FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Deian Sorescu e cătrănit pe șefi: „Am salariu mic, nu ca alții... Am ajuns să mă împrumut la părinți!”

Deian Sorescu e nemulțumit de ce se întâmplă la Dinamo. Sursă foto: Facebook Dinamo
Deian Sorescu e nemulțumit de ce se întâmplă la Dinamo. Sursă foto: Facebook Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 13:15

Deian Sorescu (22 de ani) este golgeterul lui Dinamo în Liga 1, alături de Slavko Perovic, și cel mai bun pasator al "câinilor". 

Probabil, la ultimele luni în tricoul roș-albilor, fiindcă a devenit cel mai bun produs de export pentru Dinamo. Prețul pe care administrația clubului l-ar ceda, sau cel puțin asta era ideea săptămânile trecute, este ridicol: 50.000 de euro. 

Între timp, suporterii angrenați în programul socios DDB au strâns ei suma pentru "a răscumpăra" o eventuală plecare a bănățeanului. Fotbalistul a vorbit pe șleau despre situația lui și a clubului într-un interviu acordat  pentru GSP.ro. 

- Deian, cum ți-e viața în carantină după 5-6 săptămâni de pauză totală? 

- Mai rezist. Norocul meu e că stau la părinți la țară, pot să mă mai mișc, ies prin curte, am și un teren în sat unde îmi mai desfășor antrenamentele la aer curat. Îl ajut pe tata la treburile gospodăriei, mai trece vremea, fac și mișcare. Mi-am luat și un sac de box. (râde) Îmi vărs nervii pe el, plătește el pentru izolare. Mă și ajută la antrenamentele fizice, cu toate că niciodată nu se va putea o astfel de ședință de pregătire cu una făcută cu toată echipa sau cu mingea, pe teren. 

- Cu greutatea ești OK? 

- Nu sunt genul să pun pe mine. Îmi mențin greutatea fără probleme. A doua zi după Paști m-am pus pe cântar și aveam aproximativ 700 de grame în plus, dar cred că azi-mâine le dau jos. 

Sorescu: "Mă deranjează rău de tot"

- Când estimezi să reîncepeți munca, șefii v-au dat vreun semn?

 - Cred că de pe 15 mai. Așa știm noi. Iar dacă se va începe mai repede, ne vor anunța și ne prezentăm la datorie. Chiar mi-e dor. Partea bună la Dinamo este că, dacă se dă alarma că ne reunim, ne strângem imediat. Străinii de la echipă sunt cu toții în București, va fi ușor să ne adunăm. N-au mai plecat, astfel că nu va trebui să mai stea vreunul în carantină două săptămâni. 

- Te mai uiți din când în când pe clasament? Ca o glumă, tot la 3 puncte ați rămas de zona retrogradării. 

- Mă mai uit, recunosc. Înfiorător. Acum, am timp liber destul, mă mai uit la meciurile pe care le-am făcut, urmăresc diverse detalii, ca să nu mai greșim. Nu avem ce face, trebuie să pornim bine, să calculăm fiecare pas. 

- Să trecem la chestii dureroase: v-a anunțat cineva ceva de momentul în care veți primi salariile restante? Pe 15 aprilie s-au făcut 3 luni de neplată, ați intrat pe a patra lună. 

- Nimic, nimic. Dumnezeu știe când vom primi ceva! Nu se știe nimic așa că n-am ce să spun. 

- Ai luat și tu în calcul să-ți bagi memoriu să devii liber de contract? 

- Nu m-am gândit atât de departe... Sincer, mă deranjează situația. Am unul dintre cele mai mici salarii din lot, mă afectează neplata salariului. La fel de sincer vă spun că neavând de mulți bani cum au unii, eu trăiesc din acei bani pe care-i iau lună de lună. Și cum nu mai sunt... Mda, găsesc eu soluții, mai iau de la părinți. Dar nu e normal.

Sorescu: "Mi-a picat prost când am auzit pe cât m-ar vinde" 

- Crezi că se va rezolva și situația vânzării clubului? 

- Mă îngrijorează viitorul clubului. Cine o să cumpere nu știu. Nu cred că știe cineva. Oricum, mi se pare jignitor pentru Dinamo să ajungă în situația de a se vinde pe 1 leu. Pe bune, e unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din România. Refuz să cred că se va vinde pe suma asta. Măcar să se facă ceva să se plătească salariile la timp 

- Cum ai interpretat tu ideea clubului de a te vinde pe 50.000 de euro? E și o sumă derizorie, dar te și poate ajuta să plece urgent la mai bine

- În primul rând, m-a flatat ceea ce a spus Dan Nistor, că ar plăti el suma asta de la el, l-am sunat și i-am mulțumit de gest. Clar că nu îmi pică să aud că pot fi vândut pe o sumă ridicolă. Când alții sunt vânduți pe milioane, pe mine să mă dea pe mărunțiș?! Mi-a picat prost, m-am simțit... Dacă atât valorez, asta e, ce să mai fac?! Dar m-a ambiționat teribil de mult ca să arăt că se înșeală, că nu valorez atât de puțin. Iar dacă e să plec la vară undeva, să demonstrez că Dinamo nu merita să mă dea pe câțiva bănuți. 

- Dacă ți-ar veni ofertă de la FCSB, un salariu care să-ți ia mințile, ce-ai răspunde

- Sunt jucătorul lui Dinamo și-mi fac treaba aici. Sunt de doi ani la Dinamo și pot spune că mi-a intrat în suflet să fiu "câine roșu". Nu vreau să mă gândesc la povești. Dar ca să-ți răspund: niciodată nu poți spune niciodată! Deși nu cred că va veni vreodată o astfel de propunere. Am spirit de "câine". Cred, asta cred acum, că voi fi mereu cu sufletul la Dinamo.

Deian Sorescu: „Mi-ar plăcea să câștig un trofeu cu Dinamo”

"Mi-aș dori să ajung în carieră cât se poate de sus. Mi-ar plăcea să câștig un trofeu cu Dinamo, avem o șansă uriașă de a câștiga Cupa României, fiind în semifinale. Am salva sezonul" 

"Acasă, poți fi Ronaldo sau Ramos, nu te poți antrena ca și când ești cu echipa, faci o pregătire centralizată, ca la carte. Eu mă antrenez separat, zilnic, am program, dar nu e aceeași chestie"

"Am mai ieșit și eu pe aici, unde stau, a început lumea să se agite. Eu alerg, mulți ies la plimbare cu bicicleta. Am înțeles că și în București se plimbă oamenii. Probabil, vom reveni curând la normalitate" -  Deian Sorescu, mijlocaș Dinamo

7 goluriși 7 assist-uri a reușit Sorescu în acest sezon în 28 de partide

VIDEO. Avantaj Dinamo! FRF a solicitat UEFA să amâne termenul pentru plata datoriilor

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO. Nici ei nu știu ce vor: detalii incredibile de la negocierile dintre Negoiță și ADPD: voiau să plătească banii într-un deceniu!

Avantaj Dinamo! FRF a solicitat UEFA să amâne termenul pentru plata datoriilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
creeperno999
creeperno999  •  22 Aprilie 2020, 23:01

La ce situatie avem aia 50 de mii de euro sunt foarte buni

romulus65
romulus65  •  22 Aprilie 2020, 17:37
Postat de firaldo pe 22 Aprilie 2020, 16:06

E absurd... cu siguranta are salariul de cel putin 2000 de euro,sa spui ca te imprumuti la parinti...singur fiind...ca nu iti ajung aproape 100 de milioane pe luna...e absurd,sa castigi 100 de milioane pe luna si sa te plangi in presa ca mori de foame,este umilitor.

Problema nu este marimea salariului lui Sorescu (se pare ca este de 5000 de euro pe luna) ci faptul ca nu l-a incasat de cateva luni si ca nici nu stie cand il va incasa. De murit nu o sa moara de foame pentru ca o sa incaseze banii de la stat pe somajul tehnic.

884798811636296
Nick Rusu  •  22 Aprilie 2020, 17:09

Deian nu stiai ca la Dinamo nu se plateste salariul la timp. Se mai intampla intarzieri

Vezi toate comentariile (7)
Comentează