FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Banii vorbesc » Cu cine ține Dinamo la titlu: ar încasa bonusuri consistente

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2022 12:48 / Actualizat joi, 17 martie 2022 13:14

Dinamo va primi un bonus consistent de pe urma lui Deian Sorescu din partea polonezilor de la Raków Czestochowa dacă aceștia vor câștiga campionatul. Contractul are „clauze-beton”

Dinamo a făcut o afacere pe cinste cu Deian Sorescu, 24 de ani, având în vedere cota de piață a clubului din Ștefan cel Mare și pe ce prețuri - derizorii - a vândut jucători importanți în ultima perioadă. 

„Câinii" se bucură și ei de reușitele bănățeanului la noua sa formație, Raków Częstochowa, care a ajuns liderul campionatului în Polonia, după o serie de cinci victorii și o remiză în Ekstraklasa.

Adio, Liga 1! Clubul nu mai poate primi licența pentru sezonul viitor » Dinamo, sigură de locul de baraj!
DECIZIE
Adio, Liga 1! Clubul nu mai poate primi licența pentru sezonul viitor » Dinamo, sigură de locul de baraj!

Banii vorbesc

Polonezii la care evoluează Sorescu și Bogdan Racovițan, transferat de la FC Botoșani pentru 650.000 de euro, sunt pe locul 1 și în fața celei mai mari performanțe din istoria grupării. 

Nu este întâmplătoare situația de acum, iar Rakow are șanse mari la titlu. Ceea ce va aduce un bonus consistent „câinilor roșii", extrem de important având în vedere că Dinamo este în insolvență și bombardată de "amenzi" din partea a foști angajați sau jucători. Gazeta Sporturilor are toate detaliile:

  • Sosit gratis în Ștefan cel Mare în primăvara 2018, Sorescu a adus 850.000 de euro clubului din Capitală, plus bonusuri de 650.000 de euro.
  • 50.000 de euro plus TVA va încasa Dinamo dacă Raków Częstochowa va câștiga campionatul, iar jucătorul va bifa cel puțin 60 la sută din jocurile echipei sale.
  • 300.000 de euro dacă Raków Częstochowa se califică în grupele Champions League, iar jucătorul este înregistrat la echipă.

Sorescu tocmai a marcat primul gol

Formația poloneză este vicecampioana en-titre a țării sale, dar a cucerit Cupa și Supercupa ultimei ediții. Rakow Czestochowa a terminat ediția precedentă pe locul 2 după Legia Varșovia, clubul de tradiție al țării, acum abia pe locul 11. Echipa lui Sorescu și Racovițan se luptă pentru laurii campionatului cu Pogon Sczeczin și Lech Poznan, aflate la câte un punct distanță de Rakow.

Noua formație a lui Deian joacă un sistem ofensiv, 3-4-3, iar românul este fotbalistul de bandă dreaptă. Sorescu a marcat primul său gol acolo, etapa trecută, cu Stal Mielec (2-1), profitând de o eroare puerilă în defensiva adversă. 

1 golîn 4 meciuri a reușit Sorescu pentru noua formație, după reușită colegii cântându-i în vestiar

8 goluriîn 20 de meciuri a reușit Sorescu pentru Dinamo, înaintea plecării, încă este golgeterul "câinilor"

1,9 milioane de euroeste cota bănățeanului pe transfermarkt

FCSB și Legia, refuzate

La finalul lui 2021, Deian era ponegrit de către suporteri, iar la finele meciului cu Mioveni (1-2) unul dintre ei l-a dezbrăcat de tricou pe Sorescu, aruncându-i echipamentul în iarbă, batjocoritor, în timp ce alții îl apostrofau! Bănățeanul a transmis în mai multe rânduri că vrea să plece de la Dinamo, mai ales după ce ratase vara trecută câteva oportunități. În afara celei de la FCSB (750.000 de euro), 

Deian a mai fost dorit de o altă echipă poloneză, Legia Varșovia, care oferea 300.000 de euro. Restul banilor până la un milion de euro erau condiționați de clauze greu de îndeplinit, de aceea conducerea "câinilor" a negociat la sânge. Ceea ce s-a întâmplat și în această iarnă, șefii lui Dinamo ținând de fiecare detaliu. 

5 selecțiiare Sorescu la prima reprezentativă

Plătesc greșelile trecutului

Dinamo a fost anunțată zilele trecute că are de achitat diverse sume, mari, în contul unor foști angajați. Mai întâi, Dorin Șerdean a câștigat în instanță procesul cu gruparea, care trebuie să-i achite cuantumul a 14 salarii după ce l-a îndepărtat de la conducere, aproximativ 30.000 de euro. 

Mai mult, Teddy Mezague, fostul stoper, a câștigat procesul cu Dinamo la TAS, iar Tribunalul de la Lausanne a decis că francezul are de primit aproximativ 130.000 de euro. Cei doi vor trebui să se înscrie la masa credală. 

„Se salvează cu Chiajna"

Formațiile din Liga 2 pun și ele presiune pe Dinamo. Deja. Cu toate că barajul de menținere/promovare în Liga 1 se va disputa abia în luna mai. Directorul sportiv al Petrolului, Claudiu Tudor, lider în eșalonul secund, a fost ironic cu „câinii". 

„Este o rușine pentru edilii din Timișoara să nu aibă un stadion de fotbal. O rușine și că în centrul Bucureștiului să existe un asemenea stadion precum cel al lui Dinamo. O rușine mare! Dacă la braja, Dinamo dă de Concordia Chiajna e deja salvată! 

Acolo este o mare comunitate dinamovistă. Cristi Tănase a fost în conducerea „câinilor",Florin Prunea e mereu prezent acolo. Din ce știu, Nicolae Badea e prieten cu primarul din Chiajna", a declarat Claudiu Tudor, directorul sportiv al ploieștenilor, la Realitatea Sportivă. 

VIDEO Bogdan Onuț, despre perioada în care devenea campion cu Dinamo: „Era o provocare tot timpul”

Citește și:

Dinamo, zero puncte în play-out?! „Pierd toate meciurile!”

Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz, un sponsor important, pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ripensistu
ripensistu  •  17 Martie 2022, 18:42
Postat de snooker pe 17 Martie 2022, 17:53

Pogon cine ma?

O echipa mult mai buna decit comunistii de la Legia Varsovia.

snooker
snooker  •  17 Martie 2022, 17:53
Postat de ripensistu pe 17 Martie 2022, 16:12

Pogon Stettin este cea mai importanta din Polonia.

Pogon cine ma?

ripensistu
ripensistu  •  17 Martie 2022, 16:12

Pogon Stettin este cea mai importanta din Polonia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează