FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Acuzații grave la adresa lui Dorin Șerdean: „A păstrat ștampila și a scos bani din conturile DDB!” » Cum se apără acesta

Dorin Șerdean (stânga) și Pablo Cortacero
Dorin Șerdean (stânga) și Pablo Cortacero

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 10:57 / Actualizat duminica, 24 ianuarie 2021 12:16

DDB îl acuză pe Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, de o acțiune „cu iz penal”.

UPDATE 12:10 - Dorin Șerdean neagă acuzațiile DDB

Dorin Șerdean spune că DDB încearcă doar să manipuleze opinia publică prin astfel de acuzații și se apără spunând că nu a scos niciun ban din bancă, așa cum suporterii-acționari susțin!

„În primul rând nu se pot ridica atâția bani, orice om de afaceri și funcționar bancar știe că există o limită pentru ridicarea unei sume de bani, de 10.000 RON zilnic. E ușor să manipulezi opinia publică și să faci afirmații mincinoase și rău-voitoare referitor la o persoană. Cum poți scoate 12.000 euro cash din bancă? Nu am scos nimic din bancă”, a declarat Șerdean la emisiunea „DigiSport Matinal”. 

Știrea inițială - Dorin Șerdean, acuzat că a scos 12.000 euro din conturile lui Dinamo

În urmă cu trei zile, Dorin Șerdean, președinte executiv, a fost dat afară de la Dinamo. Fostul șef al șahiștilor din Alba Iulia a luat act de decizia Comisiei de Disciplină și, potrivit DDB, a semnat că acceptă să cedeze ștampila pe care o utiliza atunci când lua decizii în calitate de șef al lui Dinamo.

Totuși, Alexandru Conovaru, membru reprezentant al proiectului socios DDB, susține că Șerdean nu numai că nu a cedat ștampila, dar a folosit-o a doua zi pentru a scoate bani din conturile clubului!

Dorin Șerdean, acuzat: „Și-a plătit un salariu din banii DDB!”

„Șerdean se comportă cu Cortacero de parcă e tăticul lui. Îi spune «m-au dat afară din funcția de președinte executiv a clubului, ba mai mult am semnat și o hârtie că sunt de acord. Că cedez mașina, că dau geaca aia frumoasă și groasă și ștampila clubului până la ora 18:00». A luat act de decizie, el fiind prezent la ședință. Dar nu a dat la ora 18:00 ștampila, a stat cu ea până a doua zi, vineri s-a dus repede la bancă și a scos vreo 12.000 euro, și-a plătit un salariu

Din contul DDB-ului. Din banii adunați de oamenii ăștia. Avea ștampila, banca după ce a înțeles că nu avea dreptul de a scoate bani s-a retras, a spus că oprește relațiile contractuale până verifică ce s-a întâmplat acolo. E cu iz penal ce s-a întâmplat, e un prejudiciu pe care Dorin Șerdean l-a făcut clubului, de 12.000 euro. 

Sub apanajul faptului că i-a trimis Cortacero o foaie cum că nu e statutară ședința Consiliului de Administrație, că e ilegală, iar Șerdean e din nou președinte. Dar foaia are n-are ordin de intrare în club, nu are nimic. El s-a dus cu ea la bancă, cu ștampila, și a scos bani”, a declarat Conovaru la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Documentul menționat de membrul DDB este unul prin care Pablo Cortacero cere anularea tuturor documentelor semnate de Constantin Eftimescu, președintele Consiliului de Administrație de la Dinamo. Iată ce conține acesta:

  1. Se revocă toate documentele semnate de domnul Eftimescu Constantin începând cu data de 27.11.2020 și până în prezent;
  2. Se revocă decizia nr. 146/21.01.2021 semnată de domnul Eftimescu Constantin privind încetarea contractului de muncă al domnului Șerdean Pavel Dorin;
  3. Se confirmă domnul Șerdean Pavel Dorin în funcția de Președinte Executiv al societății Dinamo 1948 SA;
  4. Se confirmă domnul Șerdean Pavel Dorin în calitate de reprezentant al societății Dinamo 1948 SA, în relația cu orice bancă, inclusiv First Bank, având drept de semnătură cu puteri depline și fiind împuternicit să opereze conturi bancare;
  5. Se confirmă domnul Șerdean Dorin în calitate de reprezentant al societății Dinamo 1948 SA, în relația cu Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal”.

Banca închide conturile lui Dinamo

Întocmai pentru a evita un eventual litigiu cu privire la dreptul de semnătură al celor care au scos bani din bancă în numele clubului, First Bank, instituția bancară la care Dinamo avea mai multe conturi deschise, a notificat clubul că le va închide pe toate în termen de 30 de zile

VIDEO.  Se întorc Nicolae Badea și Cristi Borcea la Dinamo? Victor Becali: „Eu asta știu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, obligată să achite o nouă sumă uriașă » A rămas perplex când a văzut ce bani îi oferă Pablo Cortacero

Pablo Cortacero, declarații mai războinice ca niciodată » Amenință DDB: „Va avea consecințe penale!” + Când ar fi trimis banii promiși încă de la startul sezonului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
ransome
ransome  •  24 Ianuarie 2021, 20:48
Postat de vanbasten_85 pe 24 Ianuarie 2021, 15:16

Vai de capul tau de gigist fara scoala. Este vorba de contul unei persoane juridice. Cum ai putea sa-i platesti salariul lui Garcia de 30000 de euro lunar daca tu ai limita de 50000 de lei?

p00rostule,eu am spus in situatia asta. alte conturi se folosesc in situatile jucatorilor,prostule.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  24 Ianuarie 2021, 16:19
Postat de Muzzi Ciprian pe 24 Ianuarie 2021, 15:22

bun, sa zicem ca din punct de vedere moral , DDB are dreptate! dar din punct de vedere legal? degeaba ai toata dreptatea din lumea in mana, daca pe acte scrie altceva! daca Cortacero este patronul, in nici un caz actionarul minoritar nu ii poate demite reprezentantul! cum sa il puna pe Eftimescu presedinte cu drept de semnatura fara acordul lui Cortacero? e ca si cum un grup de oameni cumpara pentru mine niste electrocasnice ca sa ma ajute si dupa o perioada imi interzic sa mai intru in propria-mi casa!

Legal? Da, e f greu, poate imposibil. Cel mai simplu ar fii sa ne vanda Cortacero actiunile, dar se pare ca nu doreste. E clar ca omul e fie nebun, fie rau intentionat.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  24 Ianuarie 2021, 15:22
Postat de catalin.palcu pe 24 Ianuarie 2021, 15:09

nici gand, Dinamo nu e SRL in primul rand, ci societate pe actiuni ! si falimentarea deliberata si intentionata nu vad cum sa fie legala, se poate demonstra f usor intr-un tribunal reaua vointa a acestor indivizi.

bun, sa zicem ca din punct de vedere moral , DDB are dreptate! dar din punct de vedere legal? degeaba ai toata dreptatea din lumea in mana, daca pe acte scrie altceva! daca Cortacero este patronul, in nici un caz actionarul minoritar nu ii poate demite reprezentantul! cum sa il puna pe Eftimescu presedinte cu drept de semnatura fara acordul lui Cortacero? e ca si cum un grup de oameni cumpara pentru mine niste electrocasnice ca sa ma ajute si dupa o perioada imi interzic sa mai intru in propria-mi casa!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează