FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

BREAKING NEWS Adio, Liga 1! Clubul nu mai poate primi licența pentru sezonul viitor » Dinamo, sigură de locul de baraj!

Dinamo, principala beneficiară de pe urma deciziei  // foto: Imago Images
Dinamo, principala beneficiară de pe urma deciziei // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 17 martie 2022 11:21 / Actualizat joi, 17 martie 2022 13:14

Tribunalul Ilfov a respins miercuri cererea de intrare în insolvență a clubului Academica Clinceni, locul 15 în Liga 1, a transmis instanța într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor. Șansele ca ilfovenii să obțină licența pentru sezonul următor al Ligii 1 au fost astfel spulberate, iar Dinamo își asigură locul de baraj! 

Academica Clinceni spera să intre în insolvență pentru a obține licența pentru următorul sezon, însă Tribunalul Ilfov a resprins cererea. Cu toate că mai pot face apel, ilfovenii nu mai au timp pentru a se încadra în termenul de licențiere prevăzut de FRF. 

Într-o reacție pentru GSP, Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, s-a resemnat cu ideea că Academica nu va primi licența: „Nu mai este nicio șansă, gata!”. 

Răspuns 43 Birp 2022 by Viorel Tudorache

Manechinul! Rolul lui Toni Petrea la FCSB nu e nici măcar de secund » Un jucător dezvăluie pentru GSP: „Simte vânzoleală în spatele lui, se întoarce și întreabă «cine intră?»
FCSB
Manechinul! Rolul lui Toni Petrea la FCSB nu e nici măcar de secund » Un jucător dezvăluie pentru GSP: „Simte vânzoleală în spatele lui, se întoarce și întreabă «cine intră?»"

Academica Clinceni nu a intrat în insolvență

Apelul e de durată, cel puțin două luni. Următorul termen ar putea fi în aprilie-mai. Trece perioada de a lua licența. Nu mai putem lua licența.

Situația poate fi deblocată doar dacă apare cineva și girează în numele clubului Academica cu un imobil, ceva. Atunci pot fi deblocate conturile din ANAF și plătite eșalonat datoriile în interval de 5 ani. E complicat, nu putem face operațiuni bancare. Clubul are de încasat sume importante, dar nu se pot efectua plăți . 

Curios ce se întâmplă în situația clubului Academica Clinceni. Club cu aceeași formă juridică cum avem în cazul Dinamo și a celorlalte cluburi aflate în insolvență cu datorii mari. Iar Academica cu o datorie mică nu poate intra în insolvență.

- Adrian Budeanu, primarul din Clinceni

Academica spera ca datoriile să îi fie reeșalonate prin insolvență, astfel încât să poată primi licența de participare în următorul sezon de campionat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, un club trebuie să demonstreze la sfârșitul lunii aprilie că nu înregistra datorii la 31 decembrie anul trecut

Dosarele trebuie depuse la FRF până la 31 martie, iar cluburile au termen să își achite datoriile și să depună documentele care atestă asta până la 30 aprilie.

Datoriile clubului din Clinceni se ridică la aproximativ 900.000 de euro. „Datoriile la jucători sunt ceva mai mult de 200.000 de euro, restul sunt la ANAF, iar foarte puțin la creditori”, a mai spus primarul pentru GSP.ro. 

Dinamo, principala beneficiară de pe urma deciziei 

Dinamo este beneficiară directă a deciziei Tribunalului Ilfov. „Câinii roșii” se aflau în luptă directă cu Academica pentru poziția 14, prima care asigură prezența la barajul de salvare în Liga 1. 

Momentan, Academica are 7 puncte, două puncte în minus față de Dinamo. Pe ultimul loc, direct retrogradabil, se află Gaz Metan, care a rămas cu -1 puncte după depunctările cauzate de datorii.

Practic, Gaz Metan și Academica Clinceni sunt condamnate la retrogradarea directă! 

Mai multe știri din Liga 1: 

Rapid a confirmat data inaugurării noului stadion Giulești: „Meci cu frații noștri” + Avertisment: „Sigur veți fi suspendați”

Tremură Orban, tremură și Sepsi » Clubul din Liga 1 depinde de soarta alegerilor din Ungaria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (105)
rav410wrc
rav410wrc  •  17 Martie 2022, 22:49
Postat de laur33 pe 17 Martie 2022, 15:20

Tu realizezi ce aberatii spui? Adica o echipa care la inceputul sezonului stia ca daca termina pe 14 va juca baraj, spre sfarsitul sezounului sa fie anuntata ca de fapt daca termina pe 14 va retrograda direct.

Nu e sfarsitul sezonului, tov. Laur ... E inceputul mizeriei de play-out, al mamaLigii 1, care de la bun inceput nu mai are nici o miza, deoarece se cunosc cele 2 retrogradate direct! Deci, pt restul de combatante, e trai pe vatrai sau mai pe romaneste, las' ca merge s-asa :((

creeperno115
creeperno115  •  17 Martie 2022, 22:39

Comunismul, vezi ca daca Dinamo inca avea influenta din vremea aia, ultimii ani ar fi jucat doar playoff. Gaz metan si clinceni n-au suporteri sau investitori sa plateasca datoriile asa ca trebuie dizolvate

108808261708421
Francisco Dascal  •  17 Martie 2022, 19:30
Postat de jean_valjean pe 17 Martie 2022, 17:51

Ptr astia orbiti de ura si fara minte..care acuza ca din cauza lui Dinamo este situatia asta la medias si clinceni si ca barcelona joaca doar in europa league tot din cauza lui Dinamo ..deci..1. Este decizia tribunalului, nu a frf..acelasi tribunal care a zis ca fcsb nu e steaua ! 2. Nu este decat vina celor in cauza ptr situatia actuala..mai ales ca cei de la medias chiar asta isi doreau..FALIMENTUL ! 3. Doar voi, niste useri gsp acuzati...nu o face nimeni de la medias sau clinceni, sau alt om din fotbal ! 4. Daca frf, lpf, doreau neaparat sa salveze Dinamo..era suficient sa aranjeze niste meciuri, blaturi, arbitrii..sa scape Dinamo..fara a fii nevoie sa distruga doua sau mai multe cluburi ! Intelegeti si incetati sa va mai faceti de ras pe aici

Mai ia o pauza si uitate la acest FOTO ,exact FC OLT -SCORNICESTI restul sper ca stii,de 2 anisori trebuia sa luati drumul ligiilor inferioare.Voi trebuie sa stati cu ciocul mic.Stiti prea bine ce a fost in vremea ODIOSULUIcomunist,stiti cum a functionat COOPERATIVA si vedeti ca comisiile nu sanctioneaza in mod EGAL.Deci daca aveti orgoliu atunci macar taceti si nu atacati pe ceilalti useri .

Vezi toate comentariile (105)
Comentează