualizat joi, 24 martie 2022 09:27

În timp ce fanii lui Dinamo speră ca antrenorul Dusan Uhrin jr. să facă un nou miracol, Gabriel Torje (32 de ani) spune că roș-albii nu mai au cum să se salveze direct.

Chiar dacă Dusan Uhrin jr. a anunțat că pregătește echipa pentru barajul de menținere/promovare, Dinamo mai are, teoretic, șanse de a se salva direct de la retogradare. Următoarele 3 meciuri sunt cruciale, cu echipele din zona minată a play-out-ului: Chindia (deplasare/1 aprilie), FCU Craiova (acasă/9 aprilie) și CS Mioveni (deplasare/16 aprilie). 

Aflată la 9 puncte în urma Chindiei, prima deasupra liniei de salvare, trupa din Ștefan cel Mare este condamnată să câștige tot pentru a spera în continuare într-un nou miracol. Anul trecut, Uhrin a reușit să-i salveze pe „câini” in extremis, cu 5 victorii consecutive. Acum, însă, bucureștenii nu-și mai fac iluzii.

A primit „tratamentul Becali” și acum îl sfătuiește pe Keșeru: „După 2-3 etape, nu mai eram în lot. Asta am făcut”
FCSB
A primit „tratamentul Becali” și acum îl sfătuiește pe Keșeru: „După 2-3 etape, nu mai eram în lot. Asta am făcut”

Torje e resemnat cu ideea că Dinamo va ocupa loc de baraj la finalul sezonului

Starea de spirit din vestiarul roș-albilor aduce mai degrabă a resemnare. De altfel, nici jucătorii nu-și mai fac iluzii și sunt deja cu gândul la dubla de baraj.

„N-avem cum să scăpăm direct. Este foarte greu să treci peste două echipe, pentru că Mioveni a învins în ultima etapă. E aproape imposibil ca noi să câștigăm tot și ambele formații să se încurce cât avem noi nevoie. Suntem conștienți că va fi greu și la baraj. 

Cred că dacă în ianuarie ne zicea cineva dacă vrem să jucăm baraj, cu toții ziceam da. Era o diferență destul de mare de puncte în iarnă. Indiferent ce adversar o să avem la baraj, va fi un meci de care pe care”, a declarat Gabi Torje la DigiSport.

Același Torje care după înfrângerea umilitoare cu FCSB (0-6), din septembrie 2021, le transmitea superoptimist fanilor: „Țineți minte data de 12 septembrie! O să intrăm în play-off, o să vedeți!”

Dusan „Duhrin”

Nemulțumit de pregătirea fizică precară a elevilor săi, antrenorul ceh i-a anunțat pe jucători că în pauza competițională vor urma zile în care vor fi supuși la câte două antrenamente. O metodă la care Uhrin a apelat și anul trecut, motiv pentru care a fost poreclit „Duhrin”.

Tehnicianul speră să vadă o creștere în joc încă de la amicalul cu Zimbru Chișinău, programat sâmbătă, de la ora 14:00, în Ștefan cel Mare. Cei patru accidentați din remiza cu Sepsi (0-0), Matei, Ivanovici, Răuță și Patriche, își vor relua pregătirea normală de săptămâna viitoare.

Noroc maxim cu Chindia 

În sezonul regulat, au fost două rezultate în oglindă între Dinamo și Chindia. Fiecare echipă s-a impus pe propriul teren, cu același scor, 1-0. În Ștefan cel Mare, „câinii” au obținut prima victorie după 4 luni într-un meci cu trupa lui Săndoi! 

În „Groapă”, târgoviștenii au ratat încontinuu, inclusiv un penalty, prin Daniel Popa, iar bucureștenii s-au impus grație unui gol norocos, după o deviere, al lui Carp. A fost una dintre cele 4 victorii ale ediției de Liga 1, alături de cele cu FC Voluntari (3-2), Clinceni (3-1) și Gaz Metan (4-0).

Mioveni, „bestie neagră” pentru Dinamo 

Dinamo a avut de pătimit din cauza celor de la Mioveni în actuala ediție. A pierdut în ambele confruntări din sezonul regulat, cu efecte devastatoare pentru roș-albi. În tur, după succesul argeșenilor în „Groapă”, gol Rusu, a început degringolada la Dinamo, în ediția de toamnă adunând 7 eșecuri la rând până la remiza cu UTA (2-2). 

În retur, după ce Sorescu a deschis scorul la Mioveni, echipa a pierdut în prelungiri, scor 1-2, goluri Sanoh (90+3) și Rusu (90+5), detaliu ce-a dus la scandaluri uriașe în echipe ce-au culminat cu îndepărtarea lui Rednic. Iar Sorescu a fost dezbrăcat de un suporter, fotbalistul luând decizia de a părăsi Dinamo. În prima etapă a play-out-ului, „câinii” au fost învinși la Mioveni, scor 1-3, de cei de la Rapid, care aveau terenul suspendat.

14 eșecuri și două remizeau strâns cei de la Dinamo în actuala ediție de campionat în meciurile din deplasare

0-0a fost scorul partidei de acasă cu FCU Craiova, în sezonul regulat, după ce „câinii” au pierdut în Bănie, 0-1

Programul lui Dinamo în ultimele runde din play-out

EtapaMeci
3Chindia - Dinamo
4Dinamo - FCU Craiova
5Mioveni - Dinamo
6Gaz Metan - Dinamo
7Dinamo - Clinceni
8FC Botoșani - Dinamo
9Dinamo - UTA

Mai multe știri din Liga 1: 

Dinamovistul lipsit de emoții înaintea unui eventual baraj: „Îi «liniștim» pe toți, le dăm două sau trei din primul meci!”

Academica Clinceni nu acceptă depunctarea și acuză jocuri de culise: „Nu trebuie să o ajute nimeni pe Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  24 Martie 2022, 13:25

Antrenamente fizice fara cap ! Asta face Uhrin ! Atat stie !

andrei.steaua
andrei.steaua  •  24 Martie 2022, 09:51
Postat de jurnalistul_iosif_din_vs pe 24 Martie 2022, 09:42

Afara cu Torje , Rauta , Matei , Filip , Grigore si Ehman !!! Plus aia 2 de la CFR !!

Chiar ca nu înțelegi nimic din fotbal :))))) nu te mai uita

alexandru_popescu
alexandru_popescu  •  24 Martie 2022, 09:50
Postat de jurnalistul_iosif_din_vs pe 24 Martie 2022, 09:42

Afara cu Torje , Rauta , Matei , Filip , Grigore si Ehman !!! Plus aia 2 de la CFR !!

Afară cu Minamo Elias din campionat. Să rămână doar Minamo Badea din liga 4

Vezi toate comentariile (6)
Comentează